• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Torpedo TD 4506

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,753
Može li mi netko tko zna njemački prvesti ovaj tekst preuzet s http://www.deutzforum.de/thread.php?postid=277351 a vezan je kako utvrditi kod padanja/poskakivanja hidraulike da li je kriv regulator ili manđeta na klipu?
Fala

du kannst bei abgesenktem Ölniveau den Motor laufen lassen, ich habe eine 22 ccm Pumpe drin und kann sogar noch etwas Gas geben.

Možeš sa sniženim nivoom ulja upaliti motor, ja imam pumpu od 22 kubika i mogu još gasa dodati.

Ich bezweifle allerdings, dass du tatsächlich erkennen kannst, ob der Zylinder undicht ist.

Ali sumnjam da na taj način možeš otkriti jel cilindar brtvi ili ne.

Ich schlage dir folgende Vorgehensweise vor:

Predlažem ti slijedeće:

Wenn du's sicher wissen willst, schraub die Hohlschraube am Zylinder raus und stopf die Bohrung ab. An diesem Anschluss sind 2 Leitungen befestigt, eine geht zum Hebel der "Hubhöhenbegrenzung, die andere geht zum Regelsteuerventil.

Ako želiš znati zasigurno, odvrni šuplji vijhak na cilindru i začepi provrt. Na tom spoju su 2 lajtunga pričvšćena, jedan ide do poluge ograničivača visine podizanja, a drugi ka regulacijskom ventilu.

Zweck: über die Leitung, die zum Regelsteuerventil geht, wird die Hydraulik abgelassen. Diese Extraleitung ist nötig, da am Zylinderanschluss ein Rückschlagventil eingebaut ist. Der Rückweg über das Ventil ist dem Öl demnach versperrt.

Preko lajtunga koji ide do regulacijskog ventila, se hidraulika ispušta. Taj poseban lajtung je potreban jer je na mjestu spoja sa cilindrom ugrađennepovratni ventil. Povrat preko ventila je zatvoren.

Sollten sich die Kraftheber weiterhin absenken, ist der Zylinder undicht. Sollte sich der Kraftheber nicht mehr absenken, ist das Regelsteuergerät der Verursacher.


U slučaju da poluge propadaju i dalje, znači da cilindar ne brtvi. U slučaju da poluge više ne padaju, krivac je uređaj za upravljanje.

Am Zylinder ist noch ein zusätzliches DBV verbaut, an Diesem kannst du die Kraftheber ablassen. Sei vorsichtig und umsichtig und lass dir Zeit, ich habe das selbst noch nie so getestet, müßte allerdings funktionieren.

Na cilindru je ugrađen dodatni DBV:icon_scratch:, na njemu možeš poluge pustiti. Budi oprezan, pažljiv i uzmi si vremena, ja osobno nisam to nikad ispitivao, ali moralo bi tako funkcionirati

nadam se da bude pomoglo
 
Posljednje uređivanje:

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
Molim pomoc,u potraznji sam za torpedom 4506,ali bez motora,meni je napukla naprijed koljevka,malo se smoto rukavac i napuko mi je izmedu mjenjaca i motora,pa bi najbolje uzeo drugog bez motora ako je tko upoznat
 

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
537
Molim pomoc,u potraznji sam za torpedom 4506,ali bez motora,meni je napukla naprijed koljevka,malo se smoto rukavac i napuko mi je izmedu mjenjaca i motora,pa bi najbolje uzeo drugog bez motora ako je tko upoznat

Pa što mu bilo da je napuko? Ako nije tajna. :x: Tu i tamo se nađe i samo zadnji kraj. Ili cijeli, ali s lošim motorom.
 

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
Pretpostavljam da je drvo opalo na njega,takav je bio kad sam ga kupio, a uzeo sam ga prije par godina za tisucu eura i stavio na njega dvije tisuce sa registracijom. Izduro je svake godine je obradivo 10 rali zemlje,od oranja pa do zetve.al sad se je poceo cut mijenjac i lamela dok se zgrije pod plugom proklizava ,a posto je sve drugo sjebano osim motora najbolje bih uzeo tak nest bez motora za male novce,a nemora ni imat papire,al nigdije nemogu nac,el vijerujem da bi me tako ispalo jeftinije nego da kupujem dio po dio,al ako netko ima dijelove moze mi slobodno reci
 

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
Mislim da mi je bezveze dati tolike novce radi dva dijela,meni treba samo kuciste spojke i konzola rukavca,jel zna mozda tko koliko bi to moglo kostat,a mozda netko zna i gdije ima dijelova
 

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
537

Prilozi

  • IPM AC pumpa.jpg
    IPM AC pumpa.jpg
    9.7 KB · Pregleda: 443

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,292
Razlika je u kvaliteti, IPM-ova bi trebala biti kvalitetnija.
Mada nekak sam i u to počel sumnjati

Probaj staru zakovati sa dva čekića, a uostalom te ručkice ti na Torpedu ni netreba. Eventualno kad mjenjaš fitere ali i onda boš pumpa pretera uz malo dulje alnasanje
 

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
pa kaj nije imal orginal klipnu AC pumpu? mada naizgled ne izgledaju jako različite,ali kolko sam imal priliku čuti od majstora na servisu dok sam išel kupovat za malog IMT-a(539) novu AC pumpu imal sam u rukama obadvije i kak sam rekel ne izgledaju nešto različito previše,al ovaj kaže da je IPM-ova kvalitetnija i da dosta duže drži...e sad dal su to trgovačke fore ili kaj neznam,ali gazda od ferca je zadovoljan sa njom i nema nikakvih problema...samo kaj je cjena skoro pa duplo različita..najbolje da kaže netko tko ima iskustva sa obadva tipa pa da on kaže pokoju pametnu..
 

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
537
Došao je s membranskom AC pumpom. IPM im je prva ugradnja, ali koliko im se kvalitet srozao s godinama i ekonomskim neprilikama to me muči.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Slobodno uzmi ovu slovensku, dobra je, IPM nije više kaj je nekad bil.
 

CrazyDac

Novi član
Tu od
24 Velj 2014
Poruka
3
Pozdrav
Evo ne znam odakle da krenem:=-:
Uglavnom prilikom oranja puklo mi je par vijaka sa konusno-tanjurastog(tako susjed kaže) ja nisam siguran jel se tako zove taj dio...prilikom pucanja jednog od vijaka,matica sa dijelom tog vijka je pala dole pod zupčanik i onda je puko dole blok difrencijala i izbilo komad 5X8 cm,naravno ulje je iscurilo...taj komad sam obrusio i zavario(utrošeno 8 kom gusanih elektroda 2,5 mm)
Sve sam sam rastavio,ali za sastavljanje ću angažirat pravog majstora:icon_smile:
Pošto nigdje nemogu da nađem te orginal vijke,našao sam samo tokarene kod lokalnog majstora i dosta su skupi!
Pa moja su pitanja:
Gdje ima takvih vijaka za kupit,po mogućnosti orginal?
Jeli potrebno mijenjati sve vijke ako su samo 3 komada pukla?
Ako je netko imao sličnih problema volio da mi ukratko opiše probleme i kako je to riješio?
Hvala unaprijed.
Zaboravio sam napisat da je traktor torpedo 45 adriatic.
 

CrazyDac

Novi član
Tu od
24 Velj 2014
Poruka
3
Da,na kućištu difrencijala...tih vijaka ima 12.
Iskreno ne znam di sam pogriješio,možda zato što nisam blokadu uključivao???
Inače orao sam 2 dana,prvi dan negdje oko 3 k.j i taj kobni drugi oko 2k.j. kad se to desilo...iskreno možda sam ipak preforsiao jer kad sam se približavao međi od susjedove njive vidio sam da on puno pliće ore i to sa 100 ks traktorom :D
I još jedna situacija,prije 2 mjeseca sam išao u šumu i natovario dobrih 8-8,5 metara drva na ćezu(labudicu) i prilikom vožnje na tvrdoj cesti sam čuo kao nekakvo škrugutanje u zadnjem dijelu pa je moguće ipak da sam ga preopteretio...

Zvao sam danas već machine trade,isto nemaju orginal vijke i koštaju 42 kn/kom pa sad ne znam jel potrebno kupiti svih 12 ili da zamjenim samo ta 3?

Orao sam uglavnom prvom dok na nizbrdici(njiva pada na jednu stranu sam orao i drugom)
Samo još jedno pitanje...koliko treba u ulja u difrencijal?
 

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
Pukli su ti vijci na dif...Jesu li pukli vijci uz osovine trkaca.Ima ih 8 kom.Ulja stane min 14 max 16...
dsc04812.jpg

dsc04786.jpg
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kaj nemozes nac di ima ta tvrdoća i dužina i korak navoja?

Ako znaš sve mjere zovi vijci Kranjec to je firma u ZG koja se bavi samo vijcima i ostalim sitnicama.
 

CrazyDac

Novi član
Tu od
24 Velj 2014
Poruka
3
@ lisnik
Kao prvo svaka čast za fotke...
Znači na ovoj drugoj fotki na tom velikom zupčaniku su pukli....3 od tih 12...
Eh sad...kako sam rekao našao sam neke homemade tokarene,i umalo sam kupio svih 12,ali me cijena odvratila :) 50 kn/kom,pa sam odlučio još malo ti istražiti..
Od tih 12 vijaka,8 su ti "kalibrirani" a 4 su obična vijka ali iste jačine 10.9 ,s time da je tih 4 sitnijeg navoja,kako su mi rekli da se nemogu odvrnut( a što je onda sa ovih 8 koji se mogu možda odvrnut? ) ili služe samo kao neki osigurači?
Uglavnom rupe di su bila ta 4 "obična vijka" su istog promjera kao i ostale ali ta 4 vijka su dosta tanji od tih 8 kalibriranih,pa mi ni to nije jasno....znači imaju "lokera"
S obzirom da ta 4 obična vijka nisu ni pukli a ni oštećeni njih ću vratiti a kupit ću ovih 8 kalibriranih i našao sam ih dosta jeftinije po 30 kn/kom.

Kako mi je trgovac rekao,koji je zvao nekog majstora,tih 4 vijka mogu biti obična znači i jačine 8.8 ali neću riskirat...
Inače za informaciju komplet tih vijaka,navodno orginal je 440 kn.
Ako kome nedaj bože bude trebalo,neka mi se javi na PM pa ću mu poslat broj tel firme,da ih ovdje besplatno ne reklamiram :(angel):
Još jednom hvala Lisnik na pomoći :(bow):

Lisnik sad sam malo bolje pregledao tvoju fotku i vidim da tamo ima nekih orginal vijaka a neki su tokareni...izgleda da nisi mijenjao komplet sve?
Sad tek vidjeh da si pitao za vijke osovine trkača..ako je to ova crbena strelica,onda to nisam ni provjeravao...sutra će majstor doći pa ćemo i to pregledat da ja ovako neuk nešta ne zahebem :D
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
Pitao sam za vijke koji prolaze pokraj osovina.To su ti onih 8 komada kalabrirani.oni drze sav teret.Trebalo bi rupe kud idu ti kalabrirani vijci razvrtati razvrtacem fi13.Mozda ces doci u situaciju da ih nemozes nabiti u rupe.Kad vec rastavljas provjeri i trkace,suncane zupcanike i osovine trkaca.Prije rastavljanja obiljezi tacno mjesto kuciste i zupcanik.Tako da ga mozes vratiti tacno onako kako je bio namontiran na kuciste( na iste rupe).Na svakoj polovici kucista imas dva broja .Pri montazi ti brojevi se moraju poklopiti.Ako ne budes odvrtao sve vijke onda ovo nije bitno.Jedino mislim da ces morati razvrtavati rupe.Vijci se stezu ako se dobro sjecam na 11,5kila.Trebao bi navoje prije zvrtanja namazati tekukucinom protiv odvrtanja.To mozes kupiti u auto dijelovima.Plave je boje i ima srednju cvrstocu.

dsc04790.jpg
 

Najnoviji postovi

Na vrh