Ado kaže:
Gledajući po slikama u dobrom su stanju sviđaju mi se, ovo su motori 75 TD A,super ga održaješ vidim da cijeniš mašinu svaka ti čast
,molim te još mi navedi njegove sve karekteristike, motor je TD ,koliko ima cilindara
TD 45 i TD 55 imaju 3 cilindra, TD 65 i 75 imaju 4 cilindra, a TX 80 (ovaj crveni sa zadnje slike) ima 4 cilindra + turbo,
, širina točkova, kakav je za održavanje ,
TD 75:
Zadnje su 18.4 - 30, širina 42 cm, ali može imati i 13,6 - 38 ( za međurednu obradu)
Prednje 11,2 - 24
TD 55:
Zadnje 14.9 - 28
Prednje 9.5 - 20
Održavanje na njemu je vrlo jednostavno, važno je da su cilindri očiščeni od nečistoća. I sve ostalo promjena ulja itd..
njegovi kvarovi, kolika je nosivost hidraulike,
Njegovi najčešći kvarovi na 75-ici su:
- Slaba hidr. pumpa
- ležaji od rikverca i radne
Hidraulika je na njemu dosta jaka, neznam točno koliko diže, al rasipač od 1,2 tone bez pomoćnih cilindara diže k'o od šale
kolika mu je potrošnja goriva prilkom oranja na sat?
Potrošnja mu je iznenađujuće mala, nisam ga točno mjerio, jer ne orem s njim, al susjed kaže cca 8 l/ral
Koliko radnih sati,brzina naprijed i nazad,volan mehanički ili ?Gdje mogu doći do rezervnih dijelova da li ima najbliže recimo u Metkoviću kupiti ?
Moj je iz kombinata Čepin, sudeći prema poderanosti papučice od kvačila ima cca 20000 rh :?
Brzina ima 12 naprijed, nazad 4
Rezervnih djelova ima u trgovinama gdje drže djelove za ostale istočne marke IMT, Zetor
Molim te za odgovor da li ima manji motor sa manje konjskih snaga a da ima prednju vuču. 8) "Ado" 8)
Ima Torpedo TD 55, al ako češ kupovati probaj ga naći sa malo radnih sati i starijeg od 94.g., jer ovi noviji su sklapani sa kojekakvim ne kvalitetnim djelovima u getribi.
evo slika od TD 55 A
i TX 55 A