vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
da vas ne citiram , pogledajte kak se fino na IMT napravi pogonska prikolica , tako da i šuma kao izgovor otpada za prednost ursusu
@gajtan moram da te pitam jeli ovo neka greška u kucanju ili stvarno ovako i misliš ?
puknuti: da vas ne citiram , pogledajte kak se fino na IMT napravi pogonska prikolica , tako da i šuma kao izgovor otpada za prednost ursusu
more i ursus z 2x10 al sumnjam da bi mogel kukuruzuvinu zaoravati moj je uvjek 1x16 vlekel
Molim lijepo , ja od prvog dana na forumu imam lijepe riječi o vladimircu uz sve njegove mane i nedostatke , bješe to od davne 2007 godine y):
I dan danas on je za mene dobar traktor iako sam dvije radilice već slomio i sam Bog zna šta sve još , ali ako ćemo i pošteno naradio se on u jako ekstremnim uslovima eksploatacije što je debelo iznad onoga što fabrika preporučuje
Da im je cijena otišla u nebo , to jeste , vjerovatno narod prepoznao kvalitet :icon_fU: ali opet ako ćemo pošteno komplet pojam cijene polovnih tratkora je preveliki , jednostavno svi su skuplji nego što ja mislim da im je realna cijena , mislim na sve proizvođače
E sad , dali je bolji ovaj ili onaj , pa evo i sam vidiš da i ja preporučujem čovjeku ursuza a fan sam ruskih traktora , sve zavisi šta ko i koliko koristi
Daj ti meni pokaži koji 2×10 zaore dobro kukuruzovinu iza kombajna ja plačam čevape i pivu. Sve ispod 14 cola za dobar posao u kukuruzu je prodavanje m... pod bubrege, a to da ursus nemože vući 2×10 a 533 može su priće za malu decu jer oba dva su dvocelindraši a vučna moč je na medijovoj strani uvjek.
Sent from my move 2 using Tapatalk 2
Moram ja tebe da citiram , a šta sprečava 335 da se i njemu stavi kardanka?da vas ne citiram , pogledajte kak se fino na IMT napravi pogonska prikolica , tako da i šuma kao izgovor otpada za prednost ursusu
Ne kažem ja da 533 ne ore nego kažem da gdje 533 ore sa 2X10 tu i ursuz mora ići sa istim plugom na istu dubinuTocno tako kako sam napisao. 533 radi s plugom 2X10.
Eto a imam drugu teoriju o ovome , prije je narod imao para i mogao je sebi da priušti nov (ili puno bolji) traktor u dvorištu , da ne pričam o navici koja je fergu ispopularizovala a to je ona jednsotavnost rukovanja što je korisniku jako bitnoNišta ja ne kažem....ali činjenica je da pred desetak godina ljudi su skrivali da imaju vladimirca, a oni koji su ga imali, nisu ga se htjeli riješiti iz razloga što je vrijedio manje nego po kili. Danas je mnogo drugacije i vlasnika je sve više.
A možemo se samo zapitati zašto je to tako...pa nije svečenik sa propovjedaonice naredil ili Božje ukazanje:icon_rofl:
Internet je danas stigao i u najdaljnje dvorište, a informacija je jeftinija no ikad.
trendovi se mjenjaju...ja kad danas vidim nekoga sa fudbalerkom, ja bi mu policiju zvao...
nema sinhroniziranih brzinaMoram ja tebe da citiram , a šta sprečava 335 da se i njemu stavi kardanka?
Kawasaki nije tema,ali onda ti nisi probal orat sa imt 756vk sa oba crtala iza kombajna,kukuruzinu?
Priznam nisam nikad oral z imt plugom, uvjek olt. Ne velim da nejde, ali sve ispod 14cola u kukuruzu je zlo za orača, i ja silom prilika oram z slavoncom, kak si i sam rekel "pokrijemo se kolko je deka duga"!
Ne kažem ja da 533 ne ore nego kažem da gdje 533 ore sa 2X10 tu i ursuz mora ići sa istim plugom na istu dubinu
A ako za 335 zakačiš jednobrazac on će onoga 533 zaorati do retrovizora :icon_fU:
Tako da ti ova poređenja nisu nešto jer kažem ti da sam orao u istoj njivi sa 539+posavac 2X12 , 335+Lemind 2X14 i ja sa VLADIMIREC+1X16 , ova dvojica su se u stopu pratila
335 je na (i moje) zaprepaštenje u stopu pratio fergu , znači u milimetar za njim na istoj dubini
hodor: Ništa ja ne kažem....ali činjenica je da pred desetak godina ljudi su skrivali da imaju vladimirca, a oni koji su ga imali, nisu ga se htjeli riješiti iz razloga što je vrijedio manje nego po kili. Danas je mnogo drugacije i vlasnika je sve više.
A možemo se samo zapitati zašto je to tako...pa nije svečenik sa propovjedaonice naredil ili Božje ukazanje
Internet je danas stigao i u najdaljnje dvorište, a informacija je jeftinija no ikad.
trendovi se mjenjaju...ja kad danas vidim nekoga sa fudbalerkom, ja bi mu policiju zvao...
Daj ti meni pokaži koji 2×10 zaore dobro kukuruzovinu iza kombajna ja plačam čevape i pivu. Sve ispod 14 cola za dobar posao u kukuruzu je prodavanje m... pod bubrege, a to da ursus nemože vući 2×10 a 533 može su priće za malu decu jer oba dva su dvocelindraši a vučna moč je na medijovoj strani uvjek.