Izvinjavam se svima na razumevanju bez obzira na to sto se nisam predstavio (koliko sam video to je obavezno na forumu) dobio sam od vas odredjene odgovore na moja pitanja pa cak i na pitanja koje sam greskom (copy/paste) postavio jer su bili pisani zajedno u istom .txt.(zahvaljujem se @KnjazMilos@).
Nisam bio na forumu jer sam nekako posao odrado delimicno da nekazem traljavo, ali cilj mi je bio da mogu da udjem u vocnjak koji je bio sav obraso. Unajmio sam coveka sa trimerom koji koji je trebao da odradi taj posao. Dosao je sa Villager BC 1250 S i poceo je da radi. Posao kao posao nije odradio do kraja. Prvo da objasnim kakav je plac bio: kako sto sam naveo plac je oko 10 ari, od tih 10 ari oko 3 ara je bila zapetljana trava visine preko kolena, oko 1 ar je bilo kiselo drvo koje je bilo najdeblje debljine palca, oko 4-5 niskih zbunova (onako nisu naivno obradli) i sve ostalo je bila trava i vocnjak. E sada ja se nerazuemem u ovo ali izginuo je sa zapetljanom travom koju je morao eetazno da kosi oz vise puta (nije mogao u korenu da je pokosi jer mu se odmah obmota oko glave) i to je uradio pola, sto se tice kiselog drva ja ga pitam da sto nestavi noz, on nece ni da cuje (kaze ce da mu crkne trimer) za zbunje isto. Pokosio je travu i to je to.
Zakljucak je da on moze da odradi iskljucivo i samo sa strunom i nista drugo a to je samo trava i nesto malo deblje od trave, neke stabljike. Kaze da na njega nikako nemoze da se stavi trokraki noz i nemoze nista to da ocisti to samo rucno moze i nikako drugacije (to je njegova providna prica - gledao sam da odradi koliko moze a ne da mi peva pesme).Ono sto je meni trebao da odradi nije odradio, jeste mi prokrcio do vocki i oko vocki ali to nije to.
E sada ja bih vas pitao nesto, koju bih ja motornu kosu trebalo da kupim i koje snage za ovaj moj vocnjak.
Mislim da sam docarao sta je to sto raste od korova(zapetljana trava, zbunje, kiselo drvo, pofit) i sa cime mora da se izbori ta motorna kosa. Konsultujem vas iz razloga sto nebih kupio nesto sto bih sutra bacio i kajao bih se sto nisam jos malo para dodao i kupio nesto sto bi sluzilo svrsi i trajalo, a takodje nebih ni nesto pretplacivao i kupovao nesto sto mi ne treba. Znaci hteo bih da kupim bas ono sto bi mi trebalo ni skuplje ni jeftinije.
http://imageshack.us/photo/my-images/542/johannesvandonge0.jpg/
Yamolio bih administratora da postavi ovu sliku u rubriku predstavljanje , ja sam pokusavao i nisam uspeo.