• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

CK1

Član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
76
Vaga je dobra, 300-500g se može uzet u obzir da fula ali sve iznad toga je O.K. i slaže se onda sa specifikacijama na koje sam našao na AgroPower.hr. Ovo što sam mislio da je 11 kg je subjektivno, zato sam ju vagnuo i to je to, Možemo se šalit, nemam ništa protiv, dapače, ali ne negirat nešto što je vidljivo i dokazano da nije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,604
Neke se ušice nemru okrenuti (Stihl, Tecomec), Husqvarnine se mogu, ali nema koristi, jer ih podjednako pojede i z unutrašnje strane.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,958
Na mojem FS38 su oblika kao pop nitna bez čavla. Ubacuju se u glavu iznutra prema van i ih mogu zarotirati.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,604
Danas sam kosil grabu z ovim malim strojem (snage reda FS55):
20250718_213351.jpg
Nema fergazera, mješavine, dima, mirisa...

Potrošili sam 4 "rezervoara" (seta baterija), dakle oko 1,2kWh, koji me ne koštaju niš', a onak bi potrošil oko litru mješavine, dakle oko 15kn...
20250718_213409.jpg
Jedino kaj za njega treba pušač, jer nije predviđen za trajni rad, pa se pregrije I stane, te treba pričekati da se ohladi, makar sam kosil u najnižoj brzini.
20250718_213414.jpg

Oduševila me glava za flaks: potrošil je jedva pol špule nekog jeftinog ADK flaksa od 2,4mm.
20250718_213433.jpg

Z Stihlom ili Husqvarnom bi potrošil bar jednu špulu (7...8m).

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,708
Idealno za penzionere kojima se nikam ne žuri. Posebno za one koji si takve pauze znaju začiniti dobrom kapljicom. Da u takvim stankama piješ cocktu valjda bi se napuhnul kaj žaba vu veliki bari. :ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,604
Kad bolje razmislim, nije to loše. Treba si i poćinuti, a ne delati kak divljak.
Žalosno da moramo učiti od strojeva.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,958
@ZJ,
ako sam dobro skužil imaš 8 baterija po 8Ah. Nekoliko pitanja:
1. koliko je težak s baterijama,
2. marka/model/cijena trimera,
3. kak dugo si ukupno kosil,
4. nakon koliko vremena mu treba pauza?

Pauze u radu su poželjne i zbog stroja i zbog rukovatelja. Kod motorke nakon svakog potrošenog rezervoara, a kod trimera vjerojatno nakon 2 tanka. Kod ovakvog bi to bilo potrebno prije nego se pregrije i prekine rad. Možda si zapamtil je li to nakon potrošenog jednog seta baterija ili 2 seta ili čak prije potrošenog jednog seta baterija.

Kaj se tiče flaksa prestal sam kupovati skupi stihlov i kupujem u KTC-u (Rox ili ADK). Jedino mi nedostaje 2 mm jer imaju 1,6 i 2,4 (to je najdeblji koji ide u moj FS38). 1,6 se brže troši, a 2,4 više opterećuje stroj. 2 mm bi bil optimalan za FS38.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,604
4x8Ah.
Kad se isprazne, idu na punjenje, a pune na trimer.

Parkside Performance PPFSA 40-Li A1. Težak je oko 7 kil z baterijama.
20250719_134015.jpg
Delal sam oko 4 vure ukupno, oko 100m grabe, s prekidima za zamjenu baterija I hodanje po njih.
Stane u radu, kad ga se jako optereti, nakon10-tak minuta rada, a za 5min ide dalje.
Nije namijenjen za tak intenzivni rad, jer sam to normalno kosil z bar dvaput jačom Huskvarnom.

Baterije pokazuju do 50C.

Z benzincem delam pauze samo za točenje.

Ovaj trimer (nakon 3g.) je za penzionere, a onaj Stihl FS za mazohiste (teraj ga koliko hoćeš, samo dotači gorivo).

Šalim se, to je trimer, dakle za počistiti oko kaj ostane iza kosilice, ja ga rabim kak motornu kosu (brush cutter).

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,958
@ZJ,
fala lijepa na iscrpnim podacima. :ppozdrav:

Dakle set baterija se uspije napuniti za vrijeme koliko drugi set dela. (y)
Kaj se tiče vremena rada i odmora, makar si napisal da se šališ, to je taman za penziće. Izgleda da bi i penzići trebali češće kositi kaj se ne bi toliko grijal. A možda bi onda mogel i tanji flaks pa bi se vrijeme košnje bez odmora još povečalo.

Meni najviše smeta brundanje, ali za moje potrebe je to prevelika težina, a čini mi se da je i općenito prevelika za tu snagu. Nadam se da bu mene moj FS38 dobro nucal dok god bum mogel s njim kositi. :)

Najnoviji postovi

Na vrh