• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Ma nije problem u proizvodnji u kini ali da bude i cijena normalna a ne da mi za klasicni trimer od 2ks opali 4400kn i na njemu pise made in prc.
Zato tvrdim da je bolje ako trimer ima barem 2.5ks pa i ako je kinez ne mozes ga preforsirati baš lako (jedino ako nisi konj)

Posljednje uređivanje od moderatora:

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Hvala kolega ZJ na opsirnom odgovoru...Malo prije sam bio gledao kineze ali nije mi to bas nesto za tezi rad,,imam villager 3godina i na izdisaju je,,1rezervar pa ga moram hladiti tako da otpada kupovina kinezna novoga

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Hvala kolega ZJ na opsirnom odgovoru...Malo prije sam bio gledao kineze ali nije mi to bas nesto za tezi rad,,imam villager 3godina i na izdisaju je,,1rezervar pa ga moram hladiti tako da otpada kupovina kinezna novoga
Ja poslije 1 rezervara obavezno hladim pivom se

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Baš i u tome je problem da se neki trimeri (trgovci) kite nekim markama za koje navode da su Made in Italy a oni su Made in Kina!

I nameće se jedno jednostavno pitanje: Koja je razlika između tog trimera koji je (kao Made in Italy) i koji košta 2900,00 i nekog no name koji je stvarni Kinez a košta cca 750,00 kn.

Može se zaključiti da je razlika nikakva i skoro nikakva (što se tiče kvalitete) a što se tiče cijena ?

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
I nameće se jedno jednostavno pitanje: Koja je razlika između tog trimera koji je (kao Made in Italy) i koji košta 2900,00 i nekog no name koji je stvarni Kinez a košta cca 750,00 kn.

Može se zaključiti da je razlika nikakva i skoro nikakva (što se tiče kvalitete) a što se tiče cijena ?

I evo nas opet.
Možemo npr. usporediti s nekom drugom proizvodnjom, npr. Zagrebacka pivovara puni i Ožujsko i Stellu, tom analogijom bi to trebali isti proizvodi jer ih radi ista tvornica, a razlike u sastavu ipak postoje i neke stvari se više toleriraju kad se puni Ožujsko.
Sad vrijedi li razlika u cijeni, to je diskutabilno.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
59
Spominje se garancija, jako važna stavka u cijeni stroja, jel tko reklamirao makitu nakon dvijeipol godine korištenja, pitam zato jer sam kupio najslabiju i najjeftiniju makitu em2600u, stroj radi bez problema ko zmaj.
Istinaibog da nisam od jednom u komadu radio duže od dva rezervoara, sa dva rezervoara mi obavi sav posao za koji je kupljena, najbitnija stavka je garancija od tri godine a platil sam je cca.1800 kuma sa dvije flaks glave i metalnim četverokrakim nožem (1650 trimer paket+160 dodatna"normalna" glava /ultra auto 4y/ u smislu mijenjanja flaksa + nekakva metalna zaštita /original je plastika/ za puž-getribu flaks glave u ssm izvedbi-prekopiral sa skupljih flakserica) :8): .
Dakle sama flakserica bi vrijedila 550 kuna po godini dok je pod garancijom, meni se čini skroz pristojno a dela ko zmaj ,e sad ako je takva ili još i bolja ona kineskinja od 5,5 konja sa hrpom dodataka i sve to za 450 kuna (na akciji) na godinu dana onda sam popišal dost penezof, kak čitam ove štilovke do 1,5 konja su jako skupe a garancija je koliko ono, al tri godine garant nije , tu tek dolazi nesrazmjer plačenog i dobivenog, ništa mi nije jasno jer ovdje na forumu se priča ili o skupim strojevima ili malo manje o kineskinjama za 500 kuma (kad nije akcija), one neke sredine baš i nema-ja sem totalno zbunjen :biggrin:

Posljednje uređivanje:

Buba

Član
Tu od
29 Tra 2015
Poruka
43
Ne boj se nista, nisu to losi strojevi..
Japan je, nije prc...
Ja sam uzeo ebh 253u prije 4-5 godina, radi konstantno, samo sto je nekako slaba za moje potrebe..
Jedino sto sam zamjenio bila je brtva poklopca, do duse cekao sam 3-4 tjedna da stigne pa me je to naljutilo fest.. cca 11kn...
I tri glave poderala....

Sada ima drustvo 535rxt i radi duplo manje ali i dalje radi i servis nije vidjela nikada, sam sam brtvu zamjenio za 10min...

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
59
Ova moja je zeru jača,ne koristim četverokraki metalni nož niti imam namjere ga koristiti, flaks koji koristim je 2,4mm okrugli, jeli bolje koristiti tanji ili deblji za flaksati oko čempresa/voćki/betonskih rubnjaka/vinograd/grabe uz dvorište a trava nije nikad viša od cca.15/20cm

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
Ne boj se nista, nisu to losi strojevi..
Japan je, nije prc...
Ja sam uzeo ebh 253u prije 4-5 godina, radi konstantno, samo sto je nekako slaba za moje potrebe..
Jedino sto sam zamjenio bila je brtva poklopca, do duse cekao sam 3-4 tjedna da stigne pa me je to naljutilo fest.. cca 11kn...
I tri glave poderala....

Sada ima drustvo 535rxt i radi duplo manje ali i dalje radi i servis nije vidjela nikada, sam sam brtvu zamjenio za 10min...
Kako si zadovoljan sa 535 rxt???

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Koliko sam imal prilike primjetiti, pojedine makite imaju nekve cudne oznake motora, nisu ni subaru, niti dolmar. Imaju iste oznake kao kineski motori:icon_scratch:

Buba

Član
Tu od
29 Tra 2015
Poruka
43
Imam odredjene terene koje kosim dva puta godisnje, trava od koljena pa negdje i do grudi, sa makitom sam to radio jednu godinu i kilu zivaca izgubio, vremena puno utrosio, brtvu spalio....
Druge godine sam uzeo husqvarnu 535 rxt i preporodio se, pjevajuci to odradio. Prosto receno, izgledalo mi je kao da se igram.
Imam utisak da taj stroj prozdire sve pred sobom i vice, daj jos, daj jos, daj samo daj...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Buba

Član
Tu od
29 Tra 2015
Poruka
43
Silk koristim kao i ti, 2.4 ali cetvrtasti.
Radio sam sa okruglim i stekao utisak kao da radim sa tupim alatom, dok mi sa kockastim djeluje kao da imam bridnu kosu u rukama.. ☺

Pokusaj sa cetvrtastim silkom, ne kosta te mnogo a mozda se pokaze boljim..

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Ja sam danas uzeo sa svog villagera neki HUsqvarnin zuti siluk,,2,7mm ali je spiralni. 1.60kn po metru..Nije se loze pokazao kosio sam 300m kanala punog kamenja i pivskih flasa

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a kaj možete očekivati ispod 1.5 konja , samo vinograd , ruže i uz rubnjake

to je isto kao i s autima , nekad je 100 konja bila neka brojika bliže vrhu , danas je to preko 150 ..
trraži se brzina i učinak , a to nejde s 135 r , jedino ako plešeš tango oko maslačka

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
135r po katalogu 1,6kw 2ks, pa nije to baš malo. Stara alpina star 45 ima nekih 2.5ks mislim i potpuno je druga stvar

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
59
a kaj možete očekivati ispod 1.5 konja , samo vinograd , ruže i uz rubnjake

puno sam očekivao a to i pruža, e baš za to spomenuto koristim makitu em2600u, radi ko zmaj, da li je bolje koristiti za spomenuti posao flaks tanji od 2,4mm ili deblji do 3mm, Buba predlaže četvrtasti 2,4mm, iz iskustva kaže da je bolji nego okrugli ,malo sam istraživao po netu i našao da ova makita ima walbro-wyj karburator, možda sam pogriješio ali o tome nemam pojma, ako japanac izdrži 20 godina kao od tate štilovka sa sajlom koja je malo nalo bila na servisu ,ne sjećam se oznake al je bila mislim do 1 konja, ona se ponekad malo davila na poslu koji sad obavlja makita bez problema a tresla je neusporedivo jače, poslje tri tanka trnci su prolazili po rukama, e sad dali zbog starosti i istrošenosti ili je stvarno bila preslaba ta štilovka ne bi znal

Najnoviji postovi

Na vrh