• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,889
Kod mene sve čisto.
Na stanju su samo 2 komada pa treba pojuriti dok jos ima.

sime01

Novi član
Tu od
16 Srp 2025
Poruka
18
Stihl automatska glava SUPERCUT 20-2, radi se o Stihlu FS55. Flaks mi je uvijek na pola duljine koja bi trebala biti. Dali postoji neki način na koji se podešava duljina ? U čemu bi mogao biti problem ? Trimer nije puno korišten možda 5 rezervara godišnje (cca 15 godina ima), glavu sam očistio, detaljno pregledao našpricao sa silikonskim sprejom i opet mi radi istu stvar....
Ne vidim nikakva oštećenja ili potrošene dijelove u samoj glavi.

Ideje ?
Imam isti glavu. Prije sam imao onu sa kuglom na dnu i za nju znam da udarcem o pod se produlji flaks. Ova nema kuglu. Je li se i ona udara o pod? Koristim flaks sa sajlom iznutra. Znam ga ga noz nece moci odrezati ali probao sam udarati i pod i kao gore u postu nikad ne izade do kraja. Nekad jedva pola duljine. Kako uopce funkcionira to automatsko izvlacenje flaksa.

CK1

Aktivni član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
115
Vidim li samo ja neku anomaliju? :unsure:
Kontaktirao sam Trgo-Agenciju KŽ i kažu da nemaju za Einhell te me šalju zastupniku. Ja im odgovaram da zastupnik nema više taj dio u ponudi pa pitam imaju li zamjenski, a oni da nemaju i da su me zato slali k njima, kraj priče.

Ostaje samo Agromoto KC koji je cjenovno dosta skuplji ali izgleda da oni znaju koji modul paše na Einhella. Jedino ću još bacit pogled na AliExpressu pa vidjet i onda bacit odluku.

Prilozi

• 01_Trgo-Agencija KŽ_(Einhell modul).jpg
    01_Trgo-Agencija KŽ_(Einhell modul).jpg
    34.7 KB · Pregleda: 9

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,974
Uzmeš uzorak(staru bobinu) i u dučan dijelovima. Ako paše prihvat ,onda šljaka. Sve ti je to na isti kalup. Ja sam trebal za ryobi kosilicu i lik u servisu (neću ga imenovati) mi nije htel prodati bez da oni ugrade. A to ti je onda cijena pol nove kosilice. Onda sam otišel u Motoreni ,kupil prišrafil i šljaka već 5 let.

CK1

Aktivni član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
115
Nema nitko u mojoj blizini niti sličan, nema ga ni susjed koji se bavi baš prodajom kosilica, trimera i svih ostalih drngoladi.

Nisam baš tog mišljenja, kut paljenja mora odgovarat, jer kontaktirao sam Einhell i imaju na stanju sličan koji odgovara fizički ali ne i redoslijed paljenja, tako da đaba sve.

Dolje ti je odgovor od Einhell.hr servisa.

Prilozi

• 01_Einhell.hr_(Servis)_bobina.jpg
    01_Einhell.hr_(Servis)_bobina.jpg
    30.6 KB · Pregleda: 12

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,974
Kolko se ja kužim,redosljed paljenja daje magnet. Ak zamakneš magnet,onda si sjebo kut paljenja

CK1

Aktivni član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
115
Pročitaj dolje odgovor od Einhella, prodali su nekolicini taj i nije radio zbog kuta paljenja koji je pomaknut.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,974
To je valjda taj 0,01 posto . A i ***** ti ja servis koji proda ne 1,nego nekoliko krivih bobina. Takav servis zaobići u širokom luku
@Plus,pretekel si me. Valjda ima bregastu i platine još uz bobinu 🤔🤭

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,139
Ako je razmak rupa i širina jezgre ista šljakalo bude.
Ak je uža jezgra pregorjela bude bobina za par minuta.
Pa nisu valjda Kinezi ludi da rade x vrsta bobina za flakserice koje se prodaju pod raznim brendovima, a rade se u istoj "šupi"

Najnoviji postovi

Na vrh