E kad bi to bilo tako. Kamen isplutava iz zemlje. Naši stari su pokupili što se moglo ručno i napravili velike međe i gomile pune sitnog kamenja. Ja vadim krumpir s vadilicom koja trese i ona mi istrese s krumpirima dio kamena. Uz to svaki red kontroliram jer kamen ostane u rešetki i oštećuje krumpir. To su jako plodne zemlje i što je interesantno za svaku kulturu od verdure do voćaka, loze i maslina. Prije dvadesetak godina gledao sam komade gdje su ljudi sadili duhan koji je rastao "kao iz vode" a pogledam zemlju samo se vidi kamen. To je naša sudbina i ne bi se mijenjali s nikim. Radi kamena naši plugovi moraju biti jače građe s tvrdim pontama.
Mene sada brinu susjedi koji nisu povadili (slomili) veće kamenje pod zemljom pa ja bolje znam gdje mu je kamenje nego on sam. Neka kamenja nađem s frezom koja počne ples s iskrama po kamenju i iskrivi po koji nož.
Mene sada brinu susjedi koji nisu povadili (slomili) veće kamenje pod zemljom pa ja bolje znam gdje mu je kamenje nego on sam. Neka kamenja nađem s frezom koja počne ples s iskrama po kamenju i iskrivi po koji nož.