ljudi,u ratarstvu kao prvo frezi nema mjesta. vidim da planirate frezati za kukuruz,ona presitno napravi,cak i ako se ide brze,i nedaj boze da na to padne kisa,jer kukuruz nece nikad van,pa ni psenica,jecam i slicno.kod suhe godine ona opet jako isusi zemlju,i to je veliki problem. ja sam sa svojom gramipovom at20-170 isfrezao 70-ak ha za povrce,vecinom gdje se nesto sadi ili sije rucno,a kod sadnje kupusa ili paprike je koristim samo kad sjetvospremac ne razbije velike grude kako treba. imt 539 je tjera bez brige na max dubini,a tesko da netko ima tvrđe zemlje od mene,ali sve orem u jesen,i uvijek se jednim prohodom prelazilo sa sjetvospremacem,nekad i tri puta po tragu,tek onda s frezom,posto gramipove freze idu dosta plitko,a ispod rahle zemlje ostaje tvrdi taban da nemozes zapiknuti noz unutra.i nemojte se zavaravati da neka od tih manjih i laksih freza ide duboko u zemlju,ona naprosto zemlju razrahli i nadigne,podigne joj nivo,onda to izgleda kao duboka priprema. neki dobar maschio ili slicno moze dublje,ali to je druga stvar. za ratarske kulture jedino pase rotodrljaca,ili jeftiniji sjetvospremac.tanjuraca isto dosta isusi zemlju kad je suho,a kad je mokro,onda za njom samo ostaju "šnite".
zgzac-koliko vidim,na tvojoj frezi se dubina odrzava hidraulikom traktora,svakako bih ti preporucio da napravis neke "sanjke",jer u protivnom nece dobro kopirati teren.