• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Nisam neki precizator ali nikada nisam praznio rezervoare nakon dužeg ne korištenja , imam tri (ustvari4) trimera i negdje oko 5-6 motorki , čak neke motorke ne koristim po godinu ili duže i stvarno nisam nikada imao problema sa gorivom koje stoji.
Uglavnom samo dospem novim gorivom kada ide u pogon i gas.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Ta mješavina je baš zajebana stvar. Ili baš i nije ako se dobro smiksa i u odgovarajućem omjeru.
Novo pridošli član # Edge je postavio jednu dilemu o izboru trimera. Pa samo kratka opaska na ova dva predložena trimera. Koliko sam na letimičan pogled skužio radi se o sličnim trimerima, slične snage, slične zapremine i rastavljive cijevi (za korištenje ) različitih priključaka.
Oba su za amatersku upotrebu, jednim dijelom zbog priključka za različite priključke. U malo agresivnijem korištenju zna se razlohati taj prihvat za priključke i još dodatno ako ima mogućnost da se priključak može rotirati u različite kuteve priključka....

zhvn

Član
Tu od
8 Kol 2018
Poruka
51
Nije gorivo mineralna voda da sam tak "ispari". Ono što ostane u trimeru, motorci, autu, traktoru, skuteru s tim se pali i koristi dok se ne potroši. Još nijednom se nije dogodilo da uređaj zbog toga ne upali

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Benzin ispari, ne bi vjeroval. Nije mi se jednom dogodilo da u proljeće nema benzina u frezi kad je ostalo malo u tanku.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Pa naravno da ne ispari samo tako nego isparuje postepeno, ljeti više dok zimi manje. U automobilu ima manje šanse da ispari, ustvari ispari kroz škarigo, jer se automobil vozi skroz bez nekih većih pauza. Jedini primjer automobila u kojemu može ispariti (mješavina) je Warburg, a ni kod njih (jer ih nije nešto puno u vožnji). A da traktore niti ne spominjem!:hahah:

Valjda benzin više isparava od mješavine?:rolleyes:

insomniacro

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2015
Poruka
137
Kad kosiš nemoj drkati po gasu! Drži ga na nekom broju okretaja
Pokosi on cca 35 do 40 tisuca kvadrata godisnje tako da je cudo sta je trajao i ovoliko.
Inace nije mi stao u radu nego sam ja preventivno isao pogledati u kakvom je stanju i kad sam vidio da je pri kraju odma san ga i zaminija.

spawn

Član
Tu od
24 Tra 2022
Poruka
35
Upravo me zanima da mi neko kaze ako poseduje TJ53E..
Kod Turaka i Italijana ga ima dosta na YT kanalima, svi ga hvale, a po komentarima se moze pronaci dosta misljenja da je trimer jaci od Stihla 450 i Husqvarne 545, jer ima jaci obrtni momenat od oba trimera, navodno su istih konjskih snaga ( 0.1 razlika ) ali je TJ53E 53 kubika dok su ova dva 45 kubika.. i obrtni momenat je veci, samim tim je i jaci, takodje kazu da je potrosnja vidno manja a ucinkovitost veca..
A dosta ga koriste i po dzunglama u Vijetnamu i ostalim zemljama u Aziji..

@insomniacro koliko si platio kvacilo ?

danpoz

Član
Tu od
4 Pro 2019
Poruka
39
Upravo me zanima da mi neko kaze ako poseduje TJ53E..
Kod Turaka i Italijana ga ima dosta na YT kanalima, svi ga hvale, a po komentarima se moze pronaci dosta misljenja da je trimer jaci od Stihla 450 i Husqvarne 545, jer ima jaci obrtni momenat od oba trimera, navodno su istih konjskih snaga ( 0.1 razlika ) ali je TJ53E 53 kubika dok su ova dva 45 kubika.. i obrtni momenat je veci, samim tim je i jaci, takodje kazu da je potrosnja vidno manja a ucinkovitost veca..
A dosta ga koriste i po dzunglama u Vijetnamu i ostalim zemljama u Aziji..

@insomniacro koliko si platio kvacilo ?

Ja imam kawasaki tj53, Ramda izvedbu. Kaj te zanima?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Motori nisu problem...no kak se ponašaju one tanke osovine/cijevi i mali reduktori uz tak jake motore?
I Stihl i Husqvarna imaju deblje cijevi u toj klasi snage (28+ mm).

danpoz

Član
Tu od
4 Pro 2019
Poruka
39
Motori nisu problem...no kak se ponašaju one tanke osovine/cijevi i mali reduktori uz tak jake motore?
I Stihl i Husqvarna imaju deblje cijevi u toj klasi snage (28+ mm).
U principu za moje potrebe motor se pokazao prejak. Razlika u cijeni je bila nekih 200tinjak kn pa su me nagovorili na 53 umjesto 43! Uzeo sam verziju sa okruglom ručkom (zbog vinograda), ali nakon dvije košnje kupio sam bicikl ručke. Stroj je težak, jako težak. Lakše je sa širim ručkama ili verzija s motorom na leđima. Radi super, kosim sve na pola gasa, rijetko se pojavi potreba za ful gasom.
Sa cijevi i reduktorom nisam imao problema. Treba paziti da je dovoljno masti u reduktoru. Jedino s glavama. Glavu koja je došla s njom poderalo je nakon par košnji. Stavljena je husqvarna T35x glava, ali su se poderali zupci za izbacivanje flaksa pa je počela izbacivati flaks nekontrolirano. Sad je gore t45x pa ćemo vidjeti kako će se ponašati. 4 godine rada samo problem s glavama, ostalo bez problema, toči i ganjaj!
Frend, koji ima servis za male strojeve, hvali RAMDU. Dosta ih prodaje (i s kawasaki motorima i s kineskim) i veli da nema problema.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Šogor je prije više od deset let uzel Kaosvakija. Ja sam bil nekak skeptičan prema tome.
Pokazal mu se odlično pa se prije par mjeseci počastil novim.
Nikakvih problema sa cijevima i reduktorima nije imal mada su slabije inžinjerski izvedene, a u praksi lakše i po svemu sudeči dovoljno jake

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nikakvih problema sa cijevima i reduktorima nije imal mada su slabije inžinjerski izvedene, a u praksi lakše i po svemu sudeči dovoljno jake
Jesu očito, no kad bolje razmislim, H i S u toj klasi su predviđene za 300mm noževe i pile za stabla, pa su valjda zato cijevi jače.

Najnoviji postovi

Na vrh