grah izostavi s popisa, on nevoli frezano....ja sve frezam, sa 533 u 3 sporoj, i taman napravi sjetveni sloj, i brzo ide.......samo, prvo prođem drljačom, za zatvorim brazdu u proljeće, pa gnojivo i frezanje.......
tako radim već 2 godine, i nema greške, tanjurača je prošlost, jer za fergusona je ona lagana, i treba u dobroj zemlji minimalno 2 prohoda.......ove jeseni, stari je htio probati na njegov prastari način sa tanjuračom i drljačom, i 3 puta je jednu manju parcelu prošao, ja poslije posudim sjetvospremač od 2.20 i prođem, i još nisam bio zadovoljan kako je izgledalo........a sve drugo sam pripremio s frezom, i sada gledaj gdje je otišlo manje goriva i vremena........freza bolje usitni zemlju, jer ječam sam sijao sa gamom 18, i ako se nepripremi dobro, diskovi samo poskakuju i dosta sjemena ostane vani......
moja freza nije velika, gramip 150cm, taman za moj traktor i pokrije trag točkova, iako mislim da bi išlo i sa 170cm od gramipa...........
tanjuraču sada koristim za uništavanje trave ili tanjuranje stabljika suncokreta, da se bolje zaore.......