• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske FREZE

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Joj imam par slika ali ne i vremena da ih postavim,ali naci cu ubrzo.:eek:: Sad kad smo sijali nije bilo puno vremena samo da se to rijesi pa nije ni jedna slika pala,ali imam jos jedan komad za pripremiti kam bude zob isla pa bum skicnul koju.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Jacinu trakora za frezu po meni treba mjeriti u vrsti zemlje i za sta ce se freza koristit i svi znamo da nije ista dubina za razne kulture. Ja ima pegoraro 230 i jednom prilikom je zakopcam za rakovicu 65 jer mi nije bio zetor kod kuce i frezam recimo jednu od srednje teskih zemlji iz mjenjaca grmi sreca nije bilo puno i reko sam samo u slucaju nuzde ta kombinacija jer je u pitanju frezanje za krompir koji trazi dubinu a i sama freza je teska pa jos sama propada u zemlju islo bi to plice sigurno jer rakovica ima snage al za tu frezu u tezoj zemlji ne bi docekala zimu sigurno :icon_rofl:

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Neznam ja ju spustim koliko ide,samo ju odsrafim na toplinku da je malo od traktora i gas,ne muci njega snaga tak dugo dok nije jako mokro,ali i onda on to rijesi bez brige.I da napomenem zemlja je srednje teska do teska kod nas.

raskriski

Član
Tu od
19 Tra 2014
Poruka
108
Pozdrav svima. Molim vaše savjete. Do proljeća moram kupiti neku frezu za IMT 539 i srednje tešku do tešku zemlju. Ukupno bi trebao frezati cca 2-3 tisuće kvadrata godišnje uglavnom za krumpir. Recite što kupiti, novo ili polovno, manju s pomakom ili da pokriva trag kotača. Živim u Gorskom kotaru, znači brdovito, male njive, vise na sve strane, crnica pa ilovača i tako to. Hvala unaprijed na svakom savjetu..

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Pozdrav svima. Molim vaše savjete. Do proljeća moram kupiti neku frezu za IMT 539 i srednje tešku do tešku zemlju. Ukupno bi trebao frezati cca 2-3 tisuće kvadrata godišnje uglavnom za krumpir. Recite što kupiti, novo ili polovno, manju s pomakom ili da pokriva trag kotača. Živim u Gorskom kotaru, znači brdovito, male njive, vise na sve strane, crnica pa ilovača i tako to. Hvala unaprijed na svakom savjetu..

Pročitaj par postova prije i dobit ćes detaljan odgovor.

Ukratko!
Ja ti preporučam gramip AT-20 170. To je freza 170 cm, pokriva tragove, i po meni za imt539 je super zadovoljavajuća. Teško da ćeš nešto bolje naći šta će odgovarati na imt539.

raskriski

Član
Tu od
19 Tra 2014
Poruka
108
A što mislite o češkoj frezi Dabaki, trgovina mi je 40-tak km od kuće. Imaju širine 125 i 140. Ova od 140 je 9.000,00 kn sa kardanom. Inače, hvala na brzim odgovorima

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
To nije češko' nego kinesko. Moja preporuka, što dalje od toga.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
koliko para toliko muzike. ja se ne bih usudil to kupovati.

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Kaj mislite o metanju paker valjka iza freze, trebalo bi mi nešto sa čime mogu ravnat zemlju!?
Znam da paker valjak ima drugu funkciju, ali miss da je to bolje od neke grede?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Nemože paker ravnjati , ako ti to treba uzmi roto drljaču

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
zašto ne bi mogao ravnati iza freze?! freza i rotodrljača imaju istu funkciju, priprema za sjetvu, samo drugačiji princip rada. Puno proizvođača već nudi uz frezu cjevasti ili paker valjak tak da svakak ima svoju funkciju. :)

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Kada kažem poravnati , ja smatram poravnati zemljište a ne oranje , možda drugačije tumačimo neravno

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ako pričamo samo o ravnanju, onda smo u krivoj temi, a kolega MARIETO88 je mislim pital za kopčanje na frezu

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Ima ja neku skalameriju iza freze. Najrpije su to bile bodlje pa sam izmedju povario armaturu od bodlje do bodlje da ne tone toliko u zemlju je vadi grude. a ove godine je u planu sjecenje svega toga i pravljenje nekog manjeg valjka eh da li punog nesto slicno paker valjku ili sa sipkama vidjet cemo. A nije losa stvar mada zna i zasmetat jer se nalazi iza pa nemozes do kraja isfrezat i kad si blize ogradi moras ranije pocet motat jer ima duinu. Onda teze se mota ako je freza spustena(mada ne bi trebalo nikako motat) jet da razbija malo grude i da ostavlja kanale pa u slucaju kise se ne nabije tolko zemlja

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Koji zahvat freze bi mogao na tera kinez 55ks? Ne bih ove lakse freze tipa imt nove i gramip, nego nesto ozbiljnije?

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
ja sada imam 539 i imt 145 novi tip ona laka freza i u mokrom mu je to maksimum, inace je ne oseca u idealnim uslovima, tako da ne bih nesto preveliko, ja sam razmisljao o 160cm neka teza konstrukcija..

Najnoviji postovi

Na vrh