Slazem se sa svime napisanim. Vjerujem da bi za svoju prvo otisao kupiti cirkular. Zanima me kako bi se ponasao u takvom poslu, a i zao mi je jos flakserice. Nije posteno ni razradjena..
Sa 350kom na poslu radim, imam samo glavu za flaks i trokraki noz. A i zamjena joj je stigla. Samo ceka da krene trava..
No, to u principu nisu motorne kose, vec motorni cistaci. Vjerojatno tu ima jos nesto od samog naziva. Nove dolaze sa nozevima a glave za flaks se kupuju. Ovaj noz dakako nije namjenjen za takav posao, ali druge vrste nozeva ili raznih cirkulara jesu. Dakle da su raznorazni udarci, nagla zaustavljanja i sve ostalo ajmo reci "normalni" za njih..
Negdje u 8. ili 9. mj sam zadnji put radio s nozem. Tada je tu i tamo prijenos htio zaglaviti. Noz se nebi mogao pomaknuti dok ne udarim s njim u nesto. Podmazao sam ju i radi i dalje, bez zaglavljivanja. Jedino se osjeti da se teze malo vrti..
Inace, lani od sredine 6. mj sam s njom potrosio preko 200l mjesavine. Vjerojatno i preko 250, no smanjio sam malo da ne izgleda pretjerano :icon_blackeye:
Nisu one od plastelina. Uz dobru mjesavinu i poneko ciscenje filtera i rebara za dotok zraka, nije ih lako unistiti.. Iza tog imena i cijene mora postojati neka kvaliteta.
Jos jednom, prikladniji rezni alat bi bio bolji, no kad nema drugog, ide to i ovako..