• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorska kosilica ili traktorčić

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,779
Možda bi trebalo ovu podtemu prebaciti negdje gdje će biti bolje "vidljiva" čini mi se da je ovdje teže vidljiva.
Pitanje je za moderatore?

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
105
Na kosilicama Husq., Al-Ko isl. sa motorom 450ccm jeli imate osigurac prema anlaseru i koje je vrijednosti?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,004
Evo ti shema jednog MTD-a, pa pogledaj:
zenbit_katbilder_e3_04564b_01_png-1272-1800.jpg

Između akumulatora i anlasera nikad nema osigurača, već samo prema "tankim žicama"

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
105
Ima li ovakav lezaj kao na slici, a da nosi teret gore-dolje za osovinu fi 20mm?
lezaj
Nosili bi cca 80kg staticki (1par) i nebi se okretali puno oko osi; njihova upotreba bi bila na prednjoj osovini da kotaci mogu lijevo - desno.
Neznam kak se naziva aks. ili rad. (na engleskom je "trust bearing"). :(

Posljednje uređivanje:

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
105
Poslikam sutra danas se nije stiglo; kosilica na daljinsko sa 4 pogonska preslabo mota zavoje pa bi na jesen mozda isla prerada.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,415
Gledao sam prije cca 2 tjedna u smjeru nedalekog susjeda i njihovog vrta uz cestu. Čula se buka motora, dizala se svako malo prašina, ne vidim tko to i čime radi.
Prišao sam bliže cesti, onda sam uočio da susjed s daljinskim oko vrata, stoji kao skriven iza ograde i otud upravlja motornom kosilicom. Išlo je to kao Ivici Kosteliću na stazi. Susjed je trenirao kako mu to bude išlo, dok se primi posla u voćnjaku, na brijegu, od kojih cca 2 hektara.
Meni je izgledalo neobično i neprecizno, možda su se u međuvremenu privikli jedan na drugoga, na njihovom brijegu...
Izgledalo mi je kao da na daljinski upravlja modelom aviona u zraku, samo je ovo bilo na zemlji.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,592
To sam videl odavno na auto cestama kaj kose one nasipe na nadvožnjake. Velika kosina pa nema niko muda sedeti na njoj.
A od obične kosilice sa Brigs motorom je kao maturski rad kosilicu na daljinski radil kolega od mog balavca. Malo sam i učestvoval u tome. Trebalo je još dosta raditi da bi se usavršila ali nakon kaj je obavila pokazni dio na maturi završila je negde u čošku i nikad nije došla na red, a ni nebu.

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
105
Evo slike. Trebalo bi kod akumulatora napraviti skare-most i dodati servo motor. Lezajeve trazim i motor trazim preporuku. Teska je cca 150 kila, a jedno 2/3 tezine su na zadnjim kotacima. Na travi se oce okrenuti ne bas najspretnije, ali kosi i naprijed i unazad, a na betonu bas i ne Photo270526-105126-13.jpg Photo270526-105142-92.jpg .

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,415
@gost1975 dao sam ti ovaj lijepi smajlić jer poštujem takve izazove.
Ako nisam u krivu, to je kućna izrada, nečija inovacija.
Pišeš da ležajeve tražiš i motor. OK, uočio si potrebu za poboljšanjem u uležištenju. A koji motor, kakav motor? Daj malo više informacija o tom stroju. Meni je prvome ovo zanimljivo iz puno razloga. Čista pozitiva.
(Roditelji mojeg susjeda su od moje strane prije spomenutu kosilicu na daljinski, kupili negdje u Zg, mislim za 2000 eura ali, ne znam 100%.)

Najnoviji postovi

Na vrh