• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Neznam nisam u to upučen. To su Poljske gume i dosta su dobre.

ja ih imam na Ursusu sve 4 prve su mu jos gume a traktor je 1991. godiste samo sta su 14.9 28 i nisam nikako zadovoljan sa njima nisu radijalne balonke su!

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
I ove su balonke ali su se dosta dobro pokazale,na 4 500rs na traktoru a imaju oko 50% ripni a stim da nismo traktor štedili ni u jednome poslu do ove godine. Najviše su se potrošile na cesti u prijevozu rolobala.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
I ove su balonke ali su se dosta dobro pokazale,na 4 500rs na traktoru a imaju oko 50% ripni a stim da nismo traktor štedili ni u jednome poslu do ove godine. Najviše su se potrošile na cesti u prijevozu rolobala.

sta se tice trosenja ne trose se ali meni u sumi i u blatu nevaljaju jednostavno nisam zadovoljan sa njima!

sreca jesen je bila suha pa sam mogao brat kukuruz bez brige inace bilo bi tesko...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
sta se tice trosenja ne trose se ali meni u sumi i u blatu nevaljaju jednostavno nisam zadovoljan sa njima!

sreca jesen je bila suha pa sam mogao brat kukuruz bez brige inace bilo bi tesko...

A sad,to ti i o traktoru ovisi kolko je on težak,istina je da zna proklizavat u šumi ali nemožeš ti sad od njih očekivat da su ko Continental ili Michelin.
To ti je ko da uspoređuješ svog usrsusa sa malim imt 539.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
A sad,to ti i o traktoru ovisi kolko je on težak,istina je da zna proklizavat u šumi ali nemožeš ti sad od njih očekivat da su ko Continental ili Michelin.
To ti je ko da uspoređuješ svog usrsusa sa malim imt 539.

od susjeda sogor je promjenio felge stavio od zetora barunke ve druga prica a i ja vjerujem u to moje ripne su uze od same gume ako kuzis sta ti zelim reci i tu guma u blatu samo vrti nema se za sta uhvatiti ne ginu mi nove gume ....

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Barum je opaka guma..

Uploaded with ImageShack.us

Imao sam ovu gumu na traktoru,i to je bila strava,traktor je u oranju prije dizao prednji kraj u zrak nego proklizio,u šumi isto.
Jedino kad sam iašo po oranju,guma je jako propadala zbog velikih ripni koje ima.

Al u blatu joj nije bilo premca..

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Ja sam kupio pred malo više god. dana na moj 565 14.9-28 gume za 2000 kn/kom, Trayal je u pitanju, 8 pl.
Sad tražim za 540 13.6-28, jer su mu 12-tice skroz uništene, a htel bi malo šire gume, pošto je motor 50 i kusur ks pa da to bolje ide, al ko za vraga nigde ih nemrem najti, na polovne mislim, za nove me je strah uopče i pitati koliko dođu.

kako si zadovoljan sa ovom trajalkom i da li je to radijalna guma ili dijagonalna i di si ih kupio?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
kako si zadovoljan sa ovom trajalkom i da li je to radijalna guma ili dijagonalna i di si ih kupio?

Zadovoljan sam, ne troši se uopče, nije pretvrda.
Guma je obična dijagonalna. Kupio tu u lokalnoj trgovini poljomehanizacije i djelova.

Što se tiče trayala, čovjek iz susjednog sela ih dobio original na rakovici 65 kad je zel novu prije 2 god.
Puno se bavi šumarstvom i vuče jednoosovinske prikolice koje jako pritišču traktor, i strašno se žalio na te trayalke da su ispucale i dobile bubrege po sebi i moral ih je mjenjat nakon 2 god. Veli on da te gume kad su ih razrezali nemaju uopče 8 platni, nego neka 2-3 platna, nisam ja to vidio, tak on priča.

Ja sam s svojima nakon 1,5 god prezadovoljan.

B

Bobo

Guest
Po pitanju guma na novim rakovicama... Cuo sam za slucaj da je covjek na novoj rakovici dobio i nove gume kako je i trebalo biti, NO kad su poceli raditi s traktorom, gume se zadnje pocele guliti... i ispod "nove gume" stara izribana "RUMAGUMA" preko koje su samo istopili novi sloj gume s novim nazivom i to je to...

I ja na 549 imam lose gume, traktor nema ni 2 000 sati a gume su za zamjenu sve 4... Strasno.

Trayal nikada kupio ne bih, jer s njima imam samo losa iskustva. Nekadasnje rumaguma,, donedavni GALAXY sadasnji Cultor je dosta fina guma s obzirom na cjenu. Dok su nove malo su mekse, al poslije godinu- dve dana se "stabiliziraju" i nema s njima problema... Trayal stalno ima probleme neke (bar se kod mene tako pokazalo).

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
a ruske gume, one su jeftinije, a mislim da su OK.......

ja sam danas uzeo polovne za rusa......

evo da i ovdje stavim sličice, pošto je tema o gumama:

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
480/70 r28

Dali netko zna možda za kakve dobre polovne gume 480/70 R28, i gdje bi to čovjek tražio ili možda tko vozi izvana..?

D

darac

Guest
ja prodajem 2 gume 18.4-38 ruske

1000kn obje

znam da je prošlo dosta vremena od objave ali ako nisu prodane molim PP (moram ovako jer neće primiti poruku za ivanz, kaže da nema mjesta za nove)

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
nažalost nemam......al prodajem felge od rusa mtz 82, sa gumama, gume su lošije......dimenzija 15.5-38

da, pun sam poruka, moram obrisati

ZgeNbo

Član
Tu od
15 Lis 2011
Poruka
147
jesi to kupio za 2500kn kod požege sa onog t40 ... jesi jesi, ja sam zakasnio:evil:

pošto prodaješ 15.5 38? i koliko su loše?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
za malo manje je išlo :partyman:

gume mogu poslužiti, ako nemaš izbora, za npr šumu, da staviš lance na njih......i ništa više, jer ih ja inače nebi mjenjao.....

cjena za obje ti je 1200kn, felge sa gumama

evo ti slika:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Pitanje u vezi trošenja guma.:idea:

Prednje gume na traktoru se mi ne troše jednako,više se troše vanjske ripne nego nutarnje,pa me sad zanima kak bi se to dalo otklonit??

Najnoviji postovi

Na vrh