Ja imam fs 360 c-e, cistac sikare evo četvrta godina mu ide. Stalno u pogonu, kupljen prvobitno za čišćenje šikara koje smo zena i ja kupili oko našeg imanja. Pocistio je oko 4000m2 šikara (s trokrakim nožem i vidija cirkularom). Sad sluzi za flaksanje parcela i okolnih imanja dok trava zaraste do mog pojasa (a malcer nemre zbog razno raznih problema). Standardno uvijek gore flaks 3.0 ili 2.7 kvadrat. S njim čistim i put do imanja - bagrem, trninu, svibovinu, kresem grane do iznag glave. Znali su me ljudi u selu gledati i vikati kak mi z grada nismo normalni. Čak je jedan gledal z daleka kak stroj zgleda i kupil "slicno". I krenul delat kaj i ja - unistil je stroj. Ocem reci, svaki stroj ima svoju namjenu, ali i cijenu. A potrošna kod takvih flakserica je daleko veca od normalne, ali zato su i stvorene za nenormalne situacije. Npr. jucer sam flaksao zarasteni vinograd gdje je trava bila do skoro visine betonskih stupova - virili su samo malo iznad, vinograd se godinama ne održava. Loza zarastena. Dva reda na stupovina duzine 50m,razmak 1,2m meda s jedne strane 1m, a s druge 2m. Zadatak mi je bil ocititi vinograd od trave, korova i svega - trsovi nisu bili bitni, vlasnici ga ionako vade van. U takvim situacijama vam malcer nist ne znaci (imam ga) jer nemre unutra, smetaju mu breskve zarastene u vinogradu i svasta nesto. Za to su stvoreni ovakvi strojevi. Vinograd sam nakon 1.5 h ocistio skroz, sve pomleo, da je gazdarica u slapicama mogla hodati po njemu. Trsovi debeli jedino ostali na mjestu. Potrošio sam 3. 5 rezervara goriva mijesanih sa full sintetikom (jedan rezervar oko 0.75l) i malo više od 30m faksa 2.7 kvadrata. Bilo je jedno motanje i flaks 3.0. Radio sam i s husqvarninim cistacem sikare i svakako bi u tom segmentu prednost dao stihlu.