Cowboy
Dobro znana faca
- Tu od
- 7 Velj 2011
- Poruka
- 2,449
Ma ne bi ja sekao drvece nego racunam ostriji su zubi i ostre se trupijom pa ce duze da traje, a i bc 1900x nije bas slab trimer.
Neso, razlika izmedju bc1900s i bc 1900x je u rucicama , ono sto se vidi . Nevidljivo kako kazu prodavci je u glavi , verovatno zupcanici i kardan od nekog boljeg materijala cim daju cirkular uz njih. 1900s se lakse pali prvi put dok 1900x mora da se da gas kad se pali prvi put jer nema dugme za medjugas. Ja sam moj 1900x kupio zbog trnja oko njiva . A vocnjak moze bc 900s . Sa bc 900 s ceku ljudi i trnje sa cirkularom ,a Agromarket ne preporucuje da se to radi.
Nemoj da prihvatas nacin coveka koji nije hteo da ti sve odradio a ocgledno iz tvog opisa nije radio kako treba. Stitnik ne sme da se skida jer noz i silk sta dohvate sa zemlje mogu dati bace na noge pa cak i da ti prebiju noge. Ipak nije proizvodjac bez razloga stavi s titnik. Ja ne skidam ni kad radim sa cirkularom u trnju, sto je sigurno sigurno. Dalje, mora dase drzi stitnik jer je na njemu deo na kome je noz za silk, ako se ne skracuje izadje mnogo pa mora neprekidno pun gas da se daje . Villager bc 1900x ima 1,9 KS , a sithl fs 90 1,3 ks a malo vise od duplo je skuplji od villagera. Ako imas para kupi Stihl fs 130 , sigurno je kvalitetniji od Villagera ali su i delovi mnogo skuplji.
Ni ja pre ovog villagera nisam imao trimer pa radim, nemoj da te to obeshrabruje.
Precnik rupe od 1" odgovara Villagerovom 101 % . Proverio sam. samo precnik rupe od 20mm ne odgovara villageru.
To je trokraki noz , samo se kolega dugacije izrazio.
Ako se ovaj husquarnin nož može oštriti, onda bi vredelo razmisliti o njemu. Mada i nemam neku potrebu da koristim cikular na trimeru. Uglavnom sve rešavam trokrakim nožem i laksom. Gdje oni ne mogu onda je tu motorna testera Husquarna 350.
Ja ne skidam štitnik, mada sam onaj dio gdje je nož za silk skinuo. Lakše mi je kositi bez njega pogotovo gdje je neravno. A i brže je kositi kad se izvuče duži komad silka, mada mora ići i malo veći gas, al zato brije do zemlje.
Ovo za rupu na alatu sam sinoć išao mjeriti, tačno je 1" ili 25,4 mm. Što znači da sav alat koji ima taj prečnik rupe može ići na Villagera
@Tino7530
Daj stavi još koji podatak o tom svom stroju! Koliko je: KW, KS, Kg, ccm, o/min... rayer:
Posljednje uređivanje: