• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
@nesa07
Prvo ovdje otvori svoju temu i onda u nju možeš postaviti ovu sliku. Ako si na to mislio. :scratch:
A u vezi postavljanja slika ako ima šta nejasno pročitaj ovo

nesa07

Član
Tu od
6 Lip 2012
Poruka
67
@nesa07
Prvo ovdje otvori svoju temu i onda u nju možeš postaviti ovu sliku. Ako si na to mislio. :scratch:
A u vezi postavljanja slika ako ima šta nejasno pročitaj ovo

ma ne radi se o otvaranju teme, zamereno (salim se) mi je da se predstavim kada sam se registrovao pa reko da to uradim ako to podrazumeva da postavim sliku ispod korisnickog imena. Ali nisam uspeo pa sam je ostavio na sajtu da je postavi administrator ako je to moguce i ako je bitno, a ako nije nema veze zaboravite da sam je postavio.

Sto se tice kiselog drveta neznam kako da ga opisem, raste vrlo bzo (ako se zapusti) na njega se skupljaju sitne bubice, a drvo ako se ne krci redovno ode u tacku i debelo i visoko i da napomenem da je meko drvo. Neznam kako da ga opisem.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
ma ne radi se o otvaranju teme, zamereno (salim se) mi je da se predstavim kada sam se registrovao pa reko da to uradim ako to podrazumeva da postavim sliku ispod korisnickog imena. Ali nisam uspeo pa sam je ostavio na sajtu da je postavi administrator ako je to moguce i ako je bitno, a ako nije nema veze zaboravite da sam je postavio.

Sto se tice kiselog drveta neznam kako da ga opisem, raste vrlo bzo (ako se zapusti) na njega se skupljaju sitne bubice, a drvo ako se ne krci redovno ode u tacku i debelo i visoko i da napomenem da je meko drvo. Neznam kako da ga opisem.
Predstavljanje nema veze sa avatarom ili kako ti kažeš: "slikom ispod korisničkog imena". :p
U temi predstavite se napiši par riječi o sebi: odakle si, čim se baviš, šta imaš od strojeva, stoke isl. To bi bilo to što se tiče predstavljanja. A za uređenje avatara otvori "Korisničku ploču" pa zatim "uredi avatar". Dalje ćeš se već snaći. Ako se ne snađeš, ništa ne brini, slika ionako nije bitna :mrgreen:

A ovo za "kiselo drvo" si objasnio samo tako :lol: :lol:
Najbolje je da postaviš neku sliku tog drveta ili bar lista pa da vidimo o čemu se radi ;)

Što se tiče trimera, mislim da je za tvoje potrebe sasvim dovoljan i taj Villager ВC 1250 S . Neznam samo ima li taj model onih problema sa namotavanjem trave između glave i reduktora. Ako ima tih problema, onda je ipak najbolje da uzmeš ВC 1900 X on radi bez problema. A na ovaj 1250 se može staviti trokraki nož i da snjim režeš i krčiš sve što ti se nađe na putu :axe:
Taj tip što ti je to krčio, vjerovatno se boji raditi sa trokrakim nožem :mrgreen:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Ma tom tipu se nije radilo pa je onda tražio kojekakve kretenske izgovore da bi pobjegao sa ''mjesta zločina''
Gledao sam (i probao) vilager BC900 sa nožom u gustoj i teškoj travi i išao je bez problema , znači kao kroz sir , i ja sam se iznenadio

Koliko znam 1250ka nema problema sa namotavanjem kao BC1900

M

MOMOSARIC2

Guest
Imam stihl 350 . Glavu sa silkom koristim jako rijetko . Jedino ako treba nešto baš podbrijati. Piči sve debljine palca , ito kovačkog a ne nekog klavirštimerskog.

KnjazMilos

Član
Tu od
13 Pro 2009
Poruka
166
Izvinjavam se svima na razumevanju bez obzira na to sto se nisam predstavio (koliko sam video to je obavezno na forumu) dobio sam od vas odredjene odgovore na moja pitanja pa cak i na pitanja koje sam greskom (copy/paste) postavio jer su bili pisani zajedno u istom .txt.(zahvaljujem se @KnjazMilos@).

Nisam bio na forumu jer sam nekako posao odrado delimicno da nekazem traljavo, ali cilj mi je bio da mogu da udjem u vocnjak koji je bio sav obraso. Unajmio sam coveka sa trimerom koji koji je trebao da odradi taj posao. Dosao je sa Villager BC 1250 S i poceo je da radi. Posao kao posao nije odradio do kraja. Prvo da objasnim kakav je plac bio: kako sto sam naveo plac je oko 10 ari, od tih 10 ari oko 3 ara je bila zapetljana trava visine preko kolena, oko 1 ar je bilo kiselo drvo koje je bilo najdeblje debljine palca, oko 4-5 niskih zbunova (onako nisu naivno obradli) i sve ostalo je bila trava i vocnjak. E sada ja se nerazuemem u ovo ali izginuo je sa zapetljanom travom koju je morao eetazno da kosi oz vise puta (nije mogao u korenu da je pokosi jer mu se odmah obmota oko glave) i to je uradio pola, sto se tice kiselog drva ja ga pitam da sto nestavi noz, on nece ni da cuje (kaze ce da mu crkne trimer) za zbunje isto. Pokosio je travu i to je to.
Zakljucak je da on moze da odradi iskljucivo i samo sa strunom i nista drugo a to je samo trava i nesto malo deblje od trave, neke stabljike. Kaze da na njega nikako nemoze da se stavi trokraki noz i nemoze nista to da ocisti to samo rucno moze i nikako drugacije (to je njegova providna prica - gledao sam da odradi koliko moze a ne da mi peva pesme).Ono sto je meni trebao da odradi nije odradio, jeste mi prokrcio do vocki i oko vocki ali to nije to.

E sada ja bih vas pitao nesto, koju bih ja motornu kosu trebalo da kupim i koje snage za ovaj moj vocnjak.
Mislim da sam docarao sta je to sto raste od korova(zapetljana trava, zbunje, kiselo drvo, pofit) i sa cime mora da se izbori ta motorna kosa. Konsultujem vas iz razloga sto nebih kupio nesto sto bih sutra bacio i kajao bih se sto nisam jos malo para dodao i kupio nesto sto bi sluzilo svrsi i trajalo, a takodje nebih ni nesto pretplacivao i kupovao nesto sto mi ne treba. Znaci hteo bih da kupim bas ono sto bi mi trebalo ni skuplje ni jeftinije.

http://imageshack.us/photo/my-images/542/johannesvandonge0.jpg/

Yamolio bih administratora da postavi ovu sliku u rubriku predstavljanje , ja sam pokusavao i nisam uspeo.

Neso , husqvarnu, Jonsered ili stihl ako imas 500 600 evra ,ako nemas onda villager bc 1900x , ima 1,9 ks , dolazi sa cirkularom , a tvoj plac ne bi ni osetio ni nozom, AKo hoces mozes i husqvarnin scarlet cirkular da mu stavis i da seces drvece s njim. To kiselo drvo bi sa bc 1900 x odradio i sa nozom. Kod trimera je kad kosis sa silkom vazno da ide pun gas jer mota ,a sa nozom ne sme mali u visokoj travi jer i noz mota . Za onoliko para koliko kosta je odlican, nije kvalitetan kao stihl ihusqvarna ali odradi manji posao isto kao i oni. Moj sam mucio i u visokoj travi sa silkom i u trnju i po ceo dan bez odmora i ne da se jos uvek trimer.

Taj sto nije hteo da kosi je dileja , moze i villager 900s da kosi to sve nego covek nece da radi u visokoj travi.

Kiselo drvo je najgora moguca napast. Gde se pojavi tu se namnozi u pm. Kao s to kaze nesa meko je ali ne daj Bozeda negde cveta i dodje do stvaranja semena . Za svako trtnje , oko njiva ili bilo gde samo totalom za medje i posle jednog , eventualno dva prskanja vise nema trnja . Otac se namucio oko njiva dok nije tako uradio.

Slika kiselog drveta.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Ailanthus-altissima.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
Sto rece savoris najbitniji je servis da bude sto blizi.
Ja sam radio sa mojim trimerom upravo takav plac. Sav zavrznut. Trokraki noz je zakon i nema prepreka za njega. Plac 10 ari 5 ari trava do nosa ostalo voce i 1 ar 2 metra visoka kupina.
Nikako da kazes do koliko si evra spreman da se ispruzis. Bitan ti je taj dodatni alat poput Husqvarnine trokrake zvezde koja pase i na villager jer je osovina colovka.
Sto se tice tog kiselog drveta kod nas u Cacku se zovu madljari tako bi trebalo da bude i kod vas Carapana.

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
Ja sa sobom nosim i motornu pilu. Ako naidje nepremostiva prepreka za nju ona nepostoji.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ma ovo "kiselo drvo" trokraki nož rešava samo tako :)
@todos kakva je ta Husquarnina
trokraka zvezda koja pase i na villager? Jel to nešto poput ovog Villagerovog trokrakog noža, ...kakva je razlika? :scratch: imaš li možda kakvu sliku ili link?

KnjazMilos

Član
Tu od
13 Pro 2009
Poruka
166
Ja sa sobom nosim i motornu pilu. Ako naidje nepremostiva prepreka za nju ona nepostoji.

Ti si ludji i od mene , ja vise moju husqvarnu ne uzimam u ruke 6,7 kila bez ulja i benzina , malo laksa od trimera , samo da kupim scarlet cirkular i ima da bijem sve trimerom.

trokraka zvezda koja pase i na villager? Jel to nešto poput ovog Villagerovog trokrakog noža, ...kakva je razlika? :scratch: imaš li možda kakvu sliku ili link?

Ako je rupa na nozu ili cirkularu 25,4 mm na villager a moze da ide i od stihla i od husqvarne . Jedino mu ne odgovara rupa od 20mm jer je onaj deo na koji naleze noz i cirkular 25mm .

Da li je moguce da je husqvarninom scarlet cirkularu skocila cena za manje od nedelju dana za 250 dinara ? Ili mi prodavac uvaljuje neki skuplji? U proslu Sredu mi rekao da kosta 1421 dinara a danas 1650 , a na sajtu stoji cena 1421, nesto dinara kao sto je bila i prosle Srede kad mi je rekao da kosta 1421 i nesto dinara.

nesa07

Član
Tu od
6 Lip 2012
Poruka
67
owboy - nema problema mozes da me zezas, lako je tebi kad si dete sa sela pa si upoznat sa svim tim, ali je problem kod mene koji se ne razumem mnogo u te stvari.

Sto se tice tog trimera Villager ВC 1250 S rekako sam da je ovaj covek imao, e sada ja mogu da opisem ovako kada je radio ovu zapertlanu travu (nije imao stitnik na trim glavi) ona se obmotavala oko trim glave i pravila problem pa je morao da ide slojevito nije mogao u dnu da da kosi. Neznam da li si na to mislio kada si mislio na mnamotavanja trave.

A sto se tice kiselog drveta nije to sto je postavio KnjazMilos ja se neratzumem mnogo oko toga ali cu napraviti foto pa cu da okacim na forumu. Nerko moze da se smeje akop hoce ali mogu da kazem samo ovako ako se zapusti raste vrlo visoko tanko pa cak i do debljine ruke stablo moze da bude, meko je drvo i oko njega se skupljaju sitne bubice koje su dosadne.

Sto se tice koliko sam para spreman da izdvojim radi se o tome sta mi je potrebno za moj posao a sta ne, pomenuli ste mi villager BC 1900 X a vidim da ima i BC 1900 S u cemu je razlika a video sam i SIHL FS 90.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Za razliku između 1900x i 1900s vrati se malo u nazad kroz temu već je objašnjeno

Evo danas moj zet kupio vilagera 1250 za 160e , BC900 košta oko 145e

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Kod mene ВC 1900 X košta 205 €.
A čini mi se da je ВC 1900 S koštao negdje oko 190 €

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
kakav je to scarlet cirkular? :confused:

Ne igrajte se s ovim bez metalnog štitnika.
Za Husqvarnu postoji originalni prihvat za štitnik, koji sigurno ne paše na reduktor nekog drugog stroja.
Treba napraviti prihvat prema obliku reduktora, a sam štitnik se može kupiti posebno.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
po obliku zuba ovog scarlet cikulara rekao bih da je namjenjen za rušenje debljih i tvrđih stabalaca. A za to ima motorna testera kojoj je to mačiji kašalj, ne pada mi na pamet da mučim i sebe i trimer sa tako nečim.

KnjazMilos

Član
Tu od
13 Pro 2009
Poruka
166
Ma ne bi ja sekao drvece nego racunam ostriji su zubi i ostre se trupijom pa ce duze da traje, a i bc 1900x nije bas slab trimer.

Neso, razlika izmedju bc1900s i bc 1900x je u rucicama , ono sto se vidi . Nevidljivo kako kazu prodavci je u glavi , verovatno zupcanici i kardan od nekog boljeg materijala cim daju cirkular uz njih. 1900s se lakse pali prvi put dok 1900x mora da se da gas kad se pali prvi put jer nema dugme za medjugas. Ja sam moj 1900x kupio zbog trnja oko njiva . A vocnjak moze bc 900s . Sa bc 900 s ceku ljudi i trnje sa cirkularom ,a Agromarket ne preporucuje da se to radi.
Nemoj da prihvatas nacin coveka koji nije hteo da ti sve odradio a ocgledno iz tvog opisa nije radio kako treba. Stitnik ne sme da se skida jer noz i silk sta dohvate sa zemlje mogu dati bace na noge pa cak i da ti prebiju noge. Ipak nije proizvodjac bez razloga stavi s titnik. Ja ne skidam ni kad radim sa cirkularom u trnju, sto je sigurno sigurno. Dalje, mora dase drzi stitnik jer je na njemu deo na kome je noz za silk, ako se ne skracuje izadje mnogo pa mora neprekidno pun gas da se daje . Villager bc 1900x ima 1,9 KS , a sithl fs 90 1,3 ks a malo vise od duplo je skuplji od villagera. Ako imas para kupi Stihl fs 130 , sigurno je kvalitetniji od Villagera ali su i delovi mnogo skuplji.

Ni ja pre ovog villagera nisam imao trimer pa radim, nemoj da te to obeshrabruje.

Ne igrajte se s ovim bez metalnog štitnika.
Za Husqvarnu postoji originalni prihvat za štitnik, koji sigurno ne paše na reduktor nekog drugog stroja.
Treba napraviti prihvat prema obliku reduktora, a sam štitnik se može kupiti posebno.

Precnik rupe od 1" odgovara Villagerovom 101 % . Proverio sam. samo precnik rupe od 20mm ne odgovara villageru.

To je trokraki noz , samo se kolega dugacije izrazio.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
evo vidim da se razgovarate o ''flaksericama'' pa da predstavim svoju.
imam STIHL FS 87 R...mrcina od stroja,kad stisnes gas do kraja,oce se istrgat iz ruke.deda ju je kupio prije 2 godine kad nam se pokvarila neka žuta amerikanka.
FS87R-2Product_1.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh