• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,825
I jedna i druga idu dok idu, a i jedna i druga dok zezaju zezaju.
Jednu su štilovku kolegi s posla slagali danima u par servisa, čak slušali s doktorskim slušalicama i nije delala dobro. Donesel ju je k nama na posel i složil sam mu ju za vrijeme pauze. Nije mogel vjerovati niti on niti kolege. Odonda se mnogo put osvrtao na tu činjenicu. Pravilo je da nema dvije iste i nema pravila.
Jednako su dobre obje robne marke i jednako su "loše", ali jako su kvalitetne i skupe.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,799
... Ako se uzima stihl moj savjet je 461c, ista težina kao 361c ali je puno jači....
Gledam FS261.
To je, po snazi, nekaj između.
 

spawn

Član
Tu od
24 Tra 2022
Poruka
35
ja imam ramda izvedbu, ak mogu pomoć pitaj.

Snasao sam se u medjuvremenu... pojela mi se cev kardana gde se nalazi sraf koji fiksira prenosnu glavu..
Inace jesi mu merio potrosnju pod punim gasom koliko moze da ti izdrzi vremenski jedan rezervoar ?
 

Prilozi

  • 1691955442838.jpg
    1691955442838.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 23

danpoz

Član
Tu od
4 Pro 2019
Poruka
38
Sve ovisi kakva je trava. Jel kosim pod punim gasom ili pola. Al generalno nije potrošač.
 

spawn

Član
Tu od
24 Tra 2022
Poruka
35
Pa nema to veze sa travom i u manjoj mozes da kosis sa punim gasom..
Ja sam merio nekih oko 1 sat i 25 min mi izdrzi pun rezervoar sa jakim gasom s tim sto ja ne drzim gas non stop, nego gas otkos, gas otkos..
 

neznalica

Član
Tu od
2 Svi 2013
Poruka
34
Shvatio sam to odavno. Moj savjet je isto Stihl nakon 545RX sam uzeo FS461c i onda mi je bilo žao pa sam otišao i kupio opet i novu 545RX....

Dobar je 545RX ali 461c je klasa iznad. Iako po zvuku Husqarna ima žešći gas nakon što se pravilno podesi, FS461 je m-tronic pa se podešava sam...

Ako se uzima stihl moj savjet je 461c, ista težina kao 361c ali je puno jači....
Pozdrav iz prijasnjih postova sjecam se da si imao i FS 450.Po usporedbi sa FS461 za koju smatras da je dugotrajniji i bolji stroj.Imam FS450 ali radi lokacija bi uzeo jos jednu(kupio kineza za probu to je smijeh za sarafit i slagat nesto a ne za radit).Imam opciju nabavit i FS450 iz BIH novu.Ovu koju imam je uzeta nova mislim 2009 i do sad radi bezprijekorno.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,825
Pa nema to veze sa travom i u manjoj mozes da kosis sa punim gasom..
Ja sam merio nekih oko 1 sat i 25 min mi izdrzi pun rezervoar sa jakim gasom s tim sto ja ne drzim gas non stop, nego gas otkos, gas otkos..
Meni ovo nije jasno, da li ti flaksaš / kosiš, ili držiš flaksericu na ler gasu???
Ako flaksam, stisnem gas, napravim košnju i potrošim gorivo, ali da bi mi jedan rezervoar trajao skoro vuru i pol, za mene je to nekaj nestvarno, ma čista utopija.
(S motornom leđnom špricom potrošim jednu flašu coca-cole, znači 2 lit, mešunga, dok špricam gorice, kak ipak ti to flaksaš skoro vuru i pol? Kolki ti je taj rezervoar, v litrama?)
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,825
Daj me naj me, vidiš kak sam ja nesposoban, sam potrošim benzin za par desetaka min i nikaj ne napravim, pomalo me i se bole sram, samoga sebe i neučinkovitosti moje...
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,196
Baš sam se ve vrnul z flaksanja moker kaj miš. Čitam kaj pišete i ve si mislim pod kojim sam gasom delal. Nemam kaj misliti, znam, puni gas i deri. Nekaj pokosim, nekaj spučem. Nema se tu vremena čekati. Zna se da penzići nemaju vremena ni penez. Vraga bum prešparal na flakserici, a i ona voli dok se fest vrti. Maži i teraj.
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,214
Dok smo na ovoj temi...kako koristite trimer - pun gas i deri ili gas otkos otpusti gas povrat pa opet gas otkos?
Kaj bi bilo bolje za motor trimera?
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,825
@sttipa nemam ispravan odgovor na tvoje pitanje.
Ja flaksam s gasom "prema potrebi".
Dok pak frezam s nastavkom kopačicom na flakserici, tad je to non stop puni gas. Nisam ja njezin, nego je ona moja, ili neka radi ili ju bacam. Da li pritom troši, o da, kao ruska vozila, ali dere...
 

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
186
Neko kaže puštaj gas da se trimer hladi bolje i troši manje goriva, neko kaže da to troši sajlu gasa, mehanizam u karburatoru, spojku kako stalno trimer gubi snagu.
Al opet kad imaš dug rez s motornom pilom ili radiš pilanu od nje jel gasiraš ili gas do kraja i vozi.
Mislim da su ti motori napravljeni za visoke okretaje, pogotovo kad je trava visoka. Ja im uvik držim konstantan gas, tu i tamo gasiram kad kosim oko nečega. Imam kineza kojeg jedino mogu na punom gasu inače samo radi buku, fs 55 iz 2007 već par godina i još je original sve na njemu a radi 90% vrimena na full gasu i sad kupio villager 2700 i njega sam isto na punom gasu di je trava bila metar ipo.
 

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
186
To ja malo zapusta da me ne ubije sunce dok kosim ;) . I to san mora sa trokrakim nožem na punom gasu na mistima. Više neću pustat da zaraste nego čim izraste 20-30 cm ubit je sa flaksom.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Koliko tu faktora ima...tko bi sve nabrojio..

Ugrađen je gas i svatko radi po volji..svi misle da baš baš! oni rade najbolje i svi griješe
 
Na vrh