Dobro ajkula veli, nema to veze sa iskrom....poludim na takve stvari. Brate, ako je kinesko, prodaj pod kinesko, a ne ovako....:madmana:
ma znam da nema veze sa Iskrom al mislim da bi 50 sati mogla odradit
malo je cudno raditi s antifonima u pocetku. necujes kako i sam kazes motor i ostalo. ali malo dok se priviknes na njih vidjet ces da zapravo cujes sasvim dovoljno. dobro, vjerojatno zavisi i kakav je model..
uglavnom ja nebi vise bez antifona i maske radio, nema sanse..
ja imam mrezicu i nemogu se sjetiti kada sam ju uzeo i bas cistio? :scratch
eventualno prije kosnje predjem rukom po njoj da skinem ako je sta ostalo ali to nebih nazvao ciscenjem :mrgreen:
nemoras se za to brinut.
druga je stvar sto kroz nju zemlja prolazi i te sitnije stvari. znao sam dobiti po oku kroz nju. ali naravno, daleko slabije je to nego da ju nemam.
kod mene se radi o stihlovom kompletu.
Danas sam doziveo vrhunsko iskustvo sto se tice trimerisanja sa trokrakom zvezdom. Trimer se od rada bukvalno raspao jer sam izgubio dva gumena amortizera. Da bi nadoknadio nedostatak od zadnjih dva sam uzeo jedan da bi stavio diagonalno jedan od drugog na prednjem delu. Ono sto sam ja danas skidao ne spada ni u jednu vrstu trave a tako je bilo na dvadesetak ari, udolice bregovi skriveni panjevi su mi bili non stop ispred ociju. No dobro to je samo jedno iskustvo novopecenog kosaca. Naucio sam jenu drugu stvar. Naime kad sam poceo da radim i stavio antifone sa prednjom providnom zastitom. Istog momenta sam ih bacio jer nisam imao osecaj da li motor uopste radi i kako radi. Medjutim. posto sam bio izbombardovan raznoraznim projektilima ubrzo sam zastitu vratio na sebe i prosvetlio se zbog toga. Nikom ne zelim nikakvu preporuku da radi ovaj posao bez adekvatne zastite.
Kada sm juce nabavio antifone sa plasticnim vizirom prodavac me je odvratio da ne uzimam sa mrezicom iako sam te hteo uzeti jer je jedan vec molio da takav vizir zameni sa ovim plasticnim jer su mu prolazili projektili kroz mrezicu. Jedino u toj situaciji su pozeljne naocare jos bolje koji ih vec nosi po defaultu. I cak nije skup ovaj vizir bez slema ili kapice oko 16,5 eura. Jako dobro iskustvo raditi sa antifonima jer motor se cuje kao da je udaljen dvesta mertara od tebe.kupio sam Husqvarnu 323 i na poklon dobio slušalice se sa maskom.
Do tada sam uvijek koristio masku, ali ne i slušalice.
Kada sam počeo koristiti i slušalice oduševio sam se!
motor se čuje sasvim dovoljno, ali nema više zujanja u ušima i privremenog gubitka sluha nakon 2 sata košnje
Maska me već nekoliko puta spasila od raznoraznih projektila koji bi mi završili posred čela.
Razmišljam da si umjesto plastične maske nabavim mrežicu ali ne znam kako je sa njenim čišćenjem.
Da li se trava zapikne u mrežu?
da li se to lako čisti ili nakon košnje potrošiš još jedno 2 sata da očistiš masku?