Riknuo mi je trimer Farmer 520, radio je normalno desetak godina. Sad moram uzeti nešto novo. Sama površina koju kosim nije prevelika jer vrt kosimo vrtnim kosilicama. Trimerom bi kosio područja oko zida, cvijeća i neku manju površinu. Za moje potrebe je ovaj Farmer bio čisto ok (gledano koliko sam ga platio i koliko sam ga iskoristio). Išao bi maksimalno do nekih 1500-1600 kn. Za taj novac vidio sam Fuxtece i Makite. Papirnato je Fuxtec jači od Makite, ali ima Makita 3 godine prednosti, ovaj ima samo jednu. Koji je po vama bolji izbor, kako je sa rezervnim dijelovima i sl.?
P.S. Majstor mi je rekao kako je ovaj moj Farmer 99% zaribao. Koje dijelove treba nabaviti ako je zaribao, te koja je približna cijena istih? On bi ga popravio za približno 1000 kn, a novi su 500 kn skuplji. Problem kod ovog "pokojnog" farmera je bio u tome što se u zadnje vrijeme jako zagrijavao, pa je npr. 10 minuta radio najnormalnije, a nakon toga je stao..Kad se ohladilo, opet ista priča..Desetak minuta radi i stane. Da li i vi sumnjate na totalnu havariju motora, ili je možda nešto lakše (jeftinije)?