• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske FREZE

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
I kod mene stigla prinova :icon_super:
MASCHIO ''B'' serije , širine 250 (radno) , lamelni kardan , freza u perfektnom stanju bez trunke lufta , bukvalno se ne čuje da radi.
Nisam mogao da odolim da je ne probam , radi odlično iako je dosta (previše) mokro.
Zadovoljan 100% prvim utiscima.

Prilozi

• IMG00200.jpg
    IMG00200.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 242

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Hvala , zaboravih napisati da je teška ravno 800kg jer sam je istovarao na vagi pa dobio tačan podatak.
Iskreno očekivao sam manje ali rusini ni ta težina nije problem.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Stvarno ogromno izgleda naspram Rusa na slici.

Čestitam, neka se naradi i zaradi za bolje!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Slikano je od pozadi i nije spuštena do kraja pa izgleda čak i malo glomaznije nego što jeste.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Zašto nebi , uspješno se rvao sa roto dljačom 2,5 i nakon sređivanja motora sam istu tjerao kao igračku i imam osjećaj da mogu i 3 metra.
Znači motor je urađen i stavljene komponente od 82ke te sam dobio na snazi.

Freza će isključivo da služi za predsjetvenu pripremu (pretežno je jesenje oranje) te samim time neće ići dublje od nekih 10tak cm tako i sa te strane mislim da neće biti nikakvih problema što se tiče snage.
A iako zatreba snage rus nikada nije iznevjerio. Tako da ........

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Cestitke na kupovini znaci to je ona sto smo raspravljali o njoj? U suhom ne bi trebalo bit problema na 10 cm dubine pa mozda i vise. Jel 6 ili 4 noza po sekciji?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Da to je ona što sam pisao o njoj , jednostavo je toliko dobro mi legla na prvi susret da sam je morao uzeti , čak sam je i platio koliko je trgovac tražio što do sada nikada nisam uradio.

6 noževa je po sekciji.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
I ja sam se ponovio sa jednom starudijom. Nije freza, rototiller jest, no princip je isti.

Alpego rotolama 3 metra

Isprobano, pokazala se dobra za sada.

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Savo, masina je "boli glava" ubo si pravo. Da te dobro i dugo sluzi, kolko je placena ako nije tajna?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
1300e , prodavac nije bio zainteresovan ni za marku niže. Umalo i to da pobrka i podigne cijenu.:(devil):

Trebala bi biti ona prava , vidjećemo.

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Nije to skupo placeno Savo, znas i sam kakve su cijene kod nas na pik-u i sta se sve prodaje za tu cijenu.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Cijene su ajde da kažem ''bezobrazne'' ako je u pitanju nešto malo kvalitetnije , recimo samogradnje se prodaju po cijeni novih a nezna se šta je gore.
Ja sam za moju IMT 140 dobio 600e , nisam očekivao da mogu toliko izvući jer iako je bila mehanički jako dobra bila je ružna na oko do zla boga.

Ova mi je upala u oko na prvi pogled , išao sam kod čovjeka da kupim roto drljaču a na kraju sam kupio frezu a ja nisam tako prevrljiv sa mišljenjima.

OFF . Ovih dana sam planirao na tvoj kraj pa možemo na piće ako si za.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
I ja sam se ponovio sa jednom starudijom. Nije freza, rototiller jest, no princip je isti.

Alpego rotolama 3 metra

Isprobano, pokazala se dobra za sada.

Kakva je razlika između tilera i brane?Koja je bolja za koji posao?
Po slikama,ja kod nas nisam vidio da netko može tako pripremiti zemlju sa branama kao ti sa tilerom...a vjerovatno je i do zemlje!

Posljednje uređivanje od moderatora:

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Razlika je u tome što ti tiler radi na principu freze, samo što ima ravne noževe, a ne ko freza. Ovisi o tome što ti treba, biraš si stroj. Postoje tileri sa noževima i sa klinovima, isto ko i roto drljače. Mislim da se novi sa klinovima više ne proizvode. Tiler od 3 metra ima 96 noževa, a rotodrljača znatno manje i tu je osnovna razlika u tome zašto tiler može puno sitnije obraditi zemlju. Onaj kome ne treba jako sitno naravno da će kupiti roto drljaču. Meni za povrće, ponajprije za izradu gredica za postavljanje malč folije, treba jako sitno i duboko obrađeno tlo.

Godinu dana sam premišljao i isprobavao drljače sa klinovima i noževima i došao do zaključka da mi to nikako nije dovoljno usitnjeno.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Koliko duboko rototiler može ići? I koliko je Fendt ks? Cestitam na prinovi nek što bolje služi :).

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Cestitam, odlican stroj. Zaboravio si jos jednu prednost tilera. Da ga bez problema mozes utjerat u biljne ostatke i komotno iza toga sijati.
Gledao sam 200 ks kako se znoji pod 4 metra pa se nadam da neces imat tih problema.

Najnoviji postovi

Na vrh