mali plavi
Aktivni član
- Tu od
- 24 Srp 2012
- Poruka
- 1,541
a kaj,čovjek si je dal truda i još ga malo posredil/doradil i evo ti prave makine..samo ove pare kaj traži za njega,kod nas bi mogao samo sanjati o njima...
Je li bi na mog Torpeda pasala ona široka kabina bez da moram nešto mijenjati, npr. blatobrane i sl?
Pozdrav.. Ima li neko da je imao probleme koje ja imam :/ ? Imam torpeda 4506, i jedini problem je KVACILO, koje je tvrdo da tvrdje biti ne moze.. Ko god je radio od "majstora" niko nije to rijesio.. Da li ima neka "caka" , da li postoji nesto da je moguce taj problem rijesiti? Ili je zaista tu tvrdocu nemoguce otkloniti?! Hvala unaprijed..!!
A kad si napravio duze sarafe za stelovanje, hoces reci, da si time dobio da se mogu sada capne vise popustiti? I time si dobio mekse kvacilo? Ako sam razumeo kako treba :/ Pre par dana sam ga opet presecao i ponovo radio. Sve mi je tokar poravnao sto se moglo poravnati i lamele zamenio. Zamenio sam i cevcicu sto po njoj klizi druk lezaj. Prvi dan je bilo super mekano, i kad sam nastavio sutradan sa kosenjem, sve se poremetilo i opet noga otpade. Hvala druze u svakom slucaju.
OK je ako je potrebna manja sila da bih se izvrsio pritisak na kvacilo.. Al druze, kod mene je upravo obratno, bukvalno moram se uhvatiti rukom pa ponekad i obadvema rukama da bih izvrsio pritisak na kvacilo koji je potreban.. Pretpostavljam da to nije bas uredu? To je verovatno i previse tvrdo?
Pa kad sam menjao korpu, lamelu i sesir, izaslo me oko 220 eura sve zajedno. Majstor je nastimao od capni do lamele, tao odstojanje kao sto je u knjizi pisalo 42mm ako se ne varam. Dal je on nesto pogresio kasnije, dal je nesto drugo ne znam vise ni sam. Samo znam da je svake god rasklapan i uvek isto na kraju, tvrdo.