Re: Tomo Vinkovic - Transmisija
ako imas nosac kljuca i kljuc, koji odgovaraju jedan drugom....nije vazno koji je na tvom traktoru, jer ces ionako zamijeniti u paru
samo za zamjenu kljuca ti ne treba neki poseban alat.....jedino ako budes mijenjao jos nekih lezajeva i sl.
za rastavljanje mjenjaca ti je dovoljno da imas osnovni alat, set kljuceva i gedora (mogu ti napisati spisak sta ti tacno treba ako nemas alata, pa nabavi).....sitnice za izbijanje mozes napraviti i sam od armature.......eh bilo bi dobro da imas dizalicu na tockovima,
(mislim da se moze kupiti u svakoj prodavnici alata) i osim nje jos jednu koju ces staviti pod motor (mozes saviti i klocne ali je lakse stimati visinu prilikom montaze s dvije dizalice)
takodje mozes napraviti alat za semering, da ga ne poderes ili skines oprugu prilikom montaze, jednostavno savijes lim oko vretenastog, prije montaze ubacis lim u semering da bude siri od vretenastog (naravno fino obradi ivice lima da ne ostetis semering 30x50x10)
moj savjet ti je da poskidas plocice sa strana i uskocnike sa rucica, da se ne mucis kao nas joekiki
mislim da bi bilo dobro jos da se raspitas malo za nabavku dijelova......nemoj rastavljati ako nemas gdje kupiti dijelove
nisi nam rekao odakle nam se javljas