• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktor za voćarstvo

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
@zoran89
Jesi gledao kineze, dosta su povoljniji od zapadnih, a nemaju elektronike. Imaju voćarske modele.
S obzirom da su jeftini mogao bi zadržati i Goldonija

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Znaci ovo nije prava cijena?
A solis nije nikakav rezervni traktor kad ne mozes zakacit atomizer, malcer ili
nekakav stroj s hidromotorom

To je stari model i imaju tog na stanju i ne zna se hoće biti dobavljiv dalje... I taj je još slabiji od goldonija. 20 ks i 500 kg slabiji.. Zvao je kojega @lijeskakc pa su mu tako rekli... Mistral2 60 je 33 000 e + pdv.

A možeš pokositi s manjim roto malčerom, mislim da bi mogao nositi frezu pipalicu..

@Ranko

Pokušavam ne gledati Kineze i turke kao glavni traktor. Da gledam onda bi uzeo odmah ARMATRAC 804 fruit garden. Na papiru je savršen traktor. Isto kao i BAŠAK vocarski.

@ZJ

Unatoč kritikama i javnom savjetovanju ministarstvo je opet u uvijet stavilo da se ne smije polovna mehanizacija. Da se smije uzeo ili dajca ili New Hollanda ili landini rex3...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Oprosti...krivi oglas.
Nemrem najti oglas gdje ima starih-novih u Sloveniji.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ja sam mislio da je mistral stari model, a ovo novi 🤔
Mislio sam uskoro zamjenit samea novim landinijem al izgleda nista od toga

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Mistral je stari, 02 serija je nasljednik, mistral2 je najnoviji.

Samo što ima jedan problem da i serija 2 i novi mistral imaju kategorija 1 kopčanje i hidrauliku.

A kod mene je sve kategorije 2.

Ne zna čovjek šta napraviti.. Kojeg samea imaš?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Solarisa, ne brine me kategorija, kod mene je sve prva. 50 ks mi je sasvim dosta, a sirina mora biti max 140cm.
Tako da u obzir dolaze samo solaris/mistral ili neki punokrvni vinogradarski model, a ti su puno preskupi.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Sve se više meni čini da je ne bum mijenjal svog goldonija 😂.

Meni je zbog brda i teške zemlje. I poprilično transporta 70 ks idealno.

Strah me da bi mi 50 bilo slabo. I još su mi svi priključci kategorija 2.

A ništa. Osim ako je padne cijena jedno 30% u sljedećih par mjeseci...

Ili stvarno uzeti ovako nešto..

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Gledao sam i te same ,

ali je lambo 75 širok 176 cm, 80.4 je širok 186 cm, dok je same dorado classic širok 196 cm

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Možeš ga suziti na 180, a ko uzmeš uže gume i na manje. Širina zadnjeg traga može biti i manja od 1400mm (moj je toliko).

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne, Argon (talijanski).
Dorado ima širje poluosovine za 100mm (osnovni mu je trag 1500mm), ali se da suziti tak da mu je trag 1400mm.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Džaba mi trag suziti kad mi kabina i blatobrani lupaju u granje 🤣.

Ali dalo bi se s 1940cm širine nekako snaći. Bilo bi puno lakše s 1750. Na to sam računao.

Da se smije polovno ovako nešto bi gledao...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Makneš proširenja blatobrana, a kabina je ionak uža nego na turskim modelima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Turci su klasa iznad Kineza i drugih istočnjačka (izuzev Japanac i Koreje), tak da sumnjam da bi pogriješil.
Kad vidim kak Turci generalno maltretiraju traktore po YT-u, sumnjam da nisu izdržljivi.
Malo su siroviji od zapadnih, ali rekel bi da su u rangu sa Zetorom.

Najnoviji postovi

Na vrh