• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske FREZE

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Marko, imaš novu frezu kaj tak lepo dela, :) a nemaš kardan sa zaštitnom plastikom. :(

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Imam zaštitu, ali nisam ju skratio, pa ostalo ovako.

Namontirat ću ju, ne brinite se ;)

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,490
Jeli to ideš s desnim kolima po isfrezanom.
Ja to izbjegavam jer mi mi to bude izgrudanije nego neugaženo, friško frezanje kad se ugazi teško se uređuje.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Savo, jel sad jasno za čega crni vragovi služe?
20191222_092846.jpg

Viduka, išao sam po rubu pofrezanog. Tako su mi ljepši sastavi bili, nego kad idem trag do traga.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
2 metra radna širina. Po papirima 385 kg ima.

Navikli smo svi na male lake freze za male traktore. Naspram toga, ovo je nešto ogromno.
U drugom prohodu u vrtu je mogla doći (po slobodnoj procjeni iz traktora) i do dubine 25-30 cm. Toliko da krene gurati zemlju ispred sebe. U drugom prohodu sam ju čak malo na hidrauliku držao, da ne ide do pune dubine. Vidjet ćemo kako će se ponašati u svježem oranju.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Marko, pomakni si idući put frezu na španerima malo u stranu i možeš ići trag do traga. Ovisno o zemlji, neki put je bolje da se ne gazi 2x po istom mjestu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Charlip,
ako je pitanje postavljeno meni, odgovor je, da. Za male količine se ne isplati imati puno strojeva. Freza je za nas minijaturne univerzalan priključak za pripremu kod svih kultura.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ne, kupljena prvenstveno za potrebw povrća, ali u jesenskoj sjetvi mislim da će raditi ona. U proljetnoj nema potrebe za takvim strojevima.

Najnoviji postovi

Na vrh