• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Torpedo TD 9006 A

• Temu pokrenuo john66
  • Datum prvog posta

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
imam John Deere-a, pomočni klip imam al je skinjen nije na traktoru jer nije potreban, a sati ima dosta ko i tvoj jer je skroz u pokretu a kolko točno ima neznam jer je sat stao još odavno

U krivu si, pomoćni klip je uvijek potreban i nikad nemože smetati. Makar i ne diže teške priključke, ali pomoćni cilindri produljuju vijek i pumpe, regulatora i cijele hidraulike jer je sa njima manji radni tlak.

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
U krivu si, pomoćni klip je uvijek potreban i nikad nemože smetati. Makar i ne diže teške priključke, ali pomoćni cilindri produljuju vijek i pumpe, regulatora i cijele hidraulike jer je sa njima manji radni tlak.

sve to znam :mrgreen: samo mi je jako sporo diže kad je pomoćni cilindar gore još kad se ugrije katastrofa ima jako slab pritisak
kupio sam novu pumpu samo ju treba metit gore

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
sve to znam :mrgreen: samo mi je jako sporo diže kad je pomoćni cilindar gore još kad se ugrije katastrofa ima jako slab pritisak
kupio sam novu pumpu samo ju treba metit gore

da al ona kad je poderana (daje mali pritisak) uz dodatne cilindre može podići mase na polugama skoro kao i ispravna (ne nova) hidraulična pumpa bez dodatnih cilindara (princip ručne hidraulične dizalice), tako da bi s njima i pumpa i ventil i mandžeta trebali duže izdržat. Znači s njima diže sporije ali može dići više tereta...

Kak na trećoj str. imaš hladnjak ulja samo cijev, dok je ovdje baš hladnjak

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
da al ona kad je poderana (daje mali pritisak) uz dodatne cilindre može podići mase na polugama skoro kao i ispravna (ne nova) hidraulična pumpa bez dodatnih cilindara (princip ručne hidraulične dizalice), tako da bi s njima i pumpa i ventil i mandžeta trebali duže izdržat. Znači s njima diže sporije ali može dići više tereta...

Kak na trećoj str. imaš hladnjak ulja samo cijev, dok je ovdje baš hladnjak

pa to su 2 traktora :mrgreen:eek:vaj je moj a onaj na 3 strani je od " john66 "
el znaš zašto mi skaće hidraulik kad se ugrije jer možda manžeta propušta pa skaće ili neki drugi uzrok:confused:

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
pa to su 2 traktora :mrgreen:eek:vaj je moj a onaj na 3 strani je od " john66 "
el znaš zašto mi skaće hidraulik kad se ugrije jer možda manžeta propušta pa skaće ili neki drugi uzrok:confused:

da..jos mi bilo čudno....(alkohol).. Vidi mandžetu, gumicu koja dolazi na okrugli ventil i gumicu u tom ventilu. Dok to promjenis on mora držat mirno u zraku ako treba i cijeli dan i to bez obzira na pumpu

J

john66

Guest
ipak je to TD samo da je malo okretniji :D
Pa da TD je TD nije to bilo šta... a što se tice okternosti.. meni to i nije neki problem.. nieje to neki mali traktor od 40 ks pa da ga moš u mjestu okrenit...

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
bice slika
evo

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

prva ide s lijeve strane, a druga u istoj visini s desne strane

Bole znači promjeniš gumice dvije i mandžetu i onda ako ne drži moraš mjenjat ventil okrugli

Posljednje uređivanje:

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
da..jos mi bilo čudno....(alkohol).. Vidi mandžetu, gumicu koja dolazi na okrugli ventil i gumicu u tom ventilu. Dok to promjenis on mora držat mirno u zraku ako treba i cijeli dan i to bez obzira na pumpu

Da tako je,
a dok budeš radio remont na hidrauliku, onda preporučam da promjeniš: gumice na regulatoru, manđetu klipa, filter. Filter-usisni očisti, ispusti staro ulje, spužvom pokupi sve staro ulje i talog sa dna, stavi novo Super 5, nadogradi ga sa bar jednim pomoćnim cilindrom.

Cijela ta investicija je oko 50 kn + ulje. A cilindar s nosačima imaš, to je velika stvar, e sad ovisi kakav je i zašto je skinut.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
prva ide s lijeve strane, a druga u istoj visini s desne strane

Bole znači promjeniš gumice dvije i mandžetu i onda ako ne drži moraš mjenjat ventil okrugli
Svaka čast, konačno netko na forumu tko zna u Torpeda, a to su slike iz uputstva za radionički popravak hidrulike?

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
Svaka čast, konačno netko na forumu tko zna u Torpeda, a to su slike iz uputstva za radionički popravak hidrulike?

da tako je, namučio sam se s njegovom hidraulikom dok ju nisam prokuzio; sve u svemu rastavljao sam torpeda detaljno (motor, mjenjač, hidrauliku) jedino nikad nisam dirao diferencijal, nisam imao potrebe, jel ima za to radionički priručnik, pitam zbog uzubljivanja konusno tanjurastog, samo me taj dio zanima,a ostalo malo pazis i to je to

Posljednje uređivanje:

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
da tako je, namučio sam se s njegovom hidraulikom dok ju nisam prokuzio; sve u svemu rastavljao sam torpeda detaljno (motor, mjenjač, hidrauliku) jedino nikad nisam dirao diferencijal, nisam imao potrebe, jel ima za to radionički priručnik, pitam zbog uzubljivanja konusno tanjurastog, samo me taj dio zanima,a ostalo malo pazis i to je to

Moram pogledati, neznam na pamet, ovih dana ću to potražiti.

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
dečki svaka čast :supz::supz: najbolje da ja vama doteram traktora vi to budete nabrzinu složili :mrgreen::mrgreen:

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
dečki svaka čast :supz::supz: najbolje da ja vama doteram traktora vi to budete nabrzinu složili :mrgreen::mrgreen:

od miholjca do bjelovara odnosno koprivnice....malo daleko za traktor

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
od miholjca do bjelovara odnosno koprivnice....malo daleko za traktor

ma zezam imam ja poštenoga majstora uz kojega više ja šarafam nego on :finga::finga:

J

john66

Guest
Kad je netko sastavljo torpeda stavi je krpu na usisnu granu.. ljepo ga upalio i krpa ošla do zadnjeg klip (do onog do kabine) i nije dobivo zrak nije imo sagorjevanje i samo je propušto naftu dole u karter.. to smo skuzili tek kad smo ga sastavljali

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
Kad je netko sastavljo torpeda stavi je krpu na usisnu granu.. ljepo ga upalio i krpa ošla do zadnjeg klip (do onog do kabine) i nije dobivo zrak nije imo sagorjevanje i samo je propušto naftu dole u karter.. to smo skuzili tek kad smo ga sastavljali
Hočeš reči da niste vidli kad ste rastavljali, a ni osjetili u radu da se ne vrti okruglo :scratch

J

john66

Guest
Hočeš reči da niste vidli kad ste rastavljali, a ni osjetili u radu da se ne vrti okruglo :scratch
da.. prvo smo ispitali pritisak svakog sklopa i taj je bio loš nismo ništa drugo gledali nego krenili sve rastavljat.. tek kad smo sastavljali onda smo skuzili a u radu nismo mogli ni skuzit kad nije radio... nismo htjeli da zariba jer ima nafte.. tako da..a i bolje da nismo skužili odma jer da smo skužili nebi stavljali sve novo.. sad super radi...

Najnoviji postovi

Na vrh