AcaAleksic
Član
- Tu od
- 2 Lip 2014
- Poruka
- 233
Jesse, a da li si pravio kalkulaciju da umesto sena daješ slamu, a protein ubacuješ kroz koncentrat u vidu suncokretove ili sojine sačme?
Hvala kolega, al trenutno ne mogu uzeti jer ih nemam kamo staviti, napunili smo staru stalu s nasim podmladkom crnih, nadam se da ce ove godine se konacno zavrsiti nova za 6 kom pa ce se onda razmisljati o povecanju, ako se do onda ne rasproda sve i kljuc u bravu.sweat):Ima moj prijatelj 3 jako dobre junice od možda 250 kila,mislio ih je ostaviti ali pošto rade frku sa mlijekom odlučio ih je prodati,rasprodao je dosta krava i sada će i njih prodati.Čiste su simentalke i od odličnih roditelja,mogu te spojiti sa njim ako hoćeš,prodaje ih na kilu
da,tako kako ti radiš je možda isplativije ali zato ih ja ovak uspijem navući na 750 kila prosjek u 15 mjeseci,možda budu i masni ali o tome nek se brinu oni što ih kolju :drink:
Slično tako radim i ja i gubital lista je minimalan. Znači nakon košnje odmah rastepanej paukom i zatim svaki dan okretanje rano ujutro još dok je vlažna, ako ima više rose onda od 7h, ako ima malo rose onda idem več iza 6h u okretanje, kad je gotova suha, sakupljanje opet ujutro po rosi i tako odstoji cjeli dan u gredicama i podvečer baliranje.Lucerna se suši "po mjesečini". Možda na prvi pogled zvuči glupo, ali iz vlastitog iskustva znam da je tako naj bolje. Pokosim, paukom rastepem i drugi dan pod večer prigrnem u šire plasnice. Opet drugi dan podvečer u prave plasnice i tako ostavim dan, dva, zavisno kolko joj još treba da se posuši. Baliram u kockaste bale ili ranije u jutro, ili opet pod večer. Tako list ostane na stabljici.