• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tov teladi

M

MOCO

Guest
evo danas mi kaže veterinar da tele starije od 6 tjedana mora na testiranje, a prije 20 dana je rekao starije od 2 mjeseca. I zamisli naplačuju testiranje 107kn-naravno da nisu tu zaboravili i svoj putni trošak uračunati iako sam ja išao u stanicu

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Danas mi bio veterinar i kaže da telad starija od 45 dana moraju tretirati protiv TBC-a. Za tri dana doći kod njih po pasoš.

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
949
Danas mi bio veterinar i kaže da telad starija od 45 dana moraju tretirati protiv TBC-a. Za tri dana doći kod njih po pasoš.
Pa, rok je sličan, valjda ta tri dana ne igraju ulogu.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
252
Zanima me koliko vi plaćate malu telad (do mjesec dana)?
koliko holsteine a kolko simentalce?

OPG HORVAT

Član
Tu od
24 Ožu 2011
Poruka
696
"barba" pošto je ta farma toliko velika sa koje kupujes telad postoji mogučnost da na farmi slabo vode frigu o movorođenoj teladi pogotovo muškoj. I sam radim na farmi te veličine gdje je muška telad teret.
Trenutno su na farmi super uvjeti i sva telad pije kolostrum svoje majke prvih 5 dana. Ako je na toj farmi loša briga o teladi i telad pije hladno mlijekop ili nepije kolostrum, što se prije događalo na farmi gdje radim tvoj je trud bezuspješan jer dobivaš telad bez imuniteta.
Ako je slabija potražnja za telad probaj ugovoriti uvjete da kupuješ telad sa 20 do 25 dana starosti dok prođu taj kritični period. Pa dok budu njima ugibali vodit će bolju brigu

B

BARBA

Guest
to sam i ja predpostavljao da bi moglo bigti jer bu uvkek oni najmanji nastradali a oni veci bi bili ok!! a evo pronasao sam neki lijek koji stimulira imunološki sustav cini mi se kao jako dobra stvar jer ja studiram veterinu pa nesto znam o tome.... http://www.vetconsulting.hr/inmuodulen.htm

OPG HORVAT

Član
Tu od
24 Ožu 2011
Poruka
696
Ja sam ing. Agr i vet.tehničar ako buš imo kakvu dilemu slobodno se javiš, ja uvjek volim pitat na 5 mjesta

B

BARBA

Guest
Hvala puno nadam se da ce se sada stanje popraviti... a prodajete li vi telad i koja je cijena na toj farmi..

Posljednje uređivanje:
B

BARBA

Guest
DSC00689ed.jpg evo nekih slika nisu bas dobre, ali šta je tu je bi te boljih za 20-ak dana

deinstalator

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
300
Ovi boxovi gdje su ti telci pojedinačno,to ti je pre,pre malo.Nemože se tele ni okrenuti,nisu prozračni tj.stvorio si tunel u kojem može biti propuha.....Bez uvrede, ali to me više podsjeća na kučicu za šarplanince.
Kako im daješ vodu.....

B

BARBA

Guest
To su boksovi namjenjeni za drzanje do 150 kg., a ja ih tu držim do 90kg i onda idu u grupne boksove, mogu se normalno okretati do nekih 110kg., dajemo im poreko zime 2x dnevno toplu vodu da se napiju a preko ljeta imaju stalno u kantama 2 teleta piju iz jedne kante koja se nalazi između 2 boksa, vide se nosači kanti gdje su postavljene inače..

Posljednje uređivanje:
B

BARBA

Guest
Ima li neka cijena da se znam ravnati okvirno da li ja svoje preplacujem ili je cijena ok..

B

BARBA

Guest
jeli bi se mogli nabaviti 100 komada po toj cijeni odjednom bi uzeo

B

BARBA

Guest
Iz Ljubuškog kod nas nema farmi nema teladi cijena je oko 1200kn

Najnoviji postovi

Na vrh