Re: traktorske ralice
savoris kaže:
zjocko jesil' isprobao masinku ?
ja se ubih cisteci snijeg , jesul' stigle opruge majku mu :scratch
gdje su slike u radu , ne saradjujes s'nama nesto :blackeye
da ti nisu udarile pare od ciscenja snijega u glavu :roll:
imam ja jedan prijedlog za tebe kao alternativu za opruge jer opruge su sklone pucanju na temperaturama ispod nule
pokupi sto imas brushaltera po komsiluku i njih okaci umjesto opruga jer ta guma ne reaguje na spoljne uslove temperature , nit' se siri nit' se skuplja :mrgreen:
Savoris, nažalost još nisam; nema snijega kod nas... SAd za vikend kažu da će padati pa ako bude akcija, slike odmah stavljam
. Pare od čišćenja? Heheheeh, nema ni toga...ne čistim ja po selu kod nas, iako mislim da bih napravio bolji posao od onoga koji čisti jer on ide kad se već sve ugazi i ide sa Utovarivačem od 500 ks, 20 T i korpom, tako da samo još više ugazi jer nema ralicu, a korpu obično nagne na iza jer na njoj ima noževe pa bi gulio asfalt da ju spusti. Onda ustvari samo zagladi snijeg ispod korpe i naprai led...tak da...koma.
Ma, još ih čekam; već bi ih dosad sam napravio. Čovjek je premašio rok isporuke za više od 10 dana...neznam kad će...zvao sam ga više puta, pa uvijek kaže: - "evo, za par dana budu".
@iblagaj
Ako ne trebaš kiper izvode, iskoristi ih za priključivanje ralice, a ako da onda s jednog iszvoda spoji razvodnik sa dvije dvoradne komande i s razvodnika spoji povrat u rezervar. To je cijela mudrost.
Nije to prevelika širina za traktor od 160 ks; ne vjerujem da ćeš imat problema sa guranjem snijega, da se radi o zemlji, šljunku i težim materijalima, onda je to druga priča...