ivanz
Aktivni član
- Tu od
- 29 Pro 2010
- Poruka
- 4,482
to je problem, još ako sa olt mehaničkom sijem kukuruz, onda i netreba toliko sitno......al ove godine za ječam, sijano sa gama 18 olt.......i tu treba biti dobro pripremljeno.......na jednoj parceli sam probao svašta, i nije bilo dobro ko frezano.......a imam olt tanjuraču 20 diskova, koja dobro radi.......jednostavno kada probaš s frezom, onda vidiš da je bolje.......a nije posao ako pola sjemena ostane vani........sjetvospremač podržavam, al za veći traktor.......ovdje kod mene sa traktorima od samo 80ks naprave sa sjetvospremačem odličan posao, što ferguson sa sjetvospremačem nikada nemože napraviti.......
jedino što treba izdvojiti minimalno 10 000kn i kupiti barem gramipovu frezu........al evo, radim s njom 2-3 godine i na noževima se još skoro nevidi da je radila.......i idem s njom samo u orano......
jedino što treba izdvojiti minimalno 10 000kn i kupiti barem gramipovu frezu........al evo, radim s njom 2-3 godine i na noževima se još skoro nevidi da je radila.......i idem s njom samo u orano......