• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske FREZE

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Ja bi delal tak da nema starog pokraj,nema ga na videu on se razgorava sa susjedom dole

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
A zakaj tak sitniš? Kaj nejde v 2. ili 3.? Jasno mi je ak nema snage.
Bolje je za sijati, a i nebu beton kad opadne kiša.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Probal sam u 2. ubrdo,pocne gubiti gas kad prejdem polovicu brega

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Tino, polja koja vise, ak ih frezaš uzduž, trebalo bi frezati samo na dol.
To ti je radi erozije tla (kiša ga ionak nosi na dol, a ti ga još i frezom nabacuješ na tu stranu).
Znam da to nije praktično, no takva polja bi trebalo frezati poprek ili samo na dol.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ako bude frezao odozdol prema gore prije ce se rijesiti brda i dobiti ravnu zemlju,,,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Bo moral onda pofrezati celo Zagorje :icon_scratch::(whew):

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Frezal sam gore-dole,da idem sim tam smeta mi živica a s druge strane tuđa njiva,preveč bi zgazil,hnadol me samo gura i par put je svaki kotač išel u svoju stranu.
Danas sam frezal uslužno pokraj kuće susjedu i onda pranje.
Ak šbave i englezi mogu radit po mokrome fino e pa mogu i ja i pokazalo se bolje nego kad po suhome radiš. :)

2. spora tam di je susjed s univerzalom se mučil,1. spora po oranome a drugi prolaz 3. spora

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Posljednje uređivanje:

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Tino,tino,na youtube sam ti napisao komentar,procitaj razmisli o tome napisanom.
Ako si nesto stavio javno sa ciljem da svi vide,vjerojatno si spreman i na kritike. Trebao bi bit ,al nisi.
Morao sam to prokomentirat,jer ta danasnja djeca koja sve znaju ,meni su super,imam toga na poslu . Do gableca ja ucim i pokazujem njemu ,a poslje gableca sve zna i on uci mene.
Nejavljam se par dana ,ali morao sam,morao....

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Ne podnosim balavce koji sve znaju,ak nekome smeta kakav sam nek me ostavi na miru,gle ovak,ja radim s cim mogu i sta imam...freza nije prevelka neg sam napiso da zeza traktor
A kaj se tiče odgoja ja mogu samo bit primjer večini današnjoj mladeži,niko od vas me ne pozna uživo pa nemrete reč kakav sam.

A sad dosta tog više,komentiraj moj poso il nemoj ništa govorit,tema je frezanje

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ljudi su dobronamjerni i hoće ti pomoći, nekada treba i poslušati savjet........još si mlad i trebaš puno učiti, bitno je da imaš volje.......sve drugo će doći na svoje mjesto......imam takav traktor, imam takvu frezu, al 150cm........i dosta sam se nafrezao s njom, po raznim terenima......i trebaš ipak imati iskustvo kako ići i gdje......negdje se ide samo u rikverc, pa se freza u jednu stranu, negdje možeš u obje, bitno je što manje ugaziti.......

u oranje takvo, kakvo je tvoje nebi išao bez zatvaranja brazde drljačom ili sjetvospremačem......jer se bolje uradi i ide brže.....

ako ćeš sijati kukuruz, suncokret, itd......onda netreba biti sitno, kao što ti ljudi govore, trebaš ići 3 sporom, ja sam tako radio i bilo je odlično, a za krumpir 2 prohoda 1 sporom.......

da ti je freza velika, JE......pogotovo ako je traktor slabiji, više bi odgovarala onom 540 što imaš.......moj traktor je dobar, pa kada je dubina za krumpir, onda ima što vući i sa 150cm.......a u 3 sporoj i nije neki problem, to ide......

puni gas nevalja, zašto?

jer ti freza onda neće ići duboko, nego samo lizati sloj od 5cm od gore.......ja obično idem sa 1600 okretaja, i tako se pokazalo najbolje, i tu ima malo više od 540 kardana........ako ideš na 2000 obrtaja, to je onda 720 kardana i to je kidanje freze samo i ništa više.........da sam probao i tako frezat, probao sam, al nije to posao......

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Ja neam novaca za tolko posla,pofrezam jer je pretvrdo za drljacu a s tanjuracom samo sabijam zemlju,sad mi se ukaazala prilika poslje kiše i to nas je spasilo,nije tvrdo.
Nemrem smanjit gas jer traktor crkava,kužiš? a gle,freza je tetkova,niko manju frezu nema,a neko ima al s njim si bas nismo tak dobri da posuđivamo.
3. spora nikak,em se dronzam na traktoru,em traktor crkava,isprobano danas.

540 nije moj,dedin je,frezal sam s njim njemu i nikad više ne mislim ,to je kuružnjak al da ima snage ima,ne osjeti frezu...al to je neudobno za vozit,prebučan,vruče je u kabini a o kočnicama da ne pričamo...

10013646_274673086043521_1389416781_n.jpg

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Tino ja sam slozio frezu 135cm sa motikama od gramipove AT20 i sto kaze kolega u postu mali imt539 ju osjeti kad se dublje freza.Nikog nebi htio uvrijedit ili omalovazavat,ljepo je kad mladi hoce,neki to vole neki su primorani kao i vecina nas koji moramo radit tu zemljicu. Ali kritike moras primit,bez obzira sto vidim da su se zadnjih dana obrusili na tebe,moje videnje...drugi ne rade nego ti pa su mozda ljudi malo zavidni

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja sa fergusonom nebi tjerao 170cm, skinuo bi sa svake strane jedan red noževa, to je 8 noževa manje, i imao bi zahvat koji bi taj traktor gurao bez problema.......jer traktor će ti trebati i slijedeće godine.......

ljudi gledaju da ferguson ima 35ks........to stoji, al na 2000 obrtaja, treba vidjeti koliko ima snage na 1500 obrtaja, jer tamo je 540 kardana, i takvu frezu kupiti, jer nema više od 25ks na 540 kardana.......i onda ta freza ispada velika......mogu se napraviti i neke preinake, ako sam dobro upučen, da se zamjeni spojnička i napravi da ima 540 kardana na 1800 obrtaja.......a tako funkcionira imt 540, i ima barem 10ks više od fergusona na 540 obrtaja kardana, a to puno znači na ukupnu snagu traktora......

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Joj,začudil bi se ti kaj je on sve proživel,to je IMT,žilavo je to hahaha :icon_super:
Al ipak je nakon 46 let zaslužil generalku il bar boš pumpu rihtat jer me ta slabost ubija,kad ga složim pa pojel bum tetkovog 533 eee :icon_weed:

P.S. on ima 539 motor h svojem

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Evo tino ,ravnica je,prvo frezanje lani kak je slozena 1500ok/min,sirina 135 ,samo proba,samo sapce,komentiraj.....
Freza je proradila:

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=dR4Otf7wKXE[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Izgleda da si ti jedan saljivdija,ali zamjeram sto covjeka nazivas budalom.
Mene nije sram peljat to je unikat.
IVANZ,oko 2000kn,reduktor sam dobio,osovinu od cijevi debelog mesa,stranice 8mm lim,i motike kupio.

Posljednje uređivanje:

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Pa zato sam reko da me ne poznate uzivo da sudite o meni...nego,dobro ak je domači proizvod,al meni je to ko igračkica haha :icon_fU:

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Vidi sad uza je samo za sirinu kotaca,a radi puno lakse,a u konacnici koliko je to prolaza vise na polju. Mogla je bit sira ,ali namjerno je te sirine.

Najnoviji postovi

Na vrh