• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske FREZE

new1234

Član
Tu od
22 Tra 2014
Poruka
72
Bok ljudi planiram kupiti frezu GRAMIP AT-20-170 ili 180 pa me zanima može li IMT 539 ili Ursus C335 raditi njima...imali tko možda takvu frezu i dali je zadovoljan?...

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Radim sa 170 i 533, zadovoljan sam,al u tvrđoj zemlji jako ropa i skače

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Bok ljudi planiram kupiti frezu GRAMIP AT-20-170 ili 180 pa me zanima može li IMT 539 ili Ursus C335 raditi njima...imali tko možda takvu frezu i dali je zadovoljan?...

Imt539 sa 170cm radi bez problema, jedino ako ima PUNO biljnjih ostataka (i to velikih, debelih koja freza ne može presječ več se nalove na noževe), e onda zna biti teško i freza zna skakutati :) .
Za normalnu obradu može i 180cm. Druga sporo i po meni ce ići bez problema.
Drugi prolaz ako ides možes i u trećoj.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
imt 539 i at 20-170 su moja kombinacija vec preko 10 godina,a imam tešku zemlju za obradu. Decki su u pravu za skakanje,ali ako 'načneš' zemlju sjetvospremacem ili tanjuračama,tad nema problema,tako sam ja uvijek radio.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Ja imam at 30-230 i radi odlično i zemlja mora biti jako teska da ona pocne skakati.Lijepo radi,jedan prolaz po brazdi i gotovo.:icon_eyes:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
at 30 je vec tezi i jaci model, ove manje su lagane pa hoce skakat... u friskoj brazdi nema problema,ali kod mene treba vise prohoda...

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Ovosi za šta radim, ali nekak najbolje mi je s dva prohoda, ali negdje ispadne dobro i s samo jednim prohodom. A kad radim za krumpir, ili povrće onda idem i 3 puta obavezno.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
ja sam za sve isao po tri do cetiri puta tragom, dok recimo susjedova maschio freza puno ljepse napravi u dva prohoda na istoj zemlji,ali 170cm imt 539 osjeti itekako. gramipova je po meni dobra za te novce,neki se zale,ali ja nisam imao losih iskustava.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
jedan prolaz za kukuruz je dovoljan a za krumpir dva...al ja teram 1. spora

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Velika je razlika izmedju lakih i teskih freza. Te vase od 179 189 koje pogoni IMT 539 je laka i ona mora 2 puta minimalno proci po istom da bi dobila dubinu kao jedan prolaz teske. Opet zavisi koje kulture trebaju da budu tu tako treba nabavljat i freze. Mislim da je bolje jednom proc 1 sporom i duboko isfrezat nego proci 2 puta 3 sporom i isto uraditi samo se jos vise ugaze ovratine a otprilike ko radi sa frezom ne radi veliku povrsinu tako da je okretanje neizbjezno

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Svejedno je dal ti prvi put ides prvom ili drugom sporom, kad freza jednostavno ne može ući dublje u zemlju, sa prvom sporom jedino olakšaš traktoru. Barem je tako kod mene na AT20-170. Tak da moram ići dva puta ako želim da je dublje i ljepše napravljeno.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Sad vidjo da nisam napiso da je bolje proc jednom sporije sa teskom freom koja se ukopaje u zemlju na koju hoces dubinu

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Ja imam at 30-230 i radi odlično i zemlja mora biti jako teska da ona pocne skakati.Lijepo radi,jedan prolaz po brazdi i gotovo.:icon_eyes:

Kolega, kojim traktorom tjeras frezu?

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Dosad ju je tjeral MF 274s sa duplim pogonom i u mokroj zemlji mu je do jaja:(think):,ima jos gasa na raspolaganju ali ju cuje,kad je zemlja normalno suha ide bez brige.Sad ju je MF 6110 primil u svoje narucje i sad je po njegovom a ne po njezinom:eek::.Kad je mokrije poslije jednog prohoda zna biti grudavo ali onda se samo lagano preleti po vrhu i prah je.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Dosad ju je tjeral MF 274s sa duplim pogonom i u mokroj zemlji mu je do jaja:(think):,ima jos gasa na raspolaganju ali ju cuje,kad je zemlja normalno suha ide bez brige.Sad ju je MF 6110 primil u svoje narucje i sad je po njegovom a ne po njezinom:eek::.Kad je mokrije poslije jednog prohoda zna biti grudavo ali onda se samo lagano preleti po vrhu i prah je.

Onda bi i 85 ks trebalo biti dosta za nju...

Najnoviji postovi

Na vrh