Ako je povećan odnos na konusno tanjurastom paru onda se obodna brzina vratila povećava u svakoj brzini.
Što to znači? Da 1direktna ili ti brzohodna brzina na Special-u i Adriaticu nisu iste, odnosno, Adriatic razvija nešto veću brzinu kretanja, a rad u jedinici vremena je snaga? Dakle, po tom pitanju je snažniji. No ti tvrdiš kako nije mogao obaviti posao u istoj brzini kao Special, nego je morao brzinu niže, dakle nije ostvario veći rad, ali koliko je ostvario manji rad, ako je ta brzina niže u kojoj je obavljao rad, ipak "veća" od iste te brzine na Specialu?
Želim reći, ne bi ja tu puno ulazio jači slabiji. Prednost Adriatica, a osobito novijih godišta je TW56.10 mjenjač, veća krajnja brzina, koja priliči tom stroju, a ne da se gega po cesti ko... Zetor 4712 (nije mi ništa kriv, njega sam se prvog sjetio), Torpedo prednja vuča druge generacije...
A to koliko su isti uvjeti, na "oko" ide po onoj, pretpostavka je majka, svih, zajeba. Stanje motora, filtera zraka, PVP, tlaka u gumama na vučnom i priključnom vozilu, raznim gubicima i otporima......, koji zbog nekih razloga ne moraju biti isti na oba stroja i obje prikolice, iako na prvi pogled sve izgelda "isto".