Pozdrav svima.
Nisam do sada kupovao ni koristio trimer, ali mi treba jedan za 1.5000 do 2.000 kvadrata na vikendici.
Razmišljao sam o Villager 1900S sa 1.9 KS snage (ovde je 230 €), kažu da se dobro pokazao. Ali gledam i Stihl FS 55 sa 1.0 KS (330 €), jer Stihl važi za kvalitetniji, a i lakši je.
Ono što me zanima je ta razlika u snazi, i šta bi bilo bolje za ovu kvadraturu.
Da li je bolji ovaj "kinez" sa 1.9 KS ili Stihl sa 1.0 KS?
Može li taj Stihl za ovu kvadraturu?
Ekvivalentan tom Villageru je Stihl FS 120 sa 1.8 KS, i on mi djeluje dosta dobro, kažu da se dosta prodaje ovde i da se dobro pokazao. Gledao sam neki video gdje je neko rekao da u radu djeluje i jači od ovog Villagera, bolji i po snazi a i po manjoj potrošnji, a i lakši je kilu i po. Ali je 520 €, preko dva puta skuplji od Villagera.
Naravno, na sve ovo je bitna pouzdanost, da ne idem majstorima
Koliko sam čuo kada je u pitanju razlika u snazi svi će oni obaviti posao (naravno, ne da se pusti da trava bude baš velika) ali je razlika u vremenu potrebnom da se pokosi. Ne znam kolika je to razlika u vremenu, ali djeluje mi da je svakako bolje što manje mahati sa njima na sve toplijem vremenu, pogotovo kad dođe ljeto
Koliko se osjeti razlika u težini između težeg i lakšeg trimera, opet za košenje ovako neke površine, dakle ne neki profesionalan svakodnevni rad?
Dakle nisam nikad kosio pa ne znam to oko potrebne snage za ovakvu neku površinu, nikako ne bih želio da bude slab jer onda bih trošio više svoje snage i vremena, ali ne bih ni neki prejak (tj. preskup) za moje potrebe.
Računam da je snaga čak posebno poželjna kada se zareda par vikenda da ne uspijem kositi tada kada dođe vrijeme za to (zbog lošeg vremena i obaveza) pa trava onako fino naraste, a to će se dešavati
Priznajem da me privlači ovaj Stihl FS 120, iako sam prethodno mislio uzimati nešto jeftinije. Ako ga je neko od vas koristio, kako se pokazao? Snaga, pouzdanost, lakoća održavanja, lakoća upotrebe?
Da li je neko koristio i njega i ovaj Villager 1900S, pa da ih uporedi?