Svatko od nas ima neka svoja iskustva, svoje želje, svoja mišljenja i svoju logiku, barem, odnosno pogotovo što se tiče izbora strojeva jer kada bi svi birali jednako gdje bi završila industrija. Ja sam imao slično mišljenje kao kolega
@plus što se tiče brend vs no name kupovine trimera, također sam slično razmišljao kao
@vlč.puknuti oko potrošnje...promjenio sam 7-8 trimera u 4-5 godina, što novih kineza, što polovnih štil i hq...od "majstora" naravno, ni jedan od njih nije koštao više od 1500 kuna, onda jedan crkne, odnesem ga majstoru, nadoplatim parsto kuna za drugi i opet kosim, ali kada si u stisci sa vremenom pa imaš jedan dan u tjednu ili u dva tjedna za košenje, pa ako pol dana potrošiš na lutriju da li će taj stroj upaliti ili ćeš ga nositi na zamjenu više to nije to. Imao sam nekog fajtera- FIGHTER, patio ga 100 eura sa dostavom, sa 3 glave za flaks i 3 rezervna startera u paketu...prvi starter se raspao na drugom palenju, prva glava se istopila (doslovno) na trećem rezervaru...a gorivo gutao bolje nego zetor. Imao je taj fajter 7,2 ks
ali s vremena na vrijeme (čitaj barem dva puta dnevno) karburator se otpusti, svjećica se odvrne...ili nešto slično, ručke kao da su od aluminijske folije, dotegneš ih i nakon kratkog vremena iskrivljuju se svaka za sebe...onda kupio OleoMac, slabašan stroj (u odnosu na fajtera) od 3,3 ks i zaključio 3 stvari u prvoj košnji:
1. Talijanski konji su barem 3 puta jači od kineskih.
2.Talijanski konji piju 3 puta manje od kineskih.
3. talijanski konji su puno mirniji i puno izdržljiviji od kineskih.
Nakon kratkog vremena sam zaključio da nisu ni skupi koliko vrijede.
Poanta ovog mog trkeljanja bi bila, nije problem imati trimer ili dva koji troše malo ili puno više od brenda niti ksiti ako imaš volje i vremena svaki dan po jedan rezervar istjerati dok je mala trava,. Ali kada kosiš jedan dan u dva tjedna, kada je trava/korov 50tak cm visine, kada u tom danu potrošiš 10 litara goriva onda počneš cjeniti brend.
Bez uvrede bilo kome, samo iznosim svoje osobno mišljenje temeljeno na osobnom iskustvu.
P.S. Evo posljednjih slika fajtera