• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

CK1

Aktivni član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
115
Vidim li samo ja neku anomaliju? :unsure:
Kontaktirao sam Trgo-Agenciju KŽ i kažu da nemaju za Einhell te me šalju zastupniku. Ja im odgovaram da zastupnik nema više taj dio u ponudi pa pitam imaju li zamjenski, a oni da nemaju i da su me zato slali k njima, kraj priče.

Ostaje samo Agromoto KC koji je cjenovno dosta skuplji ali izgleda da oni znaju koji modul paše na Einhella. Jedino ću još bacit pogled na AliExpressu pa vidjet i onda bacit odluku.

Prilozi

• 01_Trgo-Agencija KŽ_(Einhell modul).jpg
    01_Trgo-Agencija KŽ_(Einhell modul).jpg
    34.7 KB · Pregleda: 9

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,988
Uzmeš uzorak(staru bobinu) i u dučan dijelovima. Ako paše prihvat ,onda šljaka. Sve ti je to na isti kalup. Ja sam trebal za ryobi kosilicu i lik u servisu (neću ga imenovati) mi nije htel prodati bez da oni ugrade. A to ti je onda cijena pol nove kosilice. Onda sam otišel u Motoreni ,kupil prišrafil i šljaka već 5 let.

CK1

Aktivni član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
115
Nema nitko u mojoj blizini niti sličan, nema ga ni susjed koji se bavi baš prodajom kosilica, trimera i svih ostalih drngoladi.

Nisam baš tog mišljenja, kut paljenja mora odgovarat, jer kontaktirao sam Einhell i imaju na stanju sličan koji odgovara fizički ali ne i redoslijed paljenja, tako da đaba sve.

Dolje ti je odgovor od Einhell.hr servisa.

Prilozi

• 01_Einhell.hr_(Servis)_bobina.jpg
    01_Einhell.hr_(Servis)_bobina.jpg
    30.6 KB · Pregleda: 17

CK1

Aktivni član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
115
Pročitaj dolje odgovor od Einhella, prodali su nekolicini taj i nije radio zbog kuta paljenja koji je pomaknut.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,988
To je valjda taj 0,01 posto . A i ***** ti ja servis koji proda ne 1,nego nekoliko krivih bobina. Takav servis zaobići u širokom luku
@Plus,pretekel si me. Valjda ima bregastu i platine još uz bobinu 🤔🤭

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,139
Ako je razmak rupa i širina jezgre ista šljakalo bude.
Ak je uža jezgra pregorjela bude bobina za par minuta.
Pa nisu valjda Kinezi ludi da rade x vrsta bobina za flakserice koje se prodaju pod raznim brendovima, a rade se u istoj "šupi"

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,373
Aj plus, ne pravi se da ne kuzis.

Moguce je da je magnet od kotve pomaknut malo lijevo ili desno i da iskra ne iskace u pravi tren pa se smjesa.ne pali.

Automatska glava za flaks meni nije neko cvijece.
Ja sam koristio stihl i treba ju redovno cistiti iznutra inace ne baca flaks ili ga baca previse.
Radi u kombinaciji opruge, mase spule i centrifugalne sile.
Najlakse ces produljiti flaks tako da ga pokusas namjerno skratiti uz beton iki ogradu pa se on sam produlji kad osjeti da je kratak.
Moje iskustvo je da ta glava zivcira i da trosi previse flaksa.
Najbolja je ona na udarac.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,343
@ROADRUNNER ma sve mi je jasno.
(Čak moj mlađi zet ima anjhela i dosta "problema". Paljenje mu (zetu) je nauka, ja uzmem u ruke, potegnem špagu i vrag brunda. Nosio ga je na prolječe u servis, da ga teško pali. Vratili mu ga nakon par dana, sad bude kao dobro. Mi došli na kavu k njima, veli zet, opet ga moram dati na servis, opet ga nebrem vužgati. Rekao sam mu daj idemo u šupu, da ga ja probam. Stisnuo sam 2 ili 3 put pumpicu, dao čok i muški potegnuo špagu. Naravno da je kresnul od prve. Zete suviše si niježan, daj to potegni i amen. Cijelu godinu ga od onda koristi i više se ne žali 🙃.)
A po pitanju indukcijskog svitka s elektronikom, po mojem "cinšpule", slažem se s onim kolegom koji je napomenuo da ih Kinezi sve rade u istoj šupi, tako nekako. Znam i to da ni ti ne budeš gledao na ime ili brend zinšpule, nego da paše na šarafe i tjeraj dalje, u nove radne pobjede. Inače bude popravak trajao mjesecima... 🥂

Najnoviji postovi

Na vrh