• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,059
Mislim da ne paše. T45 je dublja, pa mislim da joj je i dulja matica.
Nisam imal T35 v rukama, pa ti nemrem sa sigurnošću reći.
 

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
ZJ je u pravu. Jutros sam punio T35 glava laksom pa sam izvadio maticu i usporedio je sa maticom od T45. Jer sam jednu T45 glavu stavljao na Solo trimer pa mi je ostala. Na T45 jed duža i šira.
 
D

Dj1Cile

Guest
Pozz Citao sam ovdje trazeci da ce mi pomoc u odluci oko kupovine trimera, ali nista konkretno nisam nasao za sebe, pa ako bi mi mogli pomoc i posavjetovat
U dilemi sam oko dva trimera ili kako kazu motorne kose:
Stihl fs55 ili Husqvarna 128r
Cijena: 250€ 265€
stim da je Stihl na nekom snizenju do 15.6 pa je ta cijena kako mi je prodavaoc rekao
Da odma kazem da mi je taj budzet ogranicen i jedino se mogu u tu cijenu uklopit
Procitao sam specifikacije obadva trimera i sto sam ja uocio da husqvarna ima malko jaci motor 0,1 konja i malo vecu kubikazu, ima veci rezervar za 0,1l, i dolazi onaj dvostruki kajs. To je sto sam ja vidio po papirima
Prvi put uzimam trimer do sad ga nisam imao,
Ako neko mozda moze da pomogne i da posavjetuje
Hvala
 

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
327
Ja sam ga kupio samo da vidim što je to, imam husqvarnu tako da mi nije neophodan. Ali mogu reć da je za sada odličan. Maže ko lud za svoju cijenu. Jedino sam primjetio da pojačano troši. Žicu. Sad je pitanje koliko će izdržati, garancija je 3 g pa valjda neće više od toga.

Zaboravio sam reći da mislim na trimer Iskra 2 ks iz Kauflanda.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

kocnica

Novi član
Tu od
25 Lis 2013
Poruka
27
pozdrav svima posjedujem trimer sthil fs 38
stihl-fs-38-slika-3293223.jpg


skoro vec cetiri godine nema nikakvih problema, skorije vrijeme sam mu mjenjao onu kapu (gdje ide ono silo i cime se kosi) i kad sam ga nosio do radione onaj prodavac mi je rekao malo ga podmazem ocisti ovo ono.. sto bi trebao podmazat ja jedino ga ocistim od trave tu i tamo i istresem nekad zracni filter malo...

Sa tim trimerom odrzajem travnjak i vinograd neki od 150-200loza, (imam nekad osjecaj da cupam 150% njegove snage) ali kad odradim posao bole me ledja i lijeva lopatica da to nisu istine, pa bi trebao dobar savijet kako da ga prebacim na neki guvernal (volan) sa ruckama i na onaj remen sto ide na ledja

svaka ideja dobro dosla

unaprijed hvala
 

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
670
Nabaviš stari pojas od auta skemijaš neku kopču između ručki za koje ga držiš dok radiš, fino naštimaš visinu da ti ruke ne trpe i peri. Ja sam nabavil fs 44 koji to nije imal pa sam tak složil. A imal sam fs 45 koji je isti izgledom ko tvoj isto sam tak složil. Budem ti poslikal kad stignem.
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,914
U potrazi sam za trimerom, cija namjena bi bila kosenje dvorista poslije kosilice po nepristupacnim mjestima, razmisljam o strujnom, posto nemam puno za kositi i sve je u blizini kuce,(neda mi se muciti sa membranama i odrzavanjem benzinskog), koji mi preporucate, koja snga, proizvodjac, ima einhel, black deck itd, cijene od 30 do 50 EUR.
 

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Koji god od tih uzmeš svjedno ti , svi su ionako manje više proizvedeni u Kini. Nekad sam imao einhell od 500 W. Snage je imao i više nego dovoljno, a mana mu je bila što mu je motor bio dole i brzo smori ruke zbog težine.
Možda ti električni djeluju praktičnije ali tu je to negdje. Sa električnim moraš stalno da razmotavaš kabal. Benzinski zahtjevaju manje održavanje kao i svaka 2-T mašina. Samo da napomenem da i ja na počeku kosio par kvatrata, danas je to 4,5 duluma kad saberem godišnju košnju.
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,914
me nemam ja puno, vrlo malo, e sad nebih u stratu puno placao za nesto sto nece puno raditi, i jos vise vise odrzavanja nego elektricni, bara ja mislim da taj benzinski s vremena na vrijeme treba popravke vise nego elektro
 

prigorac

Član
Tu od
26 Ožu 2012
Poruka
71
Jel netko ima iskustva sa flaksericom iz Bauhausa HBI 100 hurricane, njihova marka 5 god garancije.malo mi je jeftina u odnosu na druge.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
Uzmi to i ne pitaj zasto je jeftino , ako je garancija pet godina ili ce odraditi toliko ili ces dobiti drugu u tom roku , svejedno si na dobitku !
 
K

k1ll3r

Guest
pozdrav

prdnuo mi FS 44 i jos jedna neznam koja marka, stara 14 godina al bila super do sad...
uglavnom, trebam trimer i pomoć. najbolje mi zasad izgleda husqvarna 327LDx. znaci uvjeti bi bili :
- takav prihvat ko ta husqvarna, znaci ne one ručke
- da moze raditi 2-3 sata, ne u komadu bas al i ne da stajem svakih 15 min
- vecinom je u pitanju neka normalna visina trave, al kad se malo zapusti, tu i tamo je veća u pitanju
- rastavljiva osovina nije uvjet ali bi dobro došlo
- cijena... isto nije neki uvjet al bi molio nekaj jeftino kolko je moguce... znaci ne bas sad preko 4000, a jos bolje ak bi nesto od 2000 bilo ok za ove uvjete...

hvala
 

ninja

Član
Tu od
23 Lip 2012
Poruka
52
Kako se pravilno kosi sa flaksom a kako sa nozem? Noz za travu vucem po podu i najvise trave kosim dok idem sa desno na lijevo tako da odbacim pokosenu travu. Sa flaksom kosim tako sa drzim glavu pod koso, lijeva strana je niza i isto vise kosim u zamahu sa desno na lijevo. Glava je cca 5 cm izna zemlje. Da li je to ispravno, ako nije, kako treba biti?
 

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Upravo tako,kosis u zamahu na ljevo da ti trimer skloni to sto si pokosio,kada ides desno mozes malo hvatati al opet ljevo vise hvatas i sklanjas pokoseno.
Naginjes ga bas ako hoces obrijati do zemlje a i nemoras.
Sto manje ga naginjes noz duze bude ostar jer manje zemlju hvata a kad osjetis da bi to moglo ici lakse okrenes noz,kad i drugu stranu zatupis e onda malo odmoris i popravis noz.
 

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,436
Juče zamjenio kardan i šolju kvačila na svom Villageru BC 1900 X. Cijena 52 KM ili 203 HRK.
 

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
710
Poštovanje,
trebao bih na Stihl FS 100 uzeti drugu glavu, pošto je kupljen s glavom Trimcut (ručna, pa je pomalo frustrirajuće), zanima me jel uzeti Stihl Autocut, ili dal odgovara možda od Husqvarna T35x, a da ne bude nekog prevelikog lufta između prigona (pužnog zgloba) i glave.

Na Stihl FS 350 sam imao automatsku Supercut i nije me puno usrećila te sam se vratio na Autocut 40-2.

PITANJE:

Husqvarna T35x ili Stihl Supercut 25-2 (možda ide i 30-2) ?
http://www.husqvarna.com/hr/accessories-old/product-accessories/glave-i-nozevi/glava-flaksa-t35x/
ili
http://www.stihl.com/autocut-25-2.aspx
Ukoliko uzmem Husqvarnu (čitam da je t35x jako dobra) jel bi odgovarala na stihl, ne samo po navoju već kompletno - da bude kao originalna... ?

Kakva je glava Polymatic ? To je nešto jako staro ili neki generički proizvod :p
http://www.njuskalo.hr/komunalna-oprema/glava-trimer-stihl-polymatic-40-oglas-11894911
 
Posljednje uređivanje:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,753
Polymatic je prastara stihlova glava sa ručnom regulacijom.
Supercut je sranje, kao i sve automatske glave. Flaksa ili nema dosta ili ti ga nožić bespotrebno sjeće.
Ako ideš na Stihlovu glavu, bolja je Auto-cut 25-2. Naime 30-2 po meni ima preveliku inerciju, pogotovo za tako slabi motor. Da se raditi ali je osjetno slabiji odaziv na gas, posebice jer stane oko 12m flaksa 2.7
T35 je pomeni dobar izbor, em je laka, em ima po meni odličan lagano konusni oblik. A nasjeda poput autocuta. Navoj je M10x1, lijevi.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,059
Postoji TX35 univerzalna. Ima zamjenjive prihvate za razne modele trimera.
 

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
710
Hvala hodor, hvala što dijeliš svoje znanje s nama :).

Na FS100 je također navoj M10 lijevi kao i na glavi T35 ?
Ne trebam nikakve adaptere što spominje ZJ jel tako, samo je našarafim i nasjeda kao Supercut ?

Supercut je sranje ali barem ne moraš skidati trimer dolje i povlačiti flaks ručno (zakretanjem), ali ovaj trimcut je katastrofa
skidaj trimer malo malo, znači polycut je stariji model trimcuta.
 
Posljednje uređivanje:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,753
E vidiš, mislim da je bio mali zajeb. Ja sam vidio huskinu glavu na stihlovom trimeru, no sad kad sam malo proguglao i spazim da je huskin navoj M10x1.25:icon_confused:. Tak da ćeš trebat univerzalni model. Al sve u svemu nalježe glava kao original.
Btw niti Oregonove glave ne izgledaju loše...

Da pollycut je manualna glava i ima bradavice tak da ne treba otpuštat maticu, već sa rukom okrene za korak
 
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh