E to me najviše brine. Znaju popiti i po 60 litara mješavine kod mene. Par puta sam od kolege radio s trimerom bez AV sustava na ručkama i mogu reći da nije baš za raditi.Stihlo 300+, H535+ imaju solidan AV sustrav, 553 nema, Ramda (Kawasaki) nema (ima samo na motoru)...
Razmisli o tome.
Hvala.Vecer. Ja radim to. Rastavi se, zavisi kako je izradjeno. Ja imam brzi stift kojeg izvucem i rasklopim drzac od motora. Izvadim zajlu, namazem, okrenem in pazljivo stavim da firkant sjedne na mjesto. Onda spojim drzac sa motorom, isto treba paziti da firkant "padne."
Zanima me kad je zajla potrebna da se mijenja? Kad nije vise ravna?
Imam ja FS38 ali ga slabo koristim , već je dobro umoran a ne zeza mi se sa njim da ga oživljavam jer imam vilager 1900 i dva komada AGM koji imajući u vidu da se novi 100e odlično rade za te pare.
Ja sam na svoju takvu ugradil mazalicu jer sam pročital na forumu da je to super raditi. Negde sam na forum i slike toga posla postavil, a i dojmove posla napisal.Na Croagri mi je na Stihlovom štandu rekel njihov čovjek da bi trimerima sa sajlom trebalo jemput godišnje izvuči sajlu i namazati je mašću. Imam Stihlov najmanji trimer FS38.
Kud može mast koja je stavljena tvornički nestati? Ne vjerujem da u godinu dana može izgubiti svojstvo podmazivanja.
Radi li to tko? Ako je stvarno potrebno, kakav je postupak za vađenje i ponovno stavljanje sajle?
Imaš ga neko dulje vrijeme i nisi podmazival sajlu?Imam ja FS38 ali ga slabo koristim , već je dobro umoran a ne zeza mi se sa njim da ga oživljavam jer imam vilager 1900 i dva komada AGM koji imajući u vidu da se novi 100e odlično rade za te pare.