Pa braćo moja na ovom forumu sam sigurno nekih 4-5 godina, na mnogim sam se registrovao ali sam na OVOM jedino AKTIVAN i tako će ostati, tako da se ne ljutim, ali...
A evo sad od početka ću sve o trimeru napisati...
Drugo, puno stvari znam, jeste da sam hobi majstor (iako bih lagano mogao da se proformulisem u majstora dvotaktnih mašina, kad vidim ko je sve u okolini majstor), ali sam na 3 trimera odradio "generalke", na dva atomizera takodje, ali NIKAD za sebe neću reći da SVE znam, jer, covjek se uci dok je živ!
Riječ je o trimeru EMIX Garden koji je kod mene evo već 7-8 godina. Trimer se ne štedi , i ranije sam o njemu pisao (da li sam imao toliko sreće da me je dopao "najbolje odrađeni trimer u toj kineskoj fabrici" nemam pojma, ali trimer je radio slobodno mogu reci u rangu stila ili husvarne (mozda ce se neko smijati ovoj konstataciji, ali obzirom da sam imao iskustva i sa njima iza svojih rijeci stojim cvrsto) od 2ks ovih 7-8 godina (ne znam tacno koliko je kod mene). Na tom trimeru svjećića promijenjena nije, a kad ga koristim ispod dva rezervoara nikada ne prodje a da sa njim ne odradim.
Trenutno na njemu postoje dva problema, o jednom sam Vam ranije govorio *starter se teško poteže kod prvog paljenja, kasnije je to koliko-toliko ok, ali uopste ne ide ono lagano. Sumnjam da je u pitanju magnet, jer sam jednom rucno podesio magnet ka bobini i tada okrene dobro.
* drugi problem je ovo što sam Vam kazao. Sauh je u normalnom položaju naravno, da ne zaboravim. Dakle rezervoar sam napunio skoro do čepa. Kad sam počeo kositi flaksom travu (srednje velicine) trimer je tesko primao gas, gusio se, kad je potroseno bilo vise od pola rezervoara trimer je radio fenomenalno, primao gas kao lud. Žao mi je što nisam slikao velicinu trave kod drugog rezervoara, vjerujte da je u pitanju trava koja je bila preko 1.5 visine (tzv sijeno koje stocari pripremaju za sezonu). Dakle, kad sam to kosio jednom se nije prigusio, ali je rezervoar bio do pola pun.
Dakle, potpuno neshvatljivo o cemu se radi. Sumnjam da je u pitanju neki problem sa karburatorom , a ne znam da nije mozda problematika u čepu rezervoara, jer sam izgubio onu plastiku koja dodje na čep sa unutrašnje strane i otvorio sam "vjestacku" rupicu na vrhu cepa. Jedino mi to pada na pamet.Sa sigurnoscu mogu reci da "vakum" u rezervoaru se ne stvara, jedino ako postoji mogucnost od vece kolicine vazduha, jer je ova rupica malo veća i na vrhu je curelo gorivo...
Cilindar, karike i radilica su u odlicnom stanju.
Eto mislim da sam objasnio detaljno sve