aag14v
Dobro znana faca
- Tu od
- 4 Kol 2011
- Poruka
- 733
Nego, @aag14v, koja je bolja glava: T45 ili ova na Stihlu? Koja teže trga flaks?
Meni se često događa da se flaks otrgne odmah iza ušice i zalijepi za onog namotanog, pa često treba otvarati glavu da ga se izvadi van.
Koliko se troše ove ušice na Stihl glavi, i jesu li komplicirane/skupe za zamjenu?
Flaks češće puca na T45 glavi, i to najčešće kak si rekao iza ušica, veliku ulogu ovdje ima kvaliteta flaksa.
Na FS350 i FS450 je stari tip glave Autocut 40-2 i tamo se ušice mijenjaju jednostavno, sličan princip kao na T45 glavi, samo ostaju na dijelu koji je našarafljen na trimer, čini mi se da i duže traju na Stihlu.
Velečasni je rekao jedno riješenje, ali po meni se najbolje pokazalo namotati flaks i naprskati ga silikonskim ili cockpit sprejom, onda mi se ne lijepi unutar glave.
Na FS461C imam novi tip glave Autocut 46-2 i njezine ušice su brutalne puno su veće i jače od ušica T45 i Autocut 40-2, zamjena je isto jednostavna.
Stihl glave su poprilično masivne i čini mi se da su dugotrajnije (pričam za Autocut 40-2, Autocut 46-2 je još nova) unatoč tome što nemaju središnji dio na ležaju.
Cijena ušica za T45 i Autocut 40-2 je otprilike tu negdje, za Autocut 46-2 bi mogle biti skuplje jer su puno veće za sad nisam kupovao pa ne znam.
EDIT:
Provjerio sam za Husqvarnu su najskuplje ušice
Posljednje uređivanje: