ljudi su dobronamjerni i hoće ti pomoći, nekada treba i poslušati savjet........još si mlad i trebaš puno učiti, bitno je da imaš volje.......sve drugo će doći na svoje mjesto......imam takav traktor, imam takvu frezu, al 150cm........i dosta sam se nafrezao s njom, po raznim terenima......i trebaš ipak imati iskustvo kako ići i gdje......negdje se ide samo u rikverc, pa se freza u jednu stranu, negdje možeš u obje, bitno je što manje ugaziti.......
u oranje takvo, kakvo je tvoje nebi išao bez zatvaranja brazde drljačom ili sjetvospremačem......jer se bolje uradi i ide brže.....
ako ćeš sijati kukuruz, suncokret, itd......onda netreba biti sitno, kao što ti ljudi govore, trebaš ići 3 sporom, ja sam tako radio i bilo je odlično, a za krumpir 2 prohoda 1 sporom.......
da ti je freza velika, JE......pogotovo ako je traktor slabiji, više bi odgovarala onom 540 što imaš.......moj traktor je dobar, pa kada je dubina za krumpir, onda ima što vući i sa 150cm.......a u 3 sporoj i nije neki problem, to ide......
puni gas nevalja, zašto?
jer ti freza onda neće ići duboko, nego samo lizati sloj od 5cm od gore.......ja obično idem sa 1600 okretaja, i tako se pokazalo najbolje, i tu ima malo više od 540 kardana........ako ideš na 2000 obrtaja, to je onda 720 kardana i to je kidanje freze samo i ništa više.........da sam probao i tako frezat, probao sam, al nije to posao......