Ja sam malo pripremao svoju SIP Roto 170D za košnju. Skinuo sam prvi disk (najbliži prijenosu, ima stožac kao i zadnji) i gle čuda, u sredini ispod poklopca je mazalica :?: Srednja dva diska imaju samo poklopce bez stožaca, i također mazalice! Svaka čast Slovenci, odlično ste ih sakrili :scratch Vidi se da Jugoslaveni jednostavno ne znaju osmisliti stroj. Švabo je majka, koliko god to mi osporavali. Kad bi ih on tu stavio (u što sumnjam), negdje bi sigurno pisalo ACHTUNG!
Uglavnom, čini se da to nije nikad otvarano ni podmazivano, pa sam ja utisnuo veliku količinu masti, nek se nađe. Zanima me da li to znači da pogon diskova nije u uljnoj kupki? Prijenos ima čep sa mjeračem ulja, ima ga dovoljno.
Razlog zašto sam skidao prvi disk je što su na njemu malo kraći noževi, kad stavim nove (ili neke s druga 3 diska) oni zapinju za greben, pa sam mislio da nešto nije u redu s diskom. Da li su ti noževi neodgovarajući? Dužine su 106 mm, tako piše na njima, i savijeni u sredini.
Još treba montirati ceradu i kosa je spremna za rad, jedino me iživciralo to sakrivanje mazalica :evil: