Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 9,923
Paaaa, svaki je dobar dok radi!
i ja tako razmisljam. fs 250 ima snagu ali kazu ljudi da 2 mix vise nema snagu kalo klasicni 2T.ja bi uzeo OM i odojka
Samo zato što nije razvikan kao štil, imam ga 3 i pol godine i nikakvih kvarova nisam imao, do duše kod mene je malo jači model BC 550 Master
Kamo ides u Mađarsku kupovat trimer?Počeli Mađari dizati cijene polako.Jedanput mjesečno idem u šoping/Mađarsku.Jedino šta se u zadnje vrijeme isplati je cuga.
vjerujem da je, mene je OM privukla cijena ali i preporuka dobavljaca, Hq 545rx kojo sam tada namjeravao kupiti je bio nesto preko 7000 kuna, ovaj je bio 5600 a 3,3ks u odnosu na hq koji ima 3,0, kao i stihl 460 koji je jos i skuplji bio od hq. Meni super dobar a jako malo bas da trave on kosi uglavnom je to siblje i granje i do 4 cm debljineMislim da su ljudi vise ogorceni zbog jeftinijih kineskih modela OM. Ne mislim na proizvodnju u Kini vec patentirane kineske motore koji su pokriveni kvalitetnijom plastikom. Smatram da je stihl tu bolji. Primer su OM testere H modeli.
Nisam ni pisal recenziju, već sam samo spomenul da kosim z njim....rekla kazala ..kakva je to recenzija ?.
Znači igračka za kocke i uz rubnjakeSt
Nisam ni pisal recenziju, već sam samo spomenul da kosim z njim.
Snaga nije deklarirana, kao ni moment ...rekel bi da je oko 1ks (do 40A u korištenju)
Promjer niti je 2,4mm, krug 340 mm.
Kardan je dvodjelni, čelična cijev oko fi 8mm, u alu cijevi fi 26 mm, u komadu s pogonskim zupčanikom u getribi (kad se skine getriba, kardan ostaje na njoj).
Izlaz vretena ima muški navoj M10 (mislim da je fini kao na Stihlu, jer, navodno, pašu neke njihove glave).
U paketu dolaze naramenice, glava i dvokraki nož fi 255, s rupom od 1".
Ima 3 fiksne brzine glave/noža 4600, 5500 i 7000 o/min, dakle jao tempomat. Biraju se palcem desne ruke (može i u radu), a na "okidaču" je samo uključi/isključi.
Na žalost brzina se nemre regulirati kak na bušilici.
Piše da ima 4,9kg bez glave i baterija, a baterije su još 1,7...2kg (zavisi koje). S 2x8Ah, na srednjoj brzini, mogu raditi oko 3/4 ure (naravno, zavisi kaj i kak se kosi) taman dok se napune druge 2x4Ah baterije.
Buka motora je kao na bušilici (motor bez četkica), a naprijed se čuje cvrčanje flaksa kak na svakoj drugoj.
Vibracije se osjete samo od glave, dok ih motor gotovo ni ne uzrokuje.
Balans: stroj nastoji "padati na glavu" bez baterija, dok s baterijama se ne treba niti odizati niti tiskati...dakle kao i stsndardni motorni trimer.
Filmiće ne snimam niti ih postavljam na YT, tak da nemam kaj pokazivati. Dojdi pa probaj.
Ak te zanima recenzija, ova je prilično objektivna:
Koji je tvoj savet za kucnu upotrebu, desi se da na placu bude veca trava jer nisam stalno tamo, 741 ili da jurim 746.vjerujem da je, mene je OM privukla cijena ali i preporuka dobavljaca, Hq 545rx kojo sam tada namjeravao kupiti je bio nesto preko 7000 kuna, ovaj je bio 5600 a 3,3ks u odnosu na hq koji ima 3,0, kao i stihl 460 koji je jos i skuplji bio od hq. Meni super dobar a jako malo bas da trave on kosi uglavnom je to siblje i granje i do 4 cm debljine
Kod mene su iskustva suprotna, djelovi za hq stizu u recenom roku.Toga kod Stihla nema, rezervni dijelovi stižu kroz par dana.