Zagi82
Član
- Tu od
- 17 Sij 2012
- Poruka
- 508
Gledao sam malo te solarne panele za vodu, trenutno si nemremo to priustiti jer ulazemo u opg i kad malo pogledam nemam nit pozicije za panele jer mi krov samo par sati na dan pod suncem (iza brega smo)....
Razmisljal sam si uzeti neki protocni bojler na struju s elektronskom regulacijom sa oko 27kW. Vele svi da se s tim uspara novac ako usporedis s obicnim bojlerom na struju i spremnikom jer se nemora dogrijavati.
Ali mi racunica nikak ne stima.
ako punim kadu 10 minuta s tim protocnim to je
27kw * 0.16h (10 minuta) * 0.70KN = 3.02KN za jednu kadu
Ako uzmem svoj 60 litara bojler koji nit nije bas i dosta za jednu kadu, grije vodu skoro sat i pol na 2.5kw.
2.5kw * 1.5h * 0.70KN = 2.63KN za punjenje kade.
Sad je pitanje dali dogrijavanje vode u bojleru kroz dan vise trosi da bi preslo troskove protocnog bojlera? :icon_scratch:
Razmisljal sam si uzeti neki protocni bojler na struju s elektronskom regulacijom sa oko 27kW. Vele svi da se s tim uspara novac ako usporedis s obicnim bojlerom na struju i spremnikom jer se nemora dogrijavati.
Ali mi racunica nikak ne stima.
ako punim kadu 10 minuta s tim protocnim to je
27kw * 0.16h (10 minuta) * 0.70KN = 3.02KN za jednu kadu
Ako uzmem svoj 60 litara bojler koji nit nije bas i dosta za jednu kadu, grije vodu skoro sat i pol na 2.5kw.
2.5kw * 1.5h * 0.70KN = 2.63KN za punjenje kade.
Sad je pitanje dali dogrijavanje vode u bojleru kroz dan vise trosi da bi preslo troskove protocnog bojlera? :icon_scratch: