• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Da prijatelju.

A za ostatak, smatram da nema potrebe za podrugljivim komentarima🙂 ovdje smo da se pomazemo, a ja nista ne izmisljam

Posljednje uređivanje od moderatora:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Da prijatelju.

A za ostatak, smatram da nema potrebe za podrugljivim komentarima🙂 ovdje smo da se pomazemo, a ja nista ne izmisljam
Hajde ne vrijeđaj se i ne ljuti se.
Ne izmišljaš, ali - da li i dovoljno razmišljaš? Da li si ti siguran da nisi nastojao raditi s uključenim čokom, pa si ga onda nehotice isključio? To možeš samo ti znati, mi to ne vidimo. Svi nekog vraga znamo, a ako se društvo okrenulo šali, razmisli, možda si naveo neke neobične okolnosti.
Nitko te ne mrzi, svi te volimo...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766

vocarcg​

Nitko ti ne kaže da izmišljaš , a pogotovo ne ja. Moj odgovor je bio onakav kakav se je mogao dati na tvoju konstataciju. Koliko se može zaključiti radi se o veoma neobičnom problemu. To je jedan dio problema, dok drugi dio bi mogao biti u opisivanju i prezentaciji određenoga problema.
Možda se je netko susretao sa takvim problemom, pa da ti može pomoći ili sugerirati kako riješiti određeni problem. Ja prema opisanome ne bi znao u čemu je kvaka.

Da možda probaš malo podrobnije obrazložiti koji je tijek događaja i postupaka u radu sa trimerom, o kojem se trimeru radi u kakvim uvjetima radiš sa trimerom. I naravno što radiš sa trimerom.

Nemoj se ljutiti, i probaj ponovno malo detaljnije opisati problem.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Pa braćo moja na ovom forumu sam sigurno nekih 4-5 godina, na mnogim sam se registrovao ali sam na OVOM jedino AKTIVAN i tako će ostati, tako da se ne ljutim, ali...

A evo sad od početka ću sve o trimeru napisati...

Drugo, puno stvari znam, jeste da sam hobi majstor (iako bih lagano mogao da se proformulisem u majstora dvotaktnih mašina, kad vidim ko je sve u okolini majstor), ali sam na 3 trimera odradio "generalke", na dva atomizera takodje, ali NIKAD za sebe neću reći da SVE znam, jer, covjek se uci dok je živ!

Riječ je o trimeru EMIX Garden koji je kod mene evo već 7-8 godina. Trimer se ne štedi , i ranije sam o njemu pisao (da li sam imao toliko sreće da me je dopao "najbolje odrađeni trimer u toj kineskoj fabrici" nemam pojma, ali trimer je radio slobodno mogu reci u rangu stila ili husvarne (mozda ce se neko smijati ovoj konstataciji, ali obzirom da sam imao iskustva i sa njima iza svojih rijeci stojim cvrsto) od 2ks ovih 7-8 godina (ne znam tacno koliko je kod mene). Na tom trimeru svjećića promijenjena nije, a kad ga koristim ispod dva rezervoara nikada ne prodje a da sa njim ne odradim.

Trenutno na njemu postoje dva problema, o jednom sam Vam ranije govorio *starter se teško poteže kod prvog paljenja, kasnije je to koliko-toliko ok, ali uopste ne ide ono lagano. Sumnjam da je u pitanju magnet, jer sam jednom rucno podesio magnet ka bobini i tada okrene dobro.

* drugi problem je ovo što sam Vam kazao. Sauh je u normalnom položaju naravno, da ne zaboravim. Dakle rezervoar sam napunio skoro do čepa. Kad sam počeo kositi flaksom travu (srednje velicine) trimer je tesko primao gas, gusio se, kad je potroseno bilo vise od pola rezervoara trimer je radio fenomenalno, primao gas kao lud. Žao mi je što nisam slikao velicinu trave kod drugog rezervoara, vjerujte da je u pitanju trava koja je bila preko 1.5 visine (tzv sijeno koje stocari pripremaju za sezonu). Dakle, kad sam to kosio jednom se nije prigusio, ali je rezervoar bio do pola pun.

Dakle, potpuno neshvatljivo o cemu se radi. Sumnjam da je u pitanju neki problem sa karburatorom , a ne znam da nije mozda problematika u čepu rezervoara, jer sam izgubio onu plastiku koja dodje na čep sa unutrašnje strane i otvorio sam "vjestacku" rupicu na vrhu cepa. Jedino mi to pada na pamet.Sa sigurnoscu mogu reci da "vakum" u rezervoaru se ne stvara, jedino ako postoji mogucnost od vece kolicine vazduha, jer je ova rupica malo veća i na vrhu je curelo gorivo...

Cilindar, karike i radilica su u odlicnom stanju.

Eto mislim da sam objasnio detaljno sve :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja ti nisan nikakav brat, da tu mogućnost u startu eliminiramo.
Kao drugo, pišeš da si postao stručnjak za dvotaktne motore, a onda na kraju tek opišeš da si izgubio brtvu na čepu od rezervoara, pa da si bušio rupicu itd.
Eto dragi kolega po ovom forumu, sad malo na temelju opisanog iskustva, koje si opisao razmisli: na kojem se principu vrši dobava goriva na tom tvojem trimeru i kako to da si ga prije gubljenja brtve i nasilnog bušenja mogao okretati u svim smjerovima??? Kako to da prije gorivo nije izlazilo i da je trimer imao uvjete za rad i dobavu goriva? Što si, gdje i kako si pogriješio? Eto dodao sam ti udicu i ribički štap, a ti sad sam ulovi svoju ribu za ručak.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Znamo li točan princip rada, kako točno funkcionira taj fergazer, na tom motoru???
Za početak počnimo od abecede:
image001-2.png
Nakon što ovo bude shvačeno s razumijevanjem, možete opaliti po meni svim raspoloživim sredstvima.
Nije sve baš jako jednostavno, ima i složenijih stvari i pojava.

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Kažeš da si složio nekoliko dvotaktnih motora i da si u tome uspješan, sve OK. Uopće ne sumnjam u to , ali postavlja se jedno pitanje ili bolje reći konstatacija za nekoliko osnovnih stvari. Pitanje čepa rezervara goriva? Pa fali mu neki dio, pa napravio sam dodatnu rupu na njemu? Pa starter zapinje pa ide teško , pa ide lagano, sve nešto idi - mi, dođi - mi. Sama riječ dvotaktni motor znači da ima samo dva takta tik - tak. Svatko da bi složio i osposobio dvotaktni motor treba imati OBA takta. Dok samo sa jednim taktom ne možeš osposobiti dvotaktni motor.

Tako da ni ja ti nisam nikakav brat, možeš si to eliminirati!

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
I dobro pazi da se ne zapališ jer ako ti gorivo izlazi na tu izbušenu rupicu može biti svega pogotovo kad su temperature visoke, a benzin isparava.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Ok hvala vam vam na sugestijema.

@plus @brgud znam da nismo krvno vezani, svako shvata na svoj nacin.

Ja ti nisan nikakav brat, da tu mogućnost u startu eliminiramo.
Kao drugo, pišeš da si postao stručnjak za dvotaktne motore, a onda na kraju tek opišeš da si izgubio brtvu na čepu od rezervoara, pa da si bušio rupicu itd.
Eto dragi kolega po ovom forumu, sad malo na temelju opisanog iskustva, koje si opisao razmisli: na kojem se principu vrši dobava goriva na tom tvojem trimeru i kako to da si ga prije gubljenja brtve i nasilnog bušenja mogao okretati u svim smjerovima??? Kako to da prije gorivo nije izlazilo i da je trimer imao uvjete za rad i dobavu goriva? Što si, gdje i kako si pogriješio? Eto dodao sam ti udicu i ribički štap, a ti sad sam ulovi svoju ribu za ručak.
nisam napisao da sam JA postao "strucnjak" vec da sam odradio nekoliko dvotaktnih masina 3x bolje od "strucnjaka" u okolici ;) to sam napisao. I za razliku od drugih nikad za sebe necu reci da sam strucnjak za bilo sto. Ali izgleda da se ovdje ne smije postaviti pitanje za neku problematiku sa kojom se covjek srijece. Sto se cepa tice, naravno da sam probusio rupicu kad mi se original izgubio, a na ovom nije postojala rupica.

Sto se tice potezanja startera, pojma nemam sto je u pitanju, evo mi vi recite koji je problem (jer ste se ocigledno sretali sa tom problematikom) jer ja stvarno pojma nemam o cemu se radi

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
čep za trimer...hmmm...možda euro...
ajd sad baci svoju modifikaciju u smeće i stavi ispravan čep...nakon toga ćemo dalje!

;)

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Ranije sam govorio da u blizini nema prodavnice rezervnih djelova za ne brendirane trimere i atomizere, nije problem u novcu, dzaba da je 0.10centi kad nemam gdje za uzeti. Dok cekam sa aliekspresa prodje sezona :ROFLMAO:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
IMG_20220603_120542.jpg
IMG_20220603_120553.jpg
IMG_20220603_120628.jpg
Kao u reklami za kavu: jeste li vidjeli rupicu?
PS
Ovo je moj odbačeni čep, ne valja...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Ranije sam govorio da u blizini nema prodavnice rezervnih djelova za ne brendirane trimere i atomizere, nije problem u novcu, dzaba da je 0.10centi kad nemam gdje za uzeti. Dok cekam sa aliekspresa prodje sezona :ROFLMAO:
sorry, ja gledam prema sebi, u krugu 15 km ima bar desetak trgovina gdje se može nabaviti za kineze sitnice...

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Al ste vi teski I komlikovani ljudi,ajd napisite zasto bi mu smetala rupica na cepu pa da zbog nje trimer ne radi Dobro osim sto mozda curi gorivo na njoj

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Malo morate imati obzira. Nebitno za ovu situaciju...

Ali nismo svi zagorje, Zagreb i tako..

Ja ne mogu za Husqvarnu i Stihla nabaviti sve što hoću...

Npr. Sintetičko ulje ili idem 60 km po njega ili naručujem.

Za aspen nikad nisu čuli...

Onaj tanjur od noža za Husqvarnu čekam od prošle godine...

Pola stvari moram ili naručiti ili voziti po sat vremena...

Najnoviji postovi

Na vrh