Slažem se da se mogu u SSM varijantama izraditi brojni vrlo funkcionalni sistemi za grijanje, za PTV, pa i za struju za vikendice i klijeti. Ja sam prvi glasni i stvarni zagovornik takvog razmišljanja i tako zapravo živim i postupam. Sebi sam sam "osmislio" kako bi to moralo izgledati. Kombinirao sam ugodno s korisnim, tako da sam istovremeno zadovoljio više različitih kriterija:
- da bude jeftinije i da imam vjerodostojne račune,
- da bude funkcionalno i "optimalno" spregnuto nekoliko kompatibilnih sustava,
- malo sam bio SSM, a malo sam angažirao obrtnika, njegovi dečki, moje vijuge i skice i nastao je tzv. KURSK :biggrin:
I ne živimo mi iznad mogućnosti: država se bespotrebno zadužuje jer nema gospodara ni odgovornosti prema vlastitoj imovini.
ZJ ja i dalje tvrdim da jako puno ljudi u HR živi iznad svojih nogućnosti:
- kupujemo i mijenjamo aute po modi i u trendu, na kredit, a onda kukamo da nam je rata prevelika, da nam je plaća premala, da nam ne ostaje dovoljno za život,
- neki ljudi puše jako puno cigareta, a kukaju da nemaju dosta za "normalnu" prehranu,
- kupuju se i mijenjaju namještaji, bijela tehnika samo zato jer su prijatelji mijenjali njihove,
- odlazi se na ljetovanja, na more na skijanja, a na račun "peglanja kartica",
- kopuju se pomodni mobiteli i u trendu, non-stop se visi na njima i tipka, kao da je sve to besplatno
(ovaj smo vikend bili na svadbi, sjedili smo za okruglim stolovima 8 ili 12 osoba, za mnogim su stolovima 2-3 mlade osobe tipkale po mobitelima, a muzika je svirala, nije ih baš dirala); na ulici se osoba sudari s tobom / zabuši se vute
, jer te ne vidi od tipkanja po mobitelu - zar je to sve u standardu HR plaća, od malog djeteta, preko školaraca, do zaposlenih i nezaposlenih. Ima jako puno nezaposlenih koji kukaju, a puše, mobiteliraju, koriste plazma TV-e, gledaju MAX-tv itd.)
- uzimale su se brojne hipoteke, bez dobrih poslovnih planova,