• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

dzoksinjo

Član
Tu od
10 Stu 2019
Poruka
39
Na trimeru Stihl fs 130 mi slini gorivo negdi na karburatoru i spužvasti filter zraka je stalno natopljen gorivom i zbog toga je trimer slabiji cca 30% . Može li se karburator zabrtviti , predihtati ili mora ići novi?

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
940
skini karburator, ocisti ga temeljno, pokusaj da pronađeš tačan uzrok curenja goriva. Postoji velika vjerovatnoca da ti je crijevo koje ide u i van karburatora negdje puklo, dovoljno je koliko vrh od igle da je rupica. Takođe, što se tiče natopljenosti filtera provjeri membrane kad budes rastavljao karburator....

Posljednje uređivanje od moderatora:

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,810
Neće moći. Cijev od povrata je kratka,tak da bi imal usis samo ful pun rezervoar,a dalje ništa

Posljednje uređivanje od moderatora:

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,095
To se kod mene događa na svim 2-taktnim motorima (kineski trimer, Stihl motorka, AS Motor kosilica), ali iskreno nisam stigao istraživati gdje je problem. Što dulje stroj stoji, to više mješavine pusti van, moram baš paziti gdje ću ih ostaviti ili da skroz potrošim gorivo. To je tako otkad sam ih kupio nove, ne znam je li normalno ili nije, ali svi puštaju na usis karburatora. Pada mi na pamet da nije neka razlika tlakova pa širenje/skupljanje tanka tjera mješavinu van.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,761
Jel vama valja čep na rezervoaru?

Probajte ga dobro oprati i očistiti.

On u sebi ima rupicu pomoći koje izjednači tlak u rezervaru koji nastaje zbog zagrijavanja/hlapljenja benzina.

Kad nakon rada otvoriš rezervar i ako osjetiš ili čuješ razliku u tlaku. Onda ne valja čep.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,095
Meni valjaju svi, inače bi mi ili curilo gorivo na njemu ili bi se motor ugušio nakon kratkog rada.

BL_BL

Novi član
Tu od
29 Ožu 2024
Poruka
11
Što dulje stroj stoji, to više mješavine pusti van, moram baš paziti gdje ću ih ostaviti ili da skroz potrošim gorivo.
Ja gledam da uvijek potrošim gorivo prije ostavljanja trimera. Mislim da sam ga samo jednom odložio a da je ostalo nešto goriva.

Na vrh