• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Danas sam video jedan trimer kod komsije i jako lepo izgleda zelen sa providnim rezervoarom 49cca. Ali nikako da se setim punog naziva. Pocinje sa Berlin ali drugu rec nikako da bar izguglam. Zeleo bih da vidim karakteristike takvog jednog trimera. Verovatno je nemacki u stvari 100% je nemacki iz samo naziva prve reci se i vidi.

Haha, imaš dobar smisao za humor:lol:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Danas sam video jedan trimer kod komsije i jako lepo izgleda zelen sa providnim rezervoarom 49cca. Ali nikako da se setim punog naziva. Pocinje sa Berlin ali drugu rec nikako da bar izguglam. Zeleo bih da vidim karakteristike takvog jednog trimera. Verovatno je nemacki u stvari 100% je nemacki iz samo naziva prve reci se i vidi.

Misliš da Kinezi neznaju napisati "Berlin"!? :p

KnjazMilos

Član
Tu od
13 Pro 2009
Poruka
166
Villager, Shtraus, berlin, AGM, ,Einhell, Akita, Brush Cutter,.... Sve sto kosta trecinu i do polovine cene Sthila, Husqvarne, Jonsereda iste snage su napravili kinezi. Ali to ne znaci da su svi trimeri koje su napravili kinezi djubre. Ali opet , da nema kineza ja za godinu dve ne mogao da kupim Husqvarnu ili Stihla ili Jonsereda.

Posljednje uređivanje:

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
Haha, imaš dobar smisao za humor:lol:

Ma nije bitno izguglacu o cemu se radi. Ali da bas kinezi ne znaju sta rade primer je vilager. Ako te zanimaju kompjuteri, top modeli numero jedasn u svetu su kineske marke proizvedene u kini u vidu Lian Li, Lenovo ili ZTE. O Huawey-u necu ni da govorim jer se bukvalno ceo internet zasniva na njihovim centralama. (Evenutalno svedski Erikson ili nemacki Siemens).

Nasao sam kako se zove, Berlin Garden sve delovi od Oleo Maca. Verovatno neko sklapa ***** liga ali bitno da je zelone bela kombinacija, Oleo Mac je kajsija belo tako nekako valjda.

Posljednje uređivanje od moderatora:

KnjazMilos

Član
Tu od
13 Pro 2009
Poruka
166
Ma nije bitno izguglacu o cemu se radi. Ali da bas kinezi ne znaju sta rade primer je vilager. Ako te zanimaju kompjuteri, top modeli numero jedasn u svetu su kineske marke proizvedene u kini u vidu Lian Li, Lenovo ili ZTE. O Huawey-u necu ni da govorim jer se bukvalno ceo internet zasniva na njihovim centralama. (Evenutalno svedski Erikson ili nemacki Siemens).

Ti mene sad ubi u pojam . Ja kupio Villagera a ti iskuca da je on primer da kinezi nemaju pojma. :)

Posljednje uređivanje:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
ovaj drugi od 52 cm3 mi izgleda bolji a skuplji je samo za 1800 din. Gledaj ako možeš da kupiš njega.

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
ovaj drugi od 52 cm3 mi izgleda bolji a skuplji je samo za 1800 din. Gledaj ako možeš da kupiš njega.

Meni licno ne treba. Ja sam moj platio 600 evra nego mi ovaj jako zanimljivo izgleda jer sam ga pre neki dan video i drzao u rukama. Na sajtu pise da je u pitanju nemacka tehnologija.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ma koja Njemačka tehnologija....to je eventualno neka stara japanska tehnologija sudeć prema omjeru snage i kubikaže.....več sam ti rekao da slova trpe svašta...napominjem, nemam ništa protiv Kineza, ali imam protiv trgovaca koji mute vodu...

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
E ovo vec deluje da je razumno objasnjenje. Da i primetio sam da mu je rezervoar oko litre ako nije i jaci. Moj je 500g. Mada to ne mora da znaci. U stvari znaci i moja je starija sad su aktuelne profesionalke od 34 do 36cca. Ide se ka vecoj snazi manjoj kubikazi i potrosnji. Bas sam primetio da kod moje nedostaje malo snage. Potreban je tren pauze da bi trimer bio u punoj snazi. Ova moja je 1,8KS, a pozeljno bi bilo oko 2,5KS kao sto su ove sa 34-36cca.
Ipak ko zeli da se drzi kineza ne treba da ide dalje od Villagera.

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Ma koja Njemačka tehnologija....to je eventualno neka stara japanska tehnologija sudeć prema omjeru snage i kubikaže.....več sam ti rekao da slova trpe svašta...napominjem, nemam ništa protiv Kineza, ali imam protiv trgovaca koji mute vodu...

Apsolutno tačno :drinkers: muljatori su spremni na sve a najviše volim one koji me ubjeđuju kako je made in PRC ustvari proizvod koji dolazi iz EU samo se malo drugačije zove :rolfer: da ne povjeruješ kojim se sve trikovima služe :lol:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Todos, na tvom je stroju problem u reduktoru. Stariji modeli GR2036 su imali malo kraći prijenos, pa iako je motor bil 36cc, nije se gušil.

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
Kako mislis problem? Da li je to mana ili tako mora da bude bar na mom modelu? Ona se ne gusi kad je u otkosu vec kad je na ler gasu potrebno je malo zastati pre nego sto nabije obrtaje koji nisu nimalo naivni. Ovaj moj je od 40,2cca.

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
pozdrav, evo kupio ja stihl fr85t i mogu vam reci da je trimer skroz dobar, prezadovoljan sam, star je 4god i od toga je radio dvije sezone nesto malo, nosio sam ga odmah kod ovlastenog servisera na provjeru i rekao mi je da sam imao luđačke sreće jer je stroj ko nov, pozz!

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
Danas sam kosio samo tako. Sredjivao sam neko dvoriste i potok i kraj puta. A u potoku i kraj puta kakvo dzubre. Stvarno me stid koliko smo prljavi i neuredni. Mislim na nas iz Srbije a ocemo u Evropu. Malo sutra i ne treba nikad da udjemo jer se necemo nikada opametiti. Sto se tice Jonsereda CC 2036 ponasala se junacki uletevsi u kostac sa korovom i koprivom. Trokraka zvezda je zakon za takve stvari. Moze li neko da mi kaze kako bi se ponasala cetvorokraka zvezda? Nije skupa (12 eura), pa reko da i nju nabavim ako od nje ima kakve koristi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ima li netko OVO?
Zanima me kak se ponaša, jer mi je flaks preslab za suhe i drvenaste "trave".

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Ima li netko OVO?
Zanima me kak se ponaša, jer mi je flaks preslab za suhe i drvenaste "trave".

Imam ja ali za Stihl,ponašanje odlično trska,kopriva,kiseljak a mošeš i livadu kositi;)
Jedino malo zeznuto ako ima betona okolo pucaju pera.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Hvala Njoko. Vjerojatno je isti to isti priključak (i isti proizvođač za obje marke - netko iz Italije), jer na ovoga pašu Stihlovi noževi i obratno.
Razlika je samo u navoju za prihvat na glavu.
Jedino mi je žal kaj nema dolje lagera.

Najnoviji postovi

Na vrh