Freza je konačno puštena u rad :cool2:
Lančanici su stavljeni drugi nego što sam prvobitno planirao , sada je lanac 12A2 a imam i još jedan par rezervnih lančanika.
Konačna redukcija je 1:2,1 i tu je to negdje , možda bi još trunčicu rotor moga da bude sporiji , ali možda.
Dubina je nenormalna , ide u zemlju kao luda , toliko da je problem održavati dubinu , jednostavno ide preduboko i moram uraditi nešto za kontrolu dubine , o tom - po tom , kasnije ću to rješavati.
Bilo je par modifikacija u hodu ali ništa strašno , malo nisam zadovoljan položajom kardana kada ode preduboko ali freza će vjerovatno ići na onoga spuštenog vladimirca tako da će i to biti dobro.
Danas sam ukupno pofrezao kada sve saberem oko 1ha u desetak parcela i nije bilo nikakvih problema.
Nešto sam išao u jednom prohodu ali ono skoro orano sam išao u dva i dobo je bilo , višak vlage je prisutan ali ja tu nemožem ništa.
Uglavnom zadovoljan sam u potpunosti , to je ono što sam htjeo , ne generiše mnogo vibracija (skoro ništa) i traktor je jako manipulativan u odnosu recimo na onu staru IMT koju sam imao koja je lako propinjala traktor u nezgodnim pozicijama.
Evo koja slika današnjeg napretka , biće još koja slika dok budem ima više vremana za naslikavanje.