Benzin normalno isparava, a mijenja se - raste- omjer miješavine,....
Valjda benzin više isparava od mješavine?![]()
Ako bude i 4 treba biti sretanSad može još 8![]()
Pokosi on cca 35 do 40 tisuca kvadrata godisnje tako da je cudo sta je trajao i ovoliko.Kad kosiš nemoj drkati po gasu! Drži ga na nekom broju okretaja
Ja imam kawasaki tj53, Ramda izvedbu. Kaj te zanima?Upravo me zanima da mi neko kaze ako poseduje TJ53E..
Kod Turaka i Italijana ga ima dosta na YT kanalima, svi ga hvale, a po komentarima se moze pronaci dosta misljenja da je trimer jaci od Stihla 450 i Husqvarne 545, jer ima jaci obrtni momenat od oba trimera, navodno su istih konjskih snaga ( 0.1 razlika ) ali je TJ53E 53 kubika dok su ova dva 45 kubika.. i obrtni momenat je veci, samim tim je i jaci, takodje kazu da je potrosnja vidno manja a ucinkovitost veca..
A dosta ga koriste i po dzunglama u Vijetnamu i ostalim zemljama u Aziji..
@insomniacro koliko si platio kvacilo ?
U principu za moje potrebe motor se pokazao prejak. Razlika u cijeni je bila nekih 200tinjak kn pa su me nagovorili na 53 umjesto 43! Uzeo sam verziju sa okruglom ručkom (zbog vinograda), ali nakon dvije košnje kupio sam bicikl ručke. Stroj je težak, jako težak. Lakše je sa širim ručkama ili verzija s motorom na leđima. Radi super, kosim sve na pola gasa, rijetko se pojavi potreba za ful gasom.Motori nisu problem...no kak se ponašaju one tanke osovine/cijevi i mali reduktori uz tak jake motore?
I Stihl i Husqvarna imaju deblje cijevi u toj klasi snage (28+ mm).
Jesu očito, no kad bolje razmislim, H i S u toj klasi su predviđene za 300mm noževe i pile za stabla, pa su valjda zato cijevi jače.Nikakvih problema sa cijevima i reduktorima nije imal mada su slabije inžinjerski izvedene, a u praksi lakše i po svemu sudeči dovoljno jake