No ono što me više zanimalo je kutni prijenos gdje se uglavljuje kardan. Osjetio sam da ima slobodnog hoda još kad sam skidao glavu, a na Einhellu nema ni mrvice, pa sam htio bacit pogled. Skinuo ga i vidio da je mast ušla i u cijev kardana, a izbacao je dosta i dolje na ležaj gdje je glava. Pitam ćaleta koliko je puta mazao, kaže jednom godišnje prije košnje, tako da nije pretjerivao ali je masti ipak bilo previše, a trimer skoro da nije radio.
Kad sam blokirao prijenos gdje karadan ulazi, osjetio se slobodan hod na donjem prijenosu, usput mislim da se i sam ležaj čuje, tako da je dobio. Očistio sam višak masti i nanio novu, obrisao i sastavio ga nazad, jer dok ne nađem novi prijenos moram ovaj koristit.
Vidio sam da neki podmazuju i taj spoj gdje kardan ulazi u kutni prijenos, neki kažu da se to ne smije, zbog rotacije i dodatnog zagrijavanja, pa me ovako interesira ako netko ima točan podatak da podijeli ovdje jer nemam servisni priručnik, imam samo korisnički, a u njemu nema podatak tome da li se podmazuje ili ne.