• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Postovani kolega vocarcg
Molim te, izvadi usisnu kosaru van i propusi ju u obrnutom smjeru. Ja sam imao jednu takvu koja je malo radila a malo ne. Kad sam ju propuhao, valjda se kamenac malo razmaknuo pa je trimer radio.

Druga stvar...nisam od silnih prepucavanja imao volje citati detalje i preskacem takve stvari pa te molim, da li ti se to jednom dogodilo ili vise puta za redom?
Ako je jednom, moguce je da su ti se.membrane zalijepile pa trimer ne dobiva gorivo zbog toga. Nakon pola tanka su se razlijepile pa je radio ok.

Uglavnom, greska koju opisujes je nedovoljno goriva...zastopan dovod do motora ili fals zrak.

Zadnja stvar je krimer na cilindru koji je plastican i kad se ugrije dihta bolje ili losije pa flakserica vice fals zrak.
Skini fregazer i krimer i predihtaj spojeve od fergazera do cilindra.
Ako si napravio sve sto.sam napisao, trimer mora raditi.
Lijep pozdrav i moje isprike na doceku.
Membrana je bila problem kolega, hvala na sugestijama i savjetima 🙂

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Kad smo vec kod membrana...gdje naruciti za stilov fs450 trimer?
Imate prijedlog neke trgovine koja ima dostavu....

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Vidio sam jedan kosooki motor za kosilicu (ma dobro, svi su oni takvi) koji će mi trebati.
Kupio gume za auto i jedan instrument - tahometar.
Pa od jednog liksona laptop, onak na slijepo - "lepe zgledi", al ne dela, za 200 kuna. Ali čist lepe dela direkt na struju, ne dela i ne mogu se napuniti baterije.

Borro

Novi član
Tu od
15 Tra 2022
Poruka
15
Pretražujem forum, ima svakakvih savjeta no možda netko ima zaista iskustvo iz prve. Dakle imam trimer STIHL FS 35. Dva susjeda imaju FS 45. Dakle na oko nikakva razlika. Pretpostavljam da 45-ice imaju jači karburator. No njihove rade super. Moja ne. Naime upali i fino radi na leru, no dodavanjem gasa ona onako grglja i guši se. A čim dotakne busen trave, ili bilo šta, zemlju, ogradu, beton odmah gubi snagu. Već sam ga htio preko koljena, al rekoh, ajd zadnja šansa, forum.
Filter zraka ne djeluje začepljeno baš, auspuh isto djeluje OK, na leru radi dobro. WTF?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Ja imam FS 350.
Problem je u karburatoru (rasplinjaću) jer kad dodaješ gas, otvaraš dotok zraka, ali dotok benzina je iz nekog razloga ograničen.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
Pretražujem forum, ima svakakvih savjeta no možda netko ima zaista iskustvo iz prve. Dakle imam trimer STIHL FS 35. Dva susjeda imaju FS 45. Dakle na oko nikakva razlika. Pretpostavljam da 45-ice imaju jači karburator. No njihove rade super. Moja ne. Naime upali i fino radi na leru, no dodavanjem gasa ona onako grglja i guši se. A čim dotakne busen trave, ili bilo šta, zemlju, ogradu, beton odmah gubi snagu. Već sam ga htio preko koljena, al rekoh, ajd zadnja šansa, forum.
Filter zraka ne djeluje začepljeno baš, auspuh isto djeluje OK, na leru radi dobro. WTF?
Procitaj moj post...tam ti sve pise.
Ako nis od toga ne pomogne, onda cemo prijeci na podesavanje karburatora.

Borro

Novi član
Tu od
15 Tra 2022
Poruka
15
Ispravak FS38

Procitaj moj post...tam ti sve pise.
Ako nis od toga ne pomogne, onda cemo prijeci na podesavanje karburatora.
Samo da nađem taj post..

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
Postovani kolega vocarcg
Molim te, izvadi usisnu kosaru van i propusi ju u obrnutom smjeru. Ja sam imao jednu takvu koja je malo radila a malo ne. Kad sam ju propuhao, valjda se kamenac malo razmaknuo pa je trimer radio.

Druga stvar...nisam od silnih prepucavanja imao volje citati detalje i preskacem takve stvari pa te molim, da li ti se to jednom dogodilo ili vise puta za redom?
Ako je jednom, moguce je da su ti se.membrane zalijepile pa trimer ne dobiva gorivo zbog toga. Nakon pola tanka su se razlijepile pa je radio ok.

Uglavnom, greska koju opisujes je nedovoljno goriva...zastopan dovod do motora ili fals zrak.

Zadnja stvar je krimer na cilindru koji je plastican i kad se ugrije dihta bolje ili losije pa flakserica vice fals zrak.
Skini fregazer i krimer i predihtaj spojeve od fergazera do cilindra.
Ako si napravio sve sto.sam napisao, trimer mora raditi.
Lijep pozdrav i moje isprike na doceku.
Ovaj

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Nedavno imao istu situaciju sa jednim trimerom, koji je već u funkciji. A ovaj karburator je bio samo donor nekih dijelova (koji nisu baš) identični ali su ipak poslužili.
IMG_20220625_165147~2.jpg
IMG_20220625_165231~2.jpg
Ovo je gornji dio karburatora koji je prilično jednostavan.
IMG_20220625_170301~2.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh